Westworld

Westworld (1973)

Westworld ...where robot men and women are programmed to serve you for ...Romance ...Violence ...Anything

discussie

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kabol

Avatar

Tja. Het eerste gedeelte vond ik eigenlijk wel leuk. Zullen we meedoen met die bankroof? Knokken in de saloon en dan vallen op een duidelijk van schuimrubber gemaakte tafel... Maar gaandeweg neemt de irritatie toe. De menselijke spelers hadden ook wel robots kunnen zijn, ongelofelijk wat wordt er houterig geacteerd. Zou dat in de jaren 70 altijd zo zijn geweest? Dat dacht ik toch niet... de film wordt dan traag en voorspelbaar. Bizar detail: achter de PC-schermen zit men te kijken naar bewegende knullige 3D-patronen. Totaal zinloos dus. Geloof niet dat dat grappig bedoeld was, maar dat is het wel.

Moviemagic

Avatar

Heerlijke film uit de oude doos met Yul Brynner. Het concept van een pretparkmet robots is erg leuk verzonnen en een leuke basis om een geflipte robot Yul achter een toeristcowboy aan te laten zitten.

Ik vond hem beter als het vervolg futureworld. Natuurlijk zit er veel onzin in, maar als je daar langs weet te kijken is het een leuke 88 minuten.

interbob

Avatar

Inspiratie voor The Terminator, inderdaad. Maar ook het gegeven van een futuristisch pretpark, waar een en ander volledig uit de hand loopt, en de aanwezige human beings de stuipen op het lijf jaagt is ook niet vreemd aan Jurassic Park.

Dirk Diggler

Avatar

Geweldige film, al te vaak gezien....
helaas vanavond iets te laat.

D.LoKo

Avatar

Duidelijk goede rol van Brynner idd!! Hij draagt deze film, die toch wel zenuwslopend wordt tegen het einde. Deze film is ook een grote inspiratie geweest voor The Terminator.

Maar goed om hem zo laat te gaan kijken... hij komt regelmatig op TCM langs..

emperor

Avatar

Het ultime pretpark, wordt een nachtmerrie.
Boeiende film over twee vrienden die de vakantie van hun leven boeken,in het door electronica en robots bestuurde en bewoonde westworld.

Maar de droomvakantie neemt een vervelende wending als de robots in opstand komen, en niet meer te controleren zijn.
[rating 5]

Norman Bates

Avatar

Goeie film zekers kijken, fantastische rol van Yul Brenner, deze film is beter dan het vervolg Futureworld

Zimba

Avatar

Ziet er idd erg gedateerd uit :+

Fuzzynuts

Avatar

Neem het thema niet te serieus en het is best een aardige rampenfilm. Na liften, vliegtuigen, wolkenkrabbers en achtbanen wilde men ook een rampenfilm met computers/robots. En ach, je komt de krap anderhalf uur prima door. Al was het maar omdat je je bescheurt om de robots :E
[rating 2.5]

Pimsel

Avatar

Recentelijk weer een keer gezien. Dan valt wel op dat hij toch wel aan de trage kant is vergeleken met de films van vandaag. Desondanks blijft die goed. Crichton schreef later ook Jurassic Park. Arnold Schwarzenegger wilde een remake maken maar dat zal wel niet doorgaan nu. Gelukkig maar.

Pieternel

Avatar

Zeker een goede film!

Misschien is mijn mening een beetje gekleurd, maar toen ik klein was vond ik deze film echt mega-eng. Sommige stukken durfde ik eigenlijk niet te kijken.

emperor

Avatar

Fantastische film!! grandioos!

[rating 5]

Zeurdoos

Avatar

ken ik alleen van The Simpsons :Y


Ah, ja, ik dacht al waar kén ik het verhaaltje van.....

-Zeur-

P.S. Wat een rottijd weer }:

ruben

Avatar

Ken ik alleen van The Simpsons :Y

JB

Avatar

Yul Brynner is meesterlijk als de meedogenloze zwarte killer met zijn slepende pasje waarmee hij achter zijn slachtoffers aangaat - de film kan wel eens gedateerd overkomen maar blijft een klassieker!

[rating 3.5]

okkie-man

Avatar

Deze moet ik toch maar eens gaan kijken