RoboCop 2 (1990)

Even in the future of law enforcement there is room for improvement.

discussie

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Vervolg op Paul Verhoevens film, maar de originaliteit is verdwenen en alles wordt nog eens uitvergroot.
De cast doet het desondanks wel redelijk.
Het was eens leuk deze film opnieuw te bekijken, maar ben nu toch eens benieuwd wat men van de remake (2014) heeft terecht gebracht.

jazzthieve

Avatar

Kaaskorst "@Tukkerstein. Lees de tekst van Steve nog even goed. Hij refereert aan 'deze film'. Deze zal dan Robocop 2 zijn me dunkt... Degene die voor vandaag staat geprogrammeerd.

Veel plezier verder,"


Jouw interpratie van de tekst is fout! Toen ik die las had ik niet het idee dat de auteur te kennen gaf dat Robocop 2 van Paul Verhoeven zou zijn.

tukkerstein

Avatar

Ja, maar daar gaat het helemaal niet om Smiley face, het gaat erom dat hij refereerde aan de films van Paul Verhoeven en niet aan Robocop 2.

dloko

Avatar

Ik dacht juist eerder dat hij het over de maatschappij kritische elementen van Verhoeven's Amerikaanse films had. Dat vind ik persoonlijk het leukst aan zijn films, en doen mij altijd aan als een intelligent Nederlands trekje aan wat anders een typische Amerikaanse actiefilm zou zijn.

tukkerstein

Avatar

Hij zegt enkel dat de films van Verhoeven vaak wat over the top zijn, en dat dat ook in Robocop het geval is. Daarna zegt hij dat dat over the top element er in de vervolgens is uitgesloopt, en dat er daardoor dus niets aan deze (inderdaad tweede) film is.

Maar het is verder niet zo belangrijk. Veel plezier verder!

Kaaskorst

Avatar

@Tukkerstein. Lees de tekst van Steve nog even goed. Hij refereert aan 'deze film'. Deze zal dan Robocop 2 zijn me dunkt... Degene die voor vandaag staat geprogrammeerd.

Veel plezier verder,

tukkerstein

Avatar

@Kaaskorst

Waar zegt Steve Harwin dat dan?

Beter lezen.., ah ... pijnlijk moment Smiley face

Kaaskorst

Avatar

@steve harwin, je zou ook beter kunnen lezen, Robocop 2 is NIET van Paul Verhoeven.... Succes verder..

Steve Harwin

Avatar

De films van Verhoeven zijn vaak wat over the top, waarbij de kwinkslagen vaak wat maatschappijkritisch zijn. Dat is in Robocop ook zo. Het is dan weer typisch dat dat element er in de vervolgen volledig is uitgesloopt en er alleen een cartoonesk actiefiguur oveblijft. Er is, mede daardoor, inderdaad echt niks aan deze film.