The Untouchables

The Untouchables (1987)

The Chicago Dream is that big

discussie

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

of het verhaal historisch verantwoord is laat ik maar even in het midden. Ik ben geen Al Capone expert. Ik vond het een redelijke film maar niet zo heel erg bijzonder. Goede cast met een uitblinkende Kevin Costner in de hoofdrol en een nonchalant acterende Sean Connery (wel goed) en een erg jonge Andy Garcia in een bijrol. De Niro in een vrij passieve rol als Al Capone. De film is op bepaalde momenten niet erg realistisch. Ik vind het zeker geen meesterwerk in dit genre en de film wordt wat overdreven gehypet door sommigen. Het is eerder een prettige film die lekker wegkijkt. 7/10

Tarkus

Avatar

Ook deze kon niet ontbreken in mijn collectie.
Puike film, nog steeds, met de Oscarwinnende rol van Sean Connery.

Commentaar 2010:
Prima film die inmiddels een grote klassieker is.
Fantastische cast, met een glansrol voor Sean Connery.
Het verhaal is algemeen bekend en wordt hier zeer goed gebracht, zowel door De Niro, Connery, Costner als de jonge Andy Garcia.
Een aanrader !!

Tarkus

Avatar

Prima film die inmiddels een grote klassieker is.
Fantastische cast, met een glansrol voor Sean Connery.
Het verhaal is algemeen bekend en wordt hier zeer goed gebracht, zowel door De Niro, Connery, Costner als de jonge Andy Garcia.
Een aanrader !!

ViP

Avatar

Mwa.. opzich wel een lkkr film :+

Roy1978

Avatar

Bij een boek is een goed verhaal van belang. Bij films niet. Kijk maar naar Blue in the Face, of Coffee and Cigarettes... Daarom is Cinema zo mooi. Zelfs een kut verhaal kan onwijs mooi gefilmd zijn... en the Untouchables... Meesterlijke film van Brian de Palma. Robert DeNiro echt geniaal erin...

sickboy1984

Avatar

Ik vind dit 1 van de meest overgewaarde films.
Is een aardige film maar vind het maar een simpel verhaal.

easyrider

Avatar

Deze film geeft een waarheidsgetrouw beeld van de tijd van de drooglegging in de VS van begin jaren 1900.
Kevin Costner speelt (zoals altijd) een goede karakterrol) hierbij gesteund door het voortreffelijke (en subtiele) spel van Sean Connery. Iemand die zich voor biografische/gechiedkundige films interesseert ?
Zeker kijken..........de moeite zeker waard !

kuifje_007

Avatar

Rustig Depp, je kan het altijd opnemen of een dvdtje huren. Smiley face

depp

Avatar

De niro speelt het zo goed, en van zijn beste personages gespeeld, alleen jammer dat je m zo weinig ziet.. maar dan nog iets... WAAROM IS ER DE HELE WEEK NIX OP TV EN WANNEER ER CHAMPIONS LEAGUE IS KOMT ZO EEN FILM? COMMUNISTEN!!

Fox

Avatar

santino "Idd, mee eens flip-flop. Vorige keer gezien, vond eigenlijk erg tegenvallen. Verwachtte naar aanleiding van z'n ratings een goede maffiafilm, maar vond het niks meer dan een aardig politiefilmpje. Alleen De Niro ruled als vanouds, maar die heeft helaas een veel te bescheiden rol om de film echt te kunnen dragen."
Totally agree.

rilla

Avatar

Topfilm !!

The_Kingpin

Avatar

Ik ga zeker kijken, alleen omdat Robert De Niro in speelt.

Calva

Avatar

Matige film, vol chliches, een vervelende rol van/voor Connery (die hier overigens een oscar voor kreeg }: ), te veel Costner en te weinig DeNiro (die overigens geniaal is. zie de scene met de honkbal-knuppel :W).

santino

Avatar

Idd, mee eens flip-flop. Vorige keer gezien, vond eigenlijk erg tegenvallen. Verwachtte naar aanleiding van z'n ratings een goede maffiafilm, maar vond het niks meer dan een aardig politiefilmpje. Alleen De Niro ruled als vanouds, maar die heeft helaas een veel te bescheiden rol om de film echt te kunnen dragen.

flip-flop

Avatar

Zeer overschatte film: 7,8 en 8. Ik heb geen idee wat deze film van andere films onderscheid :?. Er zit totaal geen verrassend element in de film. Gewoon verstand op nul zetten en een tijd lang naar clichés kijken.....

