Casshern (2004)

When a hero falls a legend will rise.

discussie

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MegaMarsvin

Avatar

Zoals met de meeste Japanse cinema kan het allemaal wat traag over komen voor het gemiddelde westerse publiek. Er wordt veel tijd besteed aan het opbouwen van verhaal en pathos, iets wat we van Hollywood niet echt gewend zijn.

Deze film echter had naar mijn mening makkelijk 20 minuten korter kunnen zijn maar desondanks een onderhoudend stukje film.

WizardOfOss

Avatar

Visueel overweldigend stukje bagger...
[rating 2]

hermit elephant

Avatar

Jules "Ik had het ook niet over jouw mening maar over de mijne. Ik vind films waarin geen enkele ster speelt geen zak aan."

Nee, dat zeg je niet. Je zegt dat mensen er niet naar moeten kijken, omdat jij zeker weet dat het slechte acteurs zijn, aangezien je nog nooit van ze gehoord hebt. En dat slaat als kut op Dirk.

Skizmo

Avatar

Ik heb die film destijds op Divx gezien . .. prima kwaliteit. . maar het verhaal is zooooooooooo saai. . .je wordt doodgegooid met japanse traditionele drama. ..de 3-4 koele scenes uit de trailer zijn ook de enige koele scenes van de hele film. Wie verwacht dat dit een mega-gerenderde mangafilm is, komt van de kouwe kermis terug.

El Chivo

Avatar

Een film van 141 minuten die begint om 23u00 en ophoudt om 01u00?

Frenkenstein

Avatar

Ben ik nou de enige die de film leuk vond? Ik heb me prima vermaakt!

ps. Hoe heet dat klassieke nummer dat je hoort?

Mister Pink

Avatar

madmaximian "Het is dus gewoon de Japanse versie van Sky captain; and the world of tomorow. Die was overigens best lachen. Casshern schijnt net als Sky captain volledig met geanimeerde achtergronden te zijn."

Alleen je laatste zin klopt.

madmaximian

Avatar

Het is dus gewoon de Japanse versie van Sky captain; and the world of tomorow. Die was overigens best lachen. Casshern schijnt net als Sky captain volledig met geanimeerde achtergronden te zijn.

Jules

Avatar

Cerebrosus "Ik heb op geen enkel moment het recht op een individuele mening ter discussie gesteld. Ik heb uitsluitend commentaar geleverd op een reactie die wat betreft inhoud en taal weinig tot geen definitie bevat.

Jij stelt letterlijk dat de kwaliteit van een acteur direct verbonden is aan jouw kennis van diens naam. Tenzij je een bedreven existentialist bent, of het onzekerheidsprincipe van Heisenberg hebt toegepast (wat mij gezien de getoonde taalkundige vaardigheid ietwat onwaarschijnlijk lijkt), lijkt mij dat een bijzonder naïve stelling."


Ik had het ook niet over jouw mening maar over de mijne. Ik vind films waarin geen enkele ster speelt geen zak aan.

Cerebrosus

Avatar

Jules "ieder zijn eigen mening he"

Ik heb op geen enkel moment het recht op een individuele mening ter discussie gesteld. Ik heb uitsluitend commentaar geleverd op een reactie die wat betreft inhoud en taal weinig tot geen definitie bevat.

Jij stelt letterlijk dat de kwaliteit van een acteur direct verbonden is aan jouw kennis van diens naam. Tenzij je een bedreven existentialist bent, of het onzekerheidsprincipe van Heisenberg hebt toegepast (wat mij gezien de getoonde taalkundige vaardigheid ietwat onwaarschijnlijk lijkt), lijkt mij dat een bijzonder naïve stelling.

Jules

Avatar

Cerebrosus "Zowel taalkundig als inhoudelijk een bijzonder vreemde stelling."


ieder zijn eigen mening he

Cerebrosus

Avatar

Jules "Deze is zo'n film waar je niet naar moet kijken want er zit niet een ster in. Ik weet gewoon zeker dat de acteurs heel erg slecht zijn want ik heb nog nooit van hun gehoord."

Zowel taalkundig als inhoudelijk een bijzonder vreemde stelling.

Gods Lonely Man

Avatar

Jules "Deze is zo'n film waar je niet naar moet kijken want er zit niet een ster in. Ik weet gewoon zeker dat de acteurs heel erg slecht zijn want ik heb nog nooit van hun gehoord."
O+

Jules

Avatar

Deze is zo'n film waar je niet naar moet kijken want er zit niet een ster in. Ik weet gewoon zeker dat de acteurs heel erg slecht zijn want ik heb nog nooit van hun gehoord.

Tycoon

Avatar

Cerebrosus "Die één, dat was ik. En mijn reden hiervoor is simpelweg dat het een van de slechtst vertelde verhalen is die ik ooit heb aanschouwd. Alles, maar dan ook alles wordt ondergeschikt gemaakt aan het audiovisuele spektakel. Het plot is absurd warrig en springt van de hak op de tak, het acteerwerk is at-best matig te noemen en de karakters zijn leger dan in de gemiddelde pornofilm. Er wordt de kijker geen enkel moment de kans gegeven om op te gaan in het verhaal, of een band te krijgen met de karakters.

De film oogt en klinkt werkelijk fenomenaal (zeker gezien het schamele budget), maar dit zijn de enige twee vlakken waarop er naar kwaliteit is gestreefd.

Als de makers minder pretentieus waren geweesd en simpelweg een audiovisueel spektakel neergezet hadden, dan was mijn score wellicht hoger uitgevallen. Misschien moet ik daarom mijn score opdelen:

Cinematografie en Art-direction: 8
Regie: 1
Acteerwerk: 1
Verhaal: 1

Ik ben van mening dat de visuele en auditieve aspecten van een film altijd in dienst moeten staan van de vertelling. Een uitzondering hierop is uiteraard de film waarbij de vertelling uitsluitend door middel van audiovisuele elementen kan worden overgedragen (Koyaanisqatsi), maar dat is in het geval van Casshern absoluut niet het geval."

Bedankt Cerebrosus voor je snelle reaktie. T+)

Je hebt me overtuigd om niet naar de Bioscoop te gaan (en me weer een halve dag nuttig te laten besteden). Ik wacht wel totdat ik deze film ergens op DVD tegenkom.

Neem wat te drinken in 'De Lemming' van me!

Mister Pink

Avatar

Cerebrosus maakt inderdaad een aantal sterke punten. Elke filmframepje zou je in kunnen lijsten en aan je muur kunnen hangen, maar de verhaalvertelling is zeer onsamenhangend. Het acteerwerk vond ik voldoende, maar niet bijzonder. Omdat ik het toch zo visueel overdonderend vond, zou ik hem toch nog een magere voldoende geven, en niet een één, wat toch een beetje erg streng is.

Almar

Avatar

Toch wel mooi dat een film die zo veel aandacht krijgt toch zo enorm slecht kan zijn (volgens alle recensies). Denk dat ik hem toch maar over zal slaan.

Ruben Vega

Avatar

Fantastische film, een typisch anime verhaaltje met verbluffende visualisering..... een erg lange zit van zo'n 2,5 uur, en als je het ingewikkelde verhaal even niet volgt ben je het totaal kwijt.... maar mensen die dit op kunnen brengen krijgen een prachtige film voorgeschoteld

Tycoon

Avatar

Wil diegene die deze film een één heeft gegeven dit onderbouwen? Het lijkt me een goede film, maar wil graag een onderbouwde mening alvorens meer dan een uur te reizen om deze film te zien...
Bij voorbaat dank.