Gladiator (2000)

Summer 2000 A.D.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

discussie

215 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Glennekeeeee

Avatar

Schitterende film met prachtrollen voor crowe, phoenix en nielsen. De sfeer is episch en de montage fantastisch. Een minpunt voor mij,... de finale. Plots moet alles snel gaan en verdrinkt de film in het cliché. Toch een dikke 8

Moviespecialist

Avatar

Ik heb Gladiator laatst weer op tv gezien ( all voor ongeveer de vierde keer) en hij blijft me toch weer steeds verbazen.
Het verhaal van de film is geniaal, de acteurs spelen zeer overtuigend, de special effects zijn verbluffend en sfeer is helemaal in orde.
Ik kan over Gladiator niets anders zeggen dat het een top film is die zeker thuishoort is de top 100.

8.0/10

Frietgezicht

Avatar

Dikke 10 omdat ik gewoon niks negatiefs kan zeggen over deze film,zelfs niet na ong 7x gezien te hebben.
De acteer-prestaties(vooral Crowe en Phoenix!)zijn fantastisch,de muziek is misschien wel de mooiste die ik deze eeuw in een film gehoord heb,er zitten mooie dialoog-scenes in maar ook prachtige actie,de film ziet er prachtig uit en ook zat emotie en drama.

Een echte klassieker.

jaime91

Avatar

Prachtige soundtrack,geweldige veldslag in het begin,gruwelijke gevechten,onwijs mooi verhaal kortom een epische klassieker! :W

DennisAmerica11

Avatar

Ik ben altijd wel weg van zulk soort films. Ook deze film behoort tot 1 van de beste films die ik gezien heb. Vind het verhaal zo goed bedacht en goed uitgevoerd. Mooie muziek tussendoor. Niet langdradig. Kijk deze film met plezier. een echte 9

Darthmar

Avatar

Ik ben denk 1 van de weinige mensen die echt geen bal aan deze film vindt. De film kon me niet bekoren en ik vond het einde zeer teleurstellend.

OneTwo

Avatar

jur "De film is goed, muziek is goed, acteerprestaties zijn goed, het verhaal is goed. Ik kan niks waardeloos in deze film ontdekken nu ik hem zeker al 5 keer heb gezien. Ik blijf deze film goed vinden.
Ik heb meer films een aantal keer gezien, die later ik niet zo goed meer vond, maar dat is bij deze film niet zo.
T+)"Yup helemaal met je eens!!:Y

WoUtoMatiC

Avatar

Joaquin Phoenix is echt super in deze film. T+)

jur

Avatar

lennart90 "Ik ging deze film vorige week met hoge verwachtingen kijken, maar het maakte totaal geen impressie op mij. slecht acteerwerk van Connie Nielsen was de grondslag voor een belabberde film. gezein het exorbitante bedrag wat in deze film is gestoken zou je denken, prachtige special effects. maar die special effects waren juist allesbehalve imponerend. Ridley Scott die al meerdere flaters op zijn naam heeft mogen schrijven slaat een modderfiguur met deze melodramatische baggerfilm. David Schofield was ook zichzelf niet meer, hij zet een absolute wanprestatie neer nadat hij nog de show stal met films als Scorpio en King Lear. een zeer ongeloofwaardige film."

Je hebt zeker met je ogen dicht gekeken.

jur

Avatar

Peter "Lisa Gerrard....Lisa Gerrard....zoek zoek........ah, Lisa Gerrard, verantwoordelijke voor de muziek in Gladiator!

Tja, ik kan me niet alles meer voor de geest halen, maar weet wel dat ik me meerdere malen enorm heb zitten ergeren aan de muziek. Vond het op die momenten veel te bombastisch en vol zitten met alle voor de hand liggende clichés - als er dan op dat moment ook nog dezelfde clichematige dialogen en cameravoering gebruikt worden wordt het mij teveel en moet ik ineens heel nodig weg om te pissen..."

Lisa Gerrard verantwoordelijk voor de muziek. Wat dachten jullie van Enya.

jur

Avatar

wiers "Germanen met het zelfde krijgsgehuil als uit de film zulu."

Was je erbij in de tijd van de Germanen?

jur

Avatar

De film is goed, muziek is goed, acteerprestaties zijn goed, het verhaal is goed. Ik kan niks waardeloos in deze film ontdekken nu ik hem zeker al 5 keer heb gezien. Ik blijf deze film goed vinden.
Ik heb meer films een aantal keer gezien, die later ik niet zo goed meer vond, maar dat is bij deze film niet zo.
T+)

wiers

Avatar

Germanen met het zelfde krijgsgehuil als uit de film zulu.

SunChaser

Avatar

Waaro0m deze ouwe meuk film vand e dag en niet de tv premiere van TBS?

Filmp@ssie

Avatar

Ravaged "Ik raad iedereen aan de Extended Version te kopen (mochten ze het een film vinden voor hun collectie). Zit niet heel veel extra materiaal bij (aan scenes), maar wat er bij zit, voegt echt toe aan het verhaal en de karakters. Niet slechts vulscenes.

Blijft verder gewoon topfilm."


Ben er mee eens maar SBS 6 flikt het toch weer om zo'n 7 minuten uit deze bioscoop versie te knippen.
Trouwens staat op mijn dvd van deze filn dat het 149 minuten duurt en geen 155.

LuCos

Avatar

Nja, wel vermakelijk, met af en toe een clichétje dr in. Was 1 van de eerste films waarvan ik in eerste instantie niks van wilde weten maar toch besloot te kijken door een vriend van mij (kheb er geen spijt van).

jur

Avatar

roelz "Prima, puike voorstelling.
Vrij realistisch (bloederig wanneer "nodig") en naar mijn weten de eerste film waarbij je, als kijker, echt midden in een gevecht/veldslag zit. Het verhaal is goed en de rollen worden goed vertolkt. Filtertjes voor een passende sfeer ontbreken ook niet.
Eens met Ravaged; De Extended Version is een aanrader (groot scherm, lichtjes uit, en dolby aan).
Eén van de betere films uit dit genre en de 8,5 is dan ook zeker terecht."

ASHWIN102

Avatar

tukkerstein "Toch vond ik de film niet extreem speciaal, niet een film om nog eens te zien."
Ik ben het hier deels mee eens. Ik vond de film echt goed, en wilde het best nog een keer zien. Alleen de spanning die je vasthoudt om de film nog eens te zien is meer dat je wacht tot het moment dat Crowe zijn helm afdoet in de arena. Dat moment was echt super. Maar om voor een moment een film meerdere keren terug te zien, vind ik ook zonde van de tijd.

tukkerstein

Avatar

De eerste film uit een nieuwe stroom van historische films, waarvan deze veruit de beste is. De film maakt vrij veel indruk en je waant je echt in die tijd. Toch vond ik de film niet extreem speciaal, niet een film om nog eens te zien.

7/10

Roi

Avatar

Moderne klassieker.

Ravaged

Avatar

Ik raad iedereen aan de Extended Version te kopen (mochten ze het een film vinden voor hun collectie). Zit niet heel veel extra materiaal bij (aan scenes), maar wat er bij zit, voegt echt toe aan het verhaal en de karakters. Niet slechts vulscenes.

Blijft verder gewoon topfilm.

siempjah

Avatar

Alweer? Ok, het is één van mijn lievelingsfilms, maar zo vaak hoef ik hem nou ook weer niet te zien.

SunChaser

Avatar

Sebastian Valmont "Je zou ook denken dat er bij de mensen van FilmTotaal wel een lichtje zou moeten gaan branden als ze kijken naar het tijdstip van uitzending, en het feit dat zo'n lange film als deze natuurlijk nooit in zijn geheel tussen 22:05 en 00:00 uur kan worden uitgezonden op een commerciële zender..."


Dat gebeurt ook steeds met Cruel Intensions, staat er dat er deel 1 komt krijg je deel 2

SunChaser

Avatar

Alweer film van de dag, deze ietwat overschatte film wordt op TV meestal in TV-cuts uitgezonden, dus hele stukken eruit en toch steeds film van de dag.

HornBlower

Avatar

Heel vervelend vind ik dat als er op filmtotaal een film wordt aangeprezen als film van de dag (of gewoon rechts in het rijtje staat met films die die dag getoond worden) en dan blijkt dat het niet die film is. Vorige week was dat ook al het geval met "Behing Enemy Lines".

Sebastian Valmont

Avatar

Je zou ook denken dat er bij de mensen van FilmTotaal wel een lichtje zou moeten gaan branden als ze kijken naar het tijdstip van uitzending, en het feit dat zo'n lange film als deze natuurlijk nooit in zijn geheel tussen 22:05 en 00:00 uur kan worden uitgezonden op een commerciële zender...

LuCos

Avatar

dexxa007 "Dit is dus NIET de gladiator uit 2000, maar die uit 1992!!!
Volgens mijn gids is dat ook (de Televizier)!
"


Volgens de VARA-Gids is het ook de Gladiator uit 1992.

Twee illegaal boksende vrienden (onder wie Cuba Gooding jr.) komen tegenover elkaar te staan in beslissend gevecht.
Bron: Vara TV Magazine Week 4

Remy2

Avatar

En de beschrijving heeft er ook al eens gestaan :P

vash

Avatar

Foutje van filmtotaal dus en ze hebben het ook nog als de film van de dag uitgeroepen :D

ollie994

Avatar

jur "dus ik weet echt wel waarover ik praat."


Nee dus!

jur

Avatar

Ik heb deze film in de afgelopen 4 maanden al 2 keer op de buis gezien met precies dezelfde CAST, dus ik weet echt wel waarover ik praat.

Deimos

Avatar

Nou volgens tvgids.nl is het dus wel gladiator uit 1992 en dan mag je me anders ook wel vertellen hoe je een film van 155 minuten van 22.05 - 0.00 uitzendt

Deimos

Avatar

Bij mij in de veronicagids staat er toch een hele andere gladiator

http://www.imdb.com/title/tt0104346/

siempjah

Avatar

Pfff, nouja, hij komt wel laat.

2Faced

Avatar

Ja dit is dus zwaar minder!!!
Hij komt veel te vaak op tv :(
eigenlijk zouden de zenders met elkaar moeten communiceren welke films ze draaien....

OJJVZ

Avatar

KOM OP! hij is deze maand nog op tv geweest, en volgensmij eind vorig jaar ook al een keer.

lennart90

Avatar

Ach wat bazelen jullie nou allemaal stelletje nonos
dit is gwon een zwaar dope film niggers

Breug

Avatar

siempjah "welke dan? mij is het niet opgevallen"

Ik zag toevallig de scene dat hij iemand onthoofd in de arena. Normaal kreeg je dit wel te zien. dit was er nu helemaal uitgeknipt :'(

siempjah

Avatar

Welke dan? mij is het niet opgevallen

SunChaser

Avatar

Ze hebben de bloedige scenes verknipt en er hele dialogen uitgehaald

Languh

Avatar

SunChaser "En deze door SBS6 verkinpte versie verdient het niet om film van de dag te zijn :("

toch is deze niet verknipt, wan thij gaat daadwerkelijk dus door na HvN

jmdeking

Avatar

hetisjantje "Een van de meest overgewaarde films in de geschiedenis. Koppensnellersromantiek. Script is een puinhoop. Zo hebben we een Hoofd Koppensnellers, die eigenlijk een zachtzinnige betrouwbare vriend blijkt te zijn. Ook fraai hoe onze held in een minuutje huiswaards rijd met z'n paard, in werkelijkheid een flinke tocht over de Alpen. Verder een beetje vechten en koppensnellen met voorspelbaar einde. Is dit iets voor uberpubers? Ik wil mijn 155 minuten terug!"


Wat een ontiegelijk domme NIET onderbouwde opmerkingen, verhaal is goed opgezet Joaquin Phoenix speelt een goede badguy en Russel Crowe is deze rol op het lijf geschreven, er wordt aan de kijker op een creatieve manier laten zien dat maximus een lange tijd heeft moeten reizen om thuis te komen (ondergaan en opgaan van de zon) en je ziet duidelijk dat hij dus echt niet in een minuutje thuis is en neemt dan ook niet voor niks daar een extra paard voor mee. Deze film was een topper voor zijn tijd en wat mij betreft ook voor deze.
Kijken dus!

Rizzo

Avatar

In de categorie 'koppensnellersromantiek' vind ik dit wel degelijk één van de betere.

SunChaser

Avatar

En deze door SBS6 verkinpte versie verdient het niet om film van de dag te zijn :(

SunChaser

Avatar

In feite is Russel Crowe een tamelijk overgwaardeerd acteur.

SunChaser

Avatar

Hij is idd wat overgwaardeerd maar niet zo erg overgewaardeerd als A Beautiful Mind.

hetisjantje

Avatar

Een van de meest overgewaarde films in de geschiedenis. Koppensnellersromantiek. Script is een puinhoop. Zo hebben we een Hoofd Koppensnellers, die eigenlijk een zachtzinnige betrouwbare vriend blijkt te zijn. Ook fraai hoe onze held in een minuutje huiswaards rijd met z'n paard, in werkelijkheid een flinke tocht over de Alpen. Verder een beetje vechten en koppensnellen met voorspelbaar einde. Is dit iets voor uberpubers? Ik wil mijn 155 minuten terug!

zinkstar

Avatar

lennart90 "Ik ging deze film vorige week met hoge verwachtingen kijken, maar het maakte totaal geen impressie op mij. slecht acteerwerk van Connie Nielsen was de grondslag voor een belabberde film. gezein het exorbitante bedrag wat in deze film is gestoken zou je denken, prachtige special effects. maar die special effects waren juist allesbehalve imponerend. Ridley Scott die al meerdere flaters op zijn naam heeft mogen schrijven slaat een modderfiguur met deze melodramatische baggerfilm. David Schofield was ook zichzelf niet meer, hij zet een absolute wanprestatie neer nadat hij nog de show stal met films als Scorpio en King Lear. een zeer ongeloofwaardige film."


jah en Vida Guera heeft NIET de lekkerste billen van de wereld:B

1 van de beste films ooit kijke dusssss!

SunChaser

Avatar

Volgens de tv gids niet trouwens. Dan zullen ze wel een geknipte versie hebben want er komt ook nog 4 of 5 X reclame

SunChaser

Avatar

Zal na Hart van nederland wel verder gaan

saiko

Avatar

Als die film 2,5 uur duurt.. waarom issie dan al over 2 uur afgelopen? 20.30-22.30.. of kan ik niet rekenen?

jmdeking

Avatar

Andy "Ik zat net te denken. Qua verhaal is hij hetzelfde als Kindom of Heaven. Hoofdrolspeler krijgt kans om de Koning/Keizer te worden. Dat gebeurt uiteindelijk niet en dan gaat hij gebogen onder het regime."


Kingdom of heaven is alleen een slappe film met een nog slappere acteur. (orlando bloom)

jmdeking

Avatar

Bogie "Ik vind t ook zwaar irritant hoor! Zit je net lekker in een film komt dat Hart van Nederland er ineens tussen door. Daarom kijk ik eigenlijk nooit meer films op tv, geef mij maar een dvd'tje."


Tja ik schroom me er dan ook niet voor om een brandbom bij de studio daar naar binnen te gooien als ik er ooit in de buurt ben, dat soort gevoelens wekt het op.

Bogie

Avatar

T ft. D "Wat een gezeik weer. Dat HvN valt reuze mee. Het verhaal ben je toch niet kwijt, en kun je tenminste even je tanden poetsen, een wijntje drinken, en eventueel naar de WC gaan enz. Snap die hele ophef erover ook niet."


Ik vind t ook zwaar irritant hoor! Zit je net lekker in een film komt dat Hart van Nederland er ineens tussen door. Daarom kijk ik eigenlijk nooit meer films op tv, geef mij maar een dvd'tje.

T ft. D

Avatar

Wat een gezeik weer. Dat HvN valt reuze mee. Het verhaal ben je toch niet kwijt, en kun je tenminste even je tanden poetsen, een wijntje drinken, en eventueel naar de WC gaan enz. Snap die hele ophef erover ook niet.

Webjoker

Avatar

Michaell "Vertel mij, wat is 'ronken'? :)"


Ronken kan 'vertaald' worden als 'slapen' en in sommige situaties als snurken tijdens het slapen.

Deze film heb ik twee maal op dvd (door de laatste film valley die ik los in de winkel kocht) dus zeker niet op SBS gekeken. Als ik hem niet op dvd had had ik hem overigens zeker wel gekeken. Hart van Nederland en al die reclames zorgen er wel voor dat ik hem gratis had kunnen kijken dus zonder die discussie nieuw leven in te willen blazen; ik neem dat voor lief.

Heel goede film!

b4rt...

Avatar

Andy "Ik zat net te denken. Qua verhaal is hij hetzelfde als Kindom of Heaven. Hoofdrolspeler krijgt kans om de Koning/Keizer te worden. Dat gebeurt uiteindelijk niet en dan gaat hij gebogen onder het regime."


Dat vindt ik ook wel weer heel erg ver gezocht... OK, beide films zijn van dezelfde regisseur maar het verhaal is toch wel anders. Persoonlijk vindt ik gladiotor veel beter dan kingdom of heaven. Ik ga m zowiezo niet zien, ik vind het gwn zonde voor de film om m zo gecensored te gaan kijken.

Andy

Avatar

Ik zat net te denken. Qua verhaal is hij hetzelfde als Kindom of Heaven. Hoofdrolspeler krijgt kans om de Koning/Keizer te worden. Dat gebeurt uiteindelijk niet en dan gaat hij gebogen onder het regime.

Mortyr

Avatar

BAH!! Deze film is gecensored, alle bloedige scenes zijn eruit gewerkt en dan ook nog eens hart van nederland ertussen... Echt belachelijk gewoon.

Michaell

Avatar

flash55 "23:25 .. als je zonder dat hart van nederland had gezeten lag je om 11 uur allang lekker te ronken ik wil film kijken om aan de werkelijkheid te ontsnappen .. trutten ... euhh :P..."

Vertel mij, wat is 'ronken'? :)

flash55

Avatar

23:25 .. als je zonder dat hart van nederland had gezeten lag je om 11 uur allang lekker te ronken ik wil film kijken om aan de werkelijkheid te ontsnappen .. trutten ... euhh :P

ot : Super goeien film dat wel !

Galerius

Avatar

Zeer vermakelijk deze film. :Y

Nathaniel

Avatar

Natuurlijk met talloze reclames, en die idiote hart van nederland

j.o.r.i.s

Avatar

Ik heb hem iedere keer gemist als die op tv kwam

vandaag ga ik hem maar eens een keer kijken.:D

Buzzer

Avatar

Gruwelijk goede film.... Ooit onder Aardrijkskunde gekeken in de 2e klas, iedereen verbaasde zich erover dat de meest strenge leraar dat soort films wilde laten zien. Maar nadat we ook de Patriot hadden gezien, werd het toch wel een gewoonte om te zien hoe mensen aan stukken worden gesneden tijdens onze Aardrijkskunde les.

K*T SBS!!!! waarom moeten ze dan ook dat irritante Hart van NL er tussendoor gooien!?!!!! O+

buGGshot

Avatar

Toch wel een goei film tog?
liefhebbers van Ben-Hur vinden deze vast ook wel geinig.:B

Planethugo

Avatar

Vorige keer dat ie op sbs was waren de bloederige stukken er zonder pardon uitgeknipt, zal nu dus ook welweer zijn :X

kangaroe

Avatar

Hijs gewoon verschikkelijk goed, niet alleen het verhaal wat vaak bij dit soort films ver te zoeken is is aanwezig ook als de scenes, ik vind het helaas wat minder als die in duel is met de keizer dat had wel wat bruuter gemogen maar als ze dat stukje oorlog na doen, geweldig

ellie

Avatar

Timer "Hart van Nederland-alert! :X"


Ja, we hebben we hart van nederland er tussen zitten.
HELAAS.

Timer

Avatar

Hart van Nederland-alert! :X

spreeuw

Avatar

Topfilm. Ik ben altijd wel te porren voor een film over het verleden. Fantastische gevechten in het Theater.

Mo_Jo

Avatar

:W

Andy

Avatar

Dit vond ik een indrukwekkende film toen ik hem voor het eerst zag.

Noldy

Avatar

Colonel_Kurz " Een vol Colosseum dat galmt door het publiek kan vreemde dingen doen met een man. :) Seneca heeft daar ooit nog een heel interessante tekst over geschreven."


"Vermijd de massa!" :-S

Dr.DarkXL

Avatar

Aarg ik houd er niet van als dit op tv komt.. er is zeker 10 minuten aan materiaal geknipt.. nergens meerd de gore die er wel in de bios was..

Colonel_Kurz

Avatar

Rooster "Jezus Kurz was zit je toch te ouwehoeren over historische incorrectheden en andere pietluttigheden. Straks ga je nog verkondigen dat de naden in de capes van de Praetorians helemaal niet dubbel gestikt horen te zijn of dat de struktuur van het zand in het colosseum niet overeenkomt met dat van het zand in Rome. Maar goed, als ik dit pretentieuse verhaal van je zo lees moet het een ware beproeving voor je zijn geweest om deze film uit te zitten. Hoe je in godsnaam die waardering van 4 uit 5 eruit geperst hebt gekregen is me een volledig raadsel."
Die heb ik eruit geperst doordat ik die fouten wel allemaal heb opgemerkt, maar me niet echt aan heb geërgerd. Een vol Colosseum dat galmt door het publiek kan vreemde dingen doen met een man. :) Seneca heeft daar ooit nog een heel interessante tekst over geschreven.

ASHWIN102

Avatar

Als je een goeie film als deze helemaal gaat afkraken vanwege de "kleine foutjes" die erin voorkomen, in hoeverre kijk je dan nog een film voor ontspanning? Gladiator was een hele goeie film, het zal z'n fouten hebben, so what? Mensen die zich daarmee bezig gaan houden hebben geen leven meer. Een film is puur voor de entertainment, niet voor de geloofwaardigheid.

WoUtoMatiC

Avatar

Films zijn gemaakt om in z'n geheel te kijken, niet frame voor frame. Die crewman van Gladiator staat op moviemistakes.com op nummer 4 van de 'Best Mistakes'. :Z

Weet je meteen hoe vergezocht de rest is.

Rooster

Avatar

plop "
Je kunt de fouten in Gladiator pietluttig noemen maar ze zijn gewoon dom en volstrekt onnodig. Als je het dan toch historisch correct wilt doen, laat een aantal medewerkers zich dan even verdiepen in de literatuur."

Ja maar dat is het punt juist. Ik denk dat de makers zich vele malen beter in de materie hebben verdiept dan de gemiddelde azijnpisser die toevallig even langs de IMDB-Gooft of MovieMistakes is gesurft. Bovendien kan dé Literatuur zich ook niet bogen op louter feiten en moet constant worden herzien. Historici zijn het dan ook niet zelden met elkaar oneens. Het is misschien een dooddoener maar feit blijft dat we er destijds niet bij waren en dat veel van wat we nu denken te weten het resultaat is van speculatie en verstandig gissen. De literatuur laat wat mij betreft nog veel ruimte over voor eigen interpretatie en vrijheid van inzicht. Vreemd vind ik overigen dat de vele hedendaagse incorrectheden die in films zitten die zich in het heden afspelen zonder probleem worden aangenomen maar dat wanneer het een historische film betreft veel mensen ineens staat te popelen om hun van het internet geplukte weetjes te gaan verkondigen als waren het onomstotelijke bewijzen...

plop

Avatar

Rooster "Jezus Kurz was zit je toch te ouwehoeren over historische incorrectheden en andere pietluttigheden. Straks ga je nog verkondigen dat de naden in de capes van de Praetorians helemaal niet dubbel gestikt horen te zijn of dat de struktuur van het zand in het colosseum niet overeenkomt met dat van het zand in Rome. Maar goed, als ik dit pretentieuse verhaal van je zo lees moet het een ware beproeving voor je zijn geweest om deze film uit te zitten. Hoe je in godsnaam die waardering van 4 uit 5 eruit geperst hebt gekregen is me een volledig raadsel."

Een pretentieuze oscar-winnende film als Gladiator bekijk je gewoonweg met andere ogen dan b.v. Armageddon. De film Alexander zou buiten zijn referentiekader ook niet zo hard afgestraft zijn als hij nu is.
Je kunt de fouten in Gladiator pietluttig noemen maar ze zijn gewoon dom en volstrekt onnodig. Als je het dan toch historisch correct wilt doen, laat een aantal medewerkers zich dan even verdiepen in de literatuur.

jacq

Avatar

Kurz, ben het volledig met je eens. De film nu voor de 4e keer bekeken en dacht ook hmmmm, zeker toen hij ineens ter dood werd veroordeeld en daarvoor nog door duizenden bejubeld, terwijl zo'n eikel, die dan niets van gevechten afweet, hun zover kan brengen, neee En zo zijn er inderdaad wel meer incorrectheden, maar ik geef hem toch wel een 4,5.

The-Hunter

Avatar

palpower "Het blijft een geweldige film, kheb weer een traantje moeten wegpinken op het einde...:'( :P"


mietje :P;)

zeer goeie film, kijkt lekker weg (jammer dat hij op sbs moest uitgezonden worden). In iedergeval zeer leuke film met inderdaad een zeer goede soundtrack.

Dr.DarkXL

Avatar

Aarggh [insert veel vloeken hier ] hart van fucking nederland

palpower

Avatar

Het blijft een geweldige film, kheb weer een traantje moeten wegpinken op het einde...:'( :P

Thiver

Avatar

CAGE "Ja dat kan best. Maar Braveheart heeft geen geweldige soundtrack."

Whahahaha! :D De soundtrack van Braveheart wordt algemeen beschouwd als een van de beste van de jaren '90. Voor zover ik weet is er niet één recensie waarin de soundtrack lager dan vier sterren scoort.
Maar toch bedankt dat je me vandaag weer even hebt laten lachen. :W

screech

Avatar

Simpelweg een van de beste films ooit en het is een schande als je deze film nog niet gezien hebt.

darkx1986

Avatar

@ CAGE
Kingdoms of Heaven is nog niet een uit dus hoe weet jij dat deze al een flop ik en ik vond trouwens King Arthur en Alexander wel goed (ok alexander niet zo) en vindt deze film een Stuk minder dan de overige. Het hele verhaal spreekt mij niet aan. Maar ja...Braveheart die overwint toch wel alles (dit was een van de eeste goede film in deze garne :))

chess

Avatar

Fuck op sbs.... :S dat word m niet dan....

king arthur

Avatar

Ik vondt Oliver Reed goed spelen in die film was de laatste film dat hij maakte.jammer dat hij dood is

tripleforce

Avatar

Aanrader T+)

[rating 4.5]

Lt. Dan

Avatar

Leuke film....

wraak is altijd leuk, zeker bij die smerige joaquin phoenix ;)
Gewoon kijken en niet zeuren over platte karakters en anachronismen

[rating 4]

Jehl

Avatar

Woeh 600ste stem 8) :P

mwaa deze film blijft leuk, ik ga weer kijken

Superheist

Avatar

Ik was van plan om deze film te kijken, totdat ik mij bedacht: "hmm, misschien is ie wel op sbs6" even gekeken.. en ja hoor.. hart van nederland :(

Remcones

Avatar

Wat een gezeur over kleine foutjes in de film, volgens mij bestaat er geen enkele film waarin geen kleine foutjes zitten. Dit is gewoon een weergaloze film met fantastische muziek van hans zimmer. :W

M1r4

Avatar

Lijkt me al met al wel spectaculaire film, maar aangezien het op sbs6 is en dus met een half uur onderbreking erin ga ik toch maar een andere film kijken.
Geen enkele film is te pruimen als die zo op het eind ineens onderbroken wordt. :(

Pimsel

Avatar

Beetje overgewaardeerd spektakelfilmpje naar mijn mening. Vrij basic plotje en lekkere platte karakters.

Crowe had hier nooit de Oscar voor mogen krijgen maar dat was waarschijnlijk een goedmakertje voor zijn, overigens veel betere, rol in "The Insider" van een jaar daarvoor.

Vermakelijk maar zeker niet de beste in zijn genre. Muziek maakt overigens veel goed.

plop

Avatar

CAGE "@ Plop wil je aub niet zo zeuren, je moet toegeven al die foutjes die er zijn in deze film, nemen niet hetgene weg wat belangrijk is en dat is de waarheid : Dit spektakeltje is goed en wat je ook doet je kan niet bewijzen dat het beter kan. Er hebben zoveel regisseurs geprobeert en kijk maar hoe ze gevaald hebben. King Arthur, Alexander, Kingdom of Heaven ... We moeten gewoon blij dat er tenminste een regisseur op de wereld het goed heeft klaar gespeeld. Ik in ieder geval wel. Blijf jij maar zeuren. Je maakt het alleen maar erger voor de anderen deze te waarderen. Zeuren maakt het niet beter meneer alleen maar erger."

Volgens mij is hier iemand op z'n teentjes getrapt. Ik kan wel bewijzen dat het beter kan hoor (voor zover je in het kader van filmsmaak überhaupt van "bewijs" kunt spreken), kijk b.v. maar naar Spartacus en Ben Hur.

Gladiator heeft in mijn opinie een verhaal van niks, het is een ordinair wraakverhaal - waar op zich niets mis mee is, ware het niet dat deze film dusdanig wordt opgehemeld dat enige nuance wel op zijn plaats is. De beelden van Rome vind ik er trouwens ook beroerd uitzien, gezien het budget van $100 miljoen, en de hoofdrolspeler is een bijzonder saai karakter.

CAGE

Avatar

Met constateren kom je ook niet ver. Waardeer het gewoon. Je zult toch nooit een betere voor je kiezen krijgen. Dat hoeft voor mij in ieder geval niet. Dit was al goed genoeg voor mij. Helaas woorden wij het dan ook nooit eens daarover. Er zijn altijd foutjes in elke film. Zelfs in LOTR, Harry Potter ... Ik ga niet door dan begin ik bijna ook al te zeuren. Bah.

Ralf

Avatar

@Cage

Er zit volgens mij nog altijd een discrepantie tussen "zeuren" en iets "constateren". Ik vond het de moeite waard om het even te vermelden.

Ralf

Avatar

Nog een foutje:

After the battle with the Germanians, the next morning after the tavern, he is walking in the army camp and he feeds a horse a piece of apple. If you look closely between Maximus and the horse, there is a crewman wearing a pair of blue jeans.

bron: www.moviemistakes.com

Ralf

Avatar

Jammer alleen van de condensstrepen in de lucht. Kan natuurlijk nooit in die tijd. Let vanavond maar eens goed op.

AlwaysACritic

Avatar

Marty Feldman "Dit is echt een geweldige film. Zoiets wordt eens in de 25 jaar gemaakt !"


Helemaal mee eens. Geweldige film.

ASHWIN102

Avatar

Ik vond Ralf Moeller wel geweldig in deze film! :D

Whuhahahahawhrafwharafwaf! :D

jacq

Avatar

Al meerdere malen gezien, maar kan het niet laten om vanvond toch weer te gaan kijken. Russel Crow speelt goed maar Joaquin Phoenix is gewoon geweldig. Ik vind het een mooie film.

flip-flop

Avatar

:W:W:W:W:W:W:W

de mooiste film die ik ooit heb gezien

Marty Feldman

Avatar

Dit is echt een geweldige film. Zoiets wordt eens in de 25 jaar gemaakt !

darkx1986

Avatar

leonardus "Er is een scene in deze film waarin iemand word gestoken met een zwaard, het gevecht speelt zich af in een arena, hij word zogenaamd geraakt in zn borst..."


Dat zag mijn broertje van 10 zelf zonder slow motion :)

Nou hier heb je nog meer fouten

http://www.moviemistakes.com/film541

wel leuk om eens door te lezen, maar moet je doen waneer je de film gezien heb want er zitten aardig wat spoilers in.

En de film gaat wel, dit is een film die leuk is om een keer te kijken en meschien een tweede keer, maar dan ook alleen maar als je ook acht helemaal niks te doen heb.

Darko

Avatar

Are you not entertained!!?

Brilliante Spektakelfilm, 1 van de beste in mijn ogen.
Niet alleen de beelden zijn mooi, ook de muziek past perfect bij de gebeurtenissen en zijn erg rustgevend. Nog niet gezien? Zeker kijken!!!!

Ik ga hem alleen niet kijken want ik heb hem hier toch in de schappen staan :).

jur

Avatar

Jippieeeeeeeeee !!!!

Eindelijk een film om van te genieten en dan ook zo realistisch, althans het benaderd de realiteit. Russell Crowe en Derek Jacobi en de vele andere acteurs zijn geknipt voor deze film. Gaan jullie er ook allemaal van genieten?
Ikke in ieder geval wel.

plop

Avatar

In het kader van deze zéér overgewaardeerde film wil ik graag verwijzen naar Roger Eberts recensie, die grotendeels mijn bezwaren onderschrijft. link

laguitara

Avatar

Deze film is zeker een aanrader en ik ga hem zeker weer kijken,machtig mooie film!

Jehl

Avatar

Jammer dat hij zo vaak op tv komt waardoor het gemiddelde ook omlaag gaat. maarja al met al blijft het een mooie film.
voor mensen die hem nog nooit hebben gezien (lijkt me sterk maargoed) is het zeker un aanrader!

dalien

Avatar

Mijn lievelingsfilm... Het blijft tot nu toe gewoon de beste qua acteerprestaties/verhaal/spanning/drama/soundtrack/sfeer ALLES is goed hier !

emperor

Avatar

Wat je noemt een vette film...!
soundtrack:T+)
1 van de beste spectakel films,na Ben Hur.
mijn voorkeursscene:
Dat Maximus vertelt over zijn huis,vrouw,en zoontje aan Marcus Aurelius,en kenbaar maakt naar huis terug te willen,na de overwinningen..en de film eigenlijk dan pas begint. prachtig! :)

Jedimaster

Avatar

slimshadyGZ "Supergave film!! Vooral het einde als SPOILER!"
SPOILER TAGS!!!!! Daarnaast geef ik de voorkeur aan Het moment waarop Maximus voor het eerst zijn helm afdoet en zijn volledige naam opnoemt.Je voelt de spanning stijgen op dat moment, puur genieten.

slimshadyGZ

Avatar

Supergave film!! Vooral het einde als Maximus tegen Commodus moet vechten . Zeker weten het kijken waard!

gert

Avatar

hermit elephant "Bedoel je niet de Tiber?"

:| Het was al laat...

hermit elephant

Avatar

gert "Ben jij weleens in Rome geweest?? De Tigris ligt toch echt niet op een steenwork afstand van het Colosseum."

Bedoel je niet de Tiber?

gert

Avatar

RiFF "prachtige rendering van het oude Rome (echt ONTZETTEND waarheidsgetrouw)... "

Ben jij weleens in Rome geweest?? De Tiber ligt toch echt niet op een steenwork afstand van het Colosseum. Het is sowieso niet te zeggen of het waarheidsgetrouw is omdat Commodus Marcus Aurelius juist wel opvolgt en dat was ook altijd zijn bedoeling geweest; ze hebben jaren met elkaar gevochten in Germania (zie hier) In ieder geval hoort de Colossus van Nero naast het Colosseum te staan, die valt niet te missen want dat was een 30 meter hoog bronzen beeld, die op het plein van het Colosseum staat...

Maar het ziet er in de film wel leuk uit, hoor.

emperor

Avatar

Koninginbeatrix "deze fimpi ga ik opnamen doe jullie ook maar :W:W:W:W:W:W"

Hoef nie...kheb 'em op digital versatile disk.

Koninginbeatrix

Avatar

Deze fimpi ga ik opnamen doe jullie ook maar :W:W:W:W:W:W

Sol

Avatar

ash_ "Overschatte film die mij met zijn holle dramatiek meermalen irriteerde. De actiescènes zijn wel erg goed (vooral de veldslag aan het begin) en maken ook wel behoorlijk wat goed. Maar al met al een tegenvaller van Scott.

[rating 3]

"


Helemaal met je eens. Het 'sentiment' wordt soms niet al te best geacteerd, zoals de scene van Commodus met zijn vader.

CAGE

Avatar

Echt een superfilm! Russel Crowe breekt door met deze glansrol in Hollywood! En de Soundtrack is ook net zo mooi als de film zelf! Een van de meest memorabele films die ik ooit heb gezien. Met ook nog prima acteerwerk!:W

Kamikaze

Avatar

Echt een goeie film. Absolute aanrader, hij werd bijna een jaar na uitkomst in de videotheek nog zeer goed verhuurd!!

Ik zou haast zeggen gebrek aan opvoeding als je hem nog niet gezien hebt ;)

RiFF

Avatar

Schitterende film, heb hem hier op VHS én DVD ;) Juweeltje is het! Emotioneel einde, heel goed in elkaar, prachtige rendering van het oude Rome (echt ONTZETTEND waarheidsgetrouw)... KIJKEN!

[rating 4.5]

mr_unanimous

Avatar

Zelfs ik moest even het brok in me keel wegslikken bij het einde :'(.
Goede film, heerlijke soundtrack(s), prachtige omgevingen (colliseum). [rating 5]

Gebs

Avatar

Geweldige film, goeie muziek. Heb hem op DVD thuis staan. Heb hem pas nog zitten kijken. Word nog steeds stil bij het laatste gevecht in het colloseum

Lumière

Avatar

Fantastisch mooie film

[rating 4.5]

Moviemagic

Avatar

Persoonlijk vond ik hem te langdradig. De film is mooi opgezet (decors), maar het duurt naar mijn mening te lang elke keer voordat er iets gebeurt. Die emotionele tendens die ze erin proberen te stoppen hoeft van mij niet zo. Ik heb hem met moeite uitgekeken.

Freud

Avatar

Vond het een tamelijk mooie film. En de bombastische, kitscherige muziek word tenminste een keer iets verzacht door de ironische gesticulatie van J Phoenix tijdens het gevecht van de barbarian horde tegen het Romeinse leger. Eigenlijk de mooiste scène, vind ik. Russel daarentegen kan überhaupt niet ironisch zijn. En zijn stoer “my name is Maximus…..” Kippenvel, toch. }:

emperor

Avatar

Die CD lijkt me geweldig.

Review By Nancy on 10-OCT-2003
Schitterende muziek, een aanrader voor iedereen, je voelt echt de emoties en tragiek in de muziek !! Te mooi voor woorden !! LUISTER !

De muziek varieert van extreem bombastisch naar erg emotioneel

Mij op het lijf geschreven lijkt het..daar hou ik wel van.

Durkie

Avatar

Filmwolfje "De muziek is van Lisa Gerard..."
Is niet helemaal waar! De muziek is van Hans Zimmer (The Lion King, Mission: Impossible 2, Pearl Harbor, The Last Samurai) en de stem (de zang dus) is van Lisa Gerard, waarmee Hans ook al aan M:I 2 werkte...

Het is inderdaad schitterende muziek! Hans Zimmer is mijn favoriet en Lisa Gerard heeft een fantastische stem! Voor meer filmmuziek klik hier!

emperor

Avatar

Bedankt voor de tip!
De muziek in de film vindt ik zo mooi,omdat die de filmbeelden zo mooi ondersteund.

Filmwolfje

Avatar

emperor "Prachtige film,schitterende scenes,bloedmooie muziek!
goeie casting.
[rating 4.5]"


De muziek is van Lisa Gerard... Zij zat vroeger in de band 'Dead can Dance', maar nu is ze al een tijdje solo bezig en heeft al een aantal cd's uitgebracht. Er is ook een reclamespotje met haar muziek erin, die ene met al die dieren in een stedelijk milieu... Anyway, als je haar muziek zo bloedmooi vindt, dan moet je zekers de cd-bakken van de muziekwinkel gaan checken onder de naam 'Gerard' of 'Dead can dance'... of gewoon de soundtrack van de 'Gladiator' kopen... :)

JeXus

Avatar

ash_ "Excuus, ik bedoelde retoriek :X Veel zinnen die uitgesproken worden, lijken bedoeld als krachtig statement maar komen meestal over als pathetisch, als typische Hollywood verbale krachtpatserij.

Overigens vond ik Rome er erg nep uitzien (als een computerspel) en vond ik de meeste karakters nogal plat. Maar zoals ik al zei maakt de actie veel goed.

En laat vooral niemand zich er door mijn kritiek van weerhouden om deze film te zien. De meesten vinden hem super dus grote kans dat iemand die deze film nu voor het eerst gaat zien hem ook super vindt. Dit is slechts mijn mening."


ik had hetzelfde qua dialoog, het voelde een beetje aan als loos gezever, en een soort filosofisch gebral, wat de film een soort traagheid geeft, en dat is jammer, want het ziet er allemaal zooo mooi uit, nog niet gezien? dan zeker gewoon kijken, het zal je hoogstwaarschijnlijk niet vervelen, mooie film :Y

emperor

Avatar

Er zitten echt zulke mooie scenes tussen,alleen daarom al een aanrader:
bijv: Dat stukje dat de vrouw van Maximus hem staat op te wachten,en zijn zoontje hem tegemoet rent,in de veronderstelling dat zijn vader eraan komt,en dan die muziek eronder,vond ikzelf erg emotioneel.:W
en In de Arena als hij zich omkeert en Commodus ziet wie hij is.

ash_

Avatar

Rooster "Argument voor Gladiator's dramatiek"


Excuus, ik bedoelde retoriek :X Veel zinnen die uitgesproken worden, lijken bedoeld als krachtig statement maar komen meestal over als pathetisch, als typische Hollywood verbale krachtpatserij.

Overigens vond ik Rome er erg nep uitzien (als een computerspel) en vond ik de meeste karakters nogal plat. Maar zoals ik al zei maakt de actie veel goed.

En laat vooral niemand zich er door mijn kritiek van weerhouden om deze film te zien. De meesten vinden hem super dus grote kans dat iemand die deze film nu voor het eerst gaat zien hem ook super vindt. Dit is slechts mijn mening.

emperor

Avatar

Prachtige film,schitterende scenes,bloedmooie muziek!
goeie casting.
[rating 4.5]

ash_

Avatar

Overschatte film die mij met zijn holle dramatiek meermalen irriteerde. De actiescènes zijn wel erg goed (vooral de veldslag aan het begin) en maken ook wel behoorlijk wat goed. Maar al met al een tegenvaller van Scott.

[rating 3]

Overigens schijnt dit een remake te zijn van The Fall Of The Roman Empire uit 1964. Iemand die gezien?

Pimsel

Avatar

Zeurdoos "
P.S. ligt het aan mij (of aan m'n dvd), of is de eerste veldslag (vanaf het close combat gebeuren) versneld afgespeelt? Dit vond ik destijds zo'n raar gezicht en een beetje jammer."


Ik vond in de bioscoop destijds de eerste veldslagscene juist erg mooi. Daarna vond ik de film eigenlijk wat minder worden. Maar heb nog niet de dvd gezien dus weet niet of het daar aan ligt.

Blargon7 "
Ik zag laatst een trailer van een of andere onderzeeboot-film en die had gewoon dezelfde muziek eronder !??!?!?!"


Voor trailers wordt juist vaak bestaande muziek gebruikt omdat de eigen filmmuziek dan vaak nog niet gereed is. Daarbij is de muziek van Zimmer veel van hetzelfde en nogal herkenbaar.

einstein

Avatar

Erg vermakelijke film. wel jammer van het veel te amerikaanse sentimentele einde waar onze gladiator niet gewoon dood gaat, maar naar de eeuwige jachtvelden.

Zeurdoos

Avatar

Mooie film met vooral prachtig gefilmde actiescenes. Af en toe tussentijds ietwat te traag, en op momenten wat té sentimenteel, maar voor de rest een topfilm

[rating 4]

P.S. ligt het aan mij (of aan m'n dvd), of is de eerste veldslag (vanaf het close combat gebeuren) versneld afgespeelt? Dit vond ik destijds zo'n raar gezicht en een beetje jammer.

Stok

Avatar

[rating 5]

N.E.R.D

Avatar

Eerst The Gladiator en dan The Making Of Troy , het kan gewoon niet beter worden.

Master

Avatar

Heerlijke meeslepende film. Echt een aanrader.T+)

vanB

Avatar

nog even een reactie op Peter's uitspraak eerder over de muziek..

nou peter.. heb hem gisteravond nogmaals bekeken en specifiek op de muziek gelet.. maar ja mijn mening is en blijft dat de muziek toch erbij hoort!

hiermee bedoel ik dat ik hem niet zo overdreven vind dan b.v. jou... zonder deze muziek zou de eindscene bv toch een heel stuk minder zijn..

enfin..
deze ilm staat in ieder geval wel in de top 10 met FOTV reacties (naar mijn weten)


De muziek was fantastisch; paste heel goed bij de film! T+)

emperor

Avatar

Goed, mijn vergelijking met melk en koeien was nogal scheef, en helaas wordt daardoor aan mijn punt voorbijgegaan (tenminste, door de meesten).
Dat was namelijk dat ik het argument 'Dan doe jij het toch ff beter' geen argument vind in een discussie over de kwaliteit van een film.

Ach, we zeggen of schrijven allemaal wel es wat,
zonder echt bij na te denken
(ik wel tenminste) ;)

Colonel_Kurz

Avatar

Goed, mijn vergelijking met melk en koeien was nogal scheef, en helaas wordt daardoor aan mijn punt voorbijgegaan (tenminste, door de meesten).
Dat was namelijk dat ik het argument 'Dan doe jij het toch ff beter' geen argument vind in een discussie over de kwaliteit van een film.

Slemper

Avatar

Nou, ik heb hem net voor de 2e keer gezien en ik moet me bij peter aansluiten. Ik vond de regie bij vlagen erg mooi, de vechtscenes meer dan spectaculair, maar de overdadig aanwezige dramatiek (vooral in de muziek) maakte het ook voor mij zwaar de film af te kijken / serieus te nemen.

3 uit 5

emperor

Avatar

Heb je soms aandelen in Veronica :E

:E:E

Fok83

Avatar

Heb je gelijk in,mischien wind ik me teveel op, maar hoevaak komt het nou voor dat er zulks spectakel te zien en horen is op de buis,
en nog hoor je negatieve dingen...:N


Heb je soms aandelen in Veronica :E

emperor

Avatar

ga kijken, tot net na de veldslag. Daarna vertraagt de film mij teveel. En ik heb em al te vak gezien om hem dan nog helemaal uit te zitten.


ach kan je ff bijkomen van al dat geweld,in de achtbaan heb je ook rechte stukken waar je even op adem kan komen.

emperor

Avatar

Deze site is toch bedoeld om meningen van anderen over films te lezen en om er over te discussieren?


Heb je gelijk in,mischien wind ik me teveel op, maar hoevaak komt het nou voor dat er zulks spectakel te zien en horen is op de buis,
en nog hoor je negatieve dingen...:N

Nouja, ieder zijn mening ja.
Ik wilde het hierbij laten wat mij betreft, veel kijkplezier voor degenen die de film wel weten te waarderen!:Y

Daffy

Avatar

Wat is dit allemaal voor 'n onzin? Als je een bepaalde film niet zo mooi vind als de meesten, dan moet je zelf maar een betere film gaan maken?
Als je een glas melk niet zo lekker vind, dan moet je maar koe worden?


En terecht Colonel. Deze site is toch bedoeld om meningen van anderen over films te lezen en om er over te discussieren?
ff on topic: denk dat ik alleen het eerste gedeelte van de film ga kijken, tot net na de veldslag. Daarna vertraagt de film mij teveel. En ik heb em al te vak gezien om hem dan nog helemaal uit te zitten. Genoeg ander moois op de pit vanavond

emperor

Avatar


Als je een glas melk niet zo lekker vind, dan moet je maar koe worden?

nee, dan laat je dat glas melk staan,en drink je wat anders.

emperor

Avatar

Wat is dit allemaal voor 'n onzin? Als je een bepaalde film niet zo mooi vind als de meesten, dan moet je zelf maar een betere film gaan maken?

Niet zo mooi vinden,en afkraken zijn verschillende dingen.

Colonel_Kurz

Avatar

Wat is dit allemaal voor 'n onzin? Als je een bepaalde film niet zo mooi vind als de meesten, dan moet je zelf maar een betere film gaan maken?
Als je een glas melk niet zo lekker vind, dan moet je maar koe worden?

joycie

Avatar

Gewoon Goed!

Tom48

Avatar

Wanneer gaan degene die allemaal kritiek op deze kei goede film hebben is zelf een film maken

Tom48

Avatar

leuke en indrukwekkende film, maar echt diep gaat ie niet...

emperor

Avatar

Je hoeft geen filmregiseur te zijn om een film te kunnen beoordelen. Gelukkig maar.

't was meer veroordelen.

rq

Avatar

Dan doe jij het toch ff beter.


Je hoeft geen filmregiseur te zijn om een film te kunnen beoordelen. Gelukkig maar.

emperor

Avatar

panis!

is de moderne interpretatie.

plop

Avatar

Panem et circenses :)

panis!

Blargon7

Avatar

Zeker een topfilm. vooral de vechtscenes, een sublieme stijl met die hoge sluitertijd van de camera. Let op de scherpte, elk druppeltje bloed wat er rond spat is haarscherp!
Niks ook aan te merken op de muziek, ronduit geweldig die volle muziek.

Ik zag laatst een trailer van een of andere onderzeeboot-film en die had gewoon dezelfde muziek eronder !??!?!?!

okkie-man

Avatar

Deze film heb ik natuurlijk ook op dvd :E
absoluut een [rating 5]

emperor

Avatar

Brood en spelen?
:Y

Tracer Bullet

Avatar

Panem et circenses :)


Brood en spelen?

Psycho

Avatar

Vette film, heb hem cker al wel 10 keer gezien.
Gevechten zijn mooi gefilmd, en het Colosseum is super!! T+) T+) T+)

DEvRV

Avatar

Deze film is in een woord geweldig, van begin tot eind!

emperor

Avatar

Panem et circenses :)

Jennie

Avatar

Vooral die scene met die paardenrennen waar kurt russel met zijn polshorloge nog om ment is magistraal te noemen.


Kurt Russell, doet die ook mee dan? Of bedoel je Russell Crowe? :?

Hans

Avatar

En dat terwijl de knoppen zo duidelijk zijn (toch? ;))

unrelated

Avatar

ach... zolang het een vredespijp is :E


EDIT: Ridley "Blade Runner" Scott? had ik niet eens bij stil gestaan!
enne, on-topic: [rating 3,5]

Oepssss... dat was "quote" ipv "edit" :X

unrelated

Avatar

Iets zegt me dat Konami wel iets mag minderen met dat roken...

ach... zolang het een vredespijp is :E

nrg girl

Avatar

Deze film is echt een meesterwerk het doet je herinleven in de tijd van toen.
op film is het toch altijd leuker te zien hoe mensen toen leefden dan dat je dat uit boeken moet lezen
zeker goed geacteerd van Russell Crowe en al die anderen
en fantastisch geregiseerd van Ridley Scott
T+)

Hans

Avatar

ugh? :?

Iets zegt me dat Konami wel iets mag minderen met dat roken...

emperor

Avatar

Wel een prachtige rol van Joaquin Phoenix.
[rating 3]

Volledig mee eens!,doet hem echt bijna verbleken in Signs.

Colonel_Kurz

Avatar

Ik vind dat deze film mooie prachtige beelden heeft, sommige