Het acteerwerk vond ik wel bovengemiddeld.... Alleen was De Niro veel te weinig in beeld

screech

Avatar

Yess eindelijk komt ie weer op tv

zit zeker in mijn maffia top 10

kootsie

Avatar

Ben het helemaal met Gert eens. Ik vond het zeker een goede film naar het einde toe maar de eerste helft is zo slecht geacteerd dat het wel satire lijkt.

Top drie der tenenkrommende zaken:
1. Braafheid van Kostner (absoluut onwerkelijk)
2. Het huwlijksgeluk (hoe zoet kan het worden)
3. De mentorrol van Connery (irritante weetal)

JafJoe

Avatar

Ook bij The Untouchables staat aan het eind van de aftiteling dat het een verzinsel is met fictieve personen bij wie elke overeenkomst met bestaande personen, dood of levend, berust op louter toeval.:?
Het is Yorin, dus ze zullen het niet laten zien.

Claar

Avatar

Vroeger (toen ik eigenlijk nog wat te klein was) was er een serie van The Untouchables 1959-1963, met Robert Stack als special agent Eliot Nes. Heel spannend!

einstein

Avatar

Snap niks van al die positieve reakties hier. Ben ik dan de enige die 2 keer achter elkaar in slaap is gevallen tijdens deze film? ik ga vanavond gewoon lekker naar het museumplein, daar is de muziek wsch beter dan in deze film :+

gert

Avatar

ash_ "Ga je me nu vertellen dat een (film- neem ik aan) liefhebber Kevin Costner niet goed mag vinden?"

Nee, alleen dat Costner last heeft van hetzelfde syndroom als Tom Cruise; hij heeft een heel beperkte mimiek en komt in bijna al zijn films nogal slap over. Daarnaast heeft Costner een enorm belabberde keuze van rollen; hij is altijd the all-american hero, die zo righteous is dat het onmenselijk is (oftewel je kan je er niet mee identificeren).

zwets

Avatar

Open Range , Robert Duvall en Kevin Costner , ben helemaal geen Costner liefhebber , maar in deze film is hij erg goed , je moet wel van Westerns houden trouwens ...

ash_

Avatar

gert "Overschatte film; hij is wel aardig maar niet zo goed als iedereen wil doen geloven. Maar dat kan iedere liefhebber wel raden als Kevin :r Costner de hoofdrol heeft..."


Ga je me nu vertellen dat een (film- neem ik aan) liefhebber Kevin Costner niet goed mag vinden? Ik ben geen fan maar er zijn films waarin hij meespeelt die ik erg goed vind (Field Of Dreams, Dances With Wolves, Thirteen Days, JFK en deze) en dan nog een aantal die op zijn minst aardig vind (Waterworld, Robin Hood: Prince Of Thieves, Bull Durham). Ik ben ook erg benieuwd naar zijn nieuwe film, die hij tevens geregisseerd heeft, Open Range, die voor de verandering eens goede kritieken krijgt.

Costner vind ik in deze film overigens perfect gecast. Zeker de eerste helft van de film is Elliot Ness een redelijk naieve "Mister Goody Two-Shoes" en zo'n rol is op het lijf van Costner geschreven.

chatom

Avatar

Goeie film !! Enough said. (nee, geen Costner-fan)

smurf

Avatar

De ENIGE goeie Costner film :Y

Calvani

Avatar

gert "Overschatte film; hij is wel aardig maar niet zo goed als iedereen wil doen geloven. Maar dat kan iedere liefhebber wel raden als Kevin :r Costner de hoofdrol heeft..."


Gelukkig is hij niet zo irritant aanwezig. De film is weldegelijk de moeite waard T+)

N.E.R.D

Avatar

Ik heb hem nog niet gezien maar omdat ie een 7,8 heeft ga ik hem zeker ff checken

gert

Avatar

Overschatte film; hij is wel aardig maar niet zo goed als iedereen wil doen geloven. Maar dat kan iedere liefhebber wel raden als Kevin :r Costner de hoofdrol heeft...

Iridian

Avatar

Zeer goede film, naar mijn mening één van de beste in het mafia genre. Persoonlijk vind ik hem stukken beter dan bijvoorbeeld Goodfellas! De Niro op zijn best!