The Day of the Jackal (1973)

Fred Zinnemann's film of...

discussie

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SeanDeNiro

Avatar

Een veertig jaar oude film die alleen qua camera techniek gedateerd overkomt. Films als deze zijn sinds Silence of the Lambs/Se7en niet meer gemaakt.

Kurstjens

Avatar

Dit weekend weer deze film gezien, en het is en blijft een meesterwerk. Voor mij een van de beste films allertijden. Edward Fox is geweldig als charmante maar ijskoude contract killer. de scene als hij zijn geweer test is geweldig, zo eenvoudig! Wat een verschil met de "remake" uit Hollywood. Verder veel mooie internationale locaties en goed camerawerk. Een aanrader!

henkbay

Avatar

Geweldige film, beetje outdated, maar toch top

Ann McDunn

Avatar

Spannende en prima film met Edward Fox als een ijskoude Jackal.

Duder

Avatar

Een aardige film is het zeker maar hijs ook wel een beetje saai. Beetje The Saint-style qua saaiheid en toch vermakelijk. De remake met Bruce Willis is echt 10x slechter.

Claar

Avatar

Het is alweer een paar jaar geleden dat ik deze film gezien heb. Ik herinner me dat hij heel spannend was en vooral de ijzige persoonlijkheid van Edward Fox raak je nooit meer kwijt.
De broertjes Fox kunnen er sowieso wel wat van, hoor!

Tampert

Avatar

Niet zo lang geleden ook al op bbc maar zeker de moeite waard om te kijken en idd de goede rol van Edward Fox.Deze film is veel beter dan de nieuwe verfilming The jackal.

deirdre

Avatar

En dan die auto, the jackal is geen vergelijking met deze film, goeie rol van Edward Fox

Rooster

Avatar

Geweldige Film. Superspannend verhaal. Fox is de enige echte Jackal. Vergeet die remake
[rating 4.5]

Slemper

Avatar

Vooral het ierse accent van gere pijnigde me in de remake.

JeXus

Avatar

Hoe heet de remake dan? hetzelfde? ik heb nooit geweten dat hier een remake van was, maar kan me voorstellen als die met willis en gere is dat die niet goed kan zijn.


De remake heet The Jackal, met Bruce Willis als de huurmoordenaar en Gere als degene die hem moet stoppen. Op zich geen über slechte film, maar als adaptatie van het boek The Day Of The Jackal, een gedrocht van een film.

Fuzzynuts

Avatar

Gelukkig niet de remake, die zoog als een bejaarde zonder tanden. Deze is best leuk. Niet zo indrukwekkend als anderen doen geloven. Eigenlijk is me maar een scene echt bijgebleven, de rest is als leuk vermaak al geplaatst in het lange termijngeheugen.
[rating 3.5]

Daffy

Avatar

Hoe heet de remake dan? hetzelfde? ik heb nooit geweten dat hier een remake van was, maar kan me voorstellen als die met willis en gere is dat die niet goed kan zijn.

Memento

Avatar

Deze wil ik wel graag zien. Hopen dat ik het onthoud dat ie op zo'n raar tijdstip komt.

JB

Avatar

:W Wat een strakke film is dit!!! Edward Fox is ijskoud en door en door professioneel als de Jakhals; die fluim van een Bruce W. kan niet eens in zijn schaduw staan.
[rating 4.5] Zó hoor je een film over een huurmoordenaar te maken!! Abolute aanrader!

Woord voor woord mee eens!
[rating 5] :W

JeXus

Avatar

Is zeker de moeite waard, blijft lekker trouw aan het boek in tegenstelling tot de 'remake' met Willis en Gere

Zeurdoos

Avatar

Ook zo'n film die op m'n "toch eigenlijk maar eens kijken" lijstje staat. Helaas vandaag op 'n zaterdag, maar wie weet...

-Zeur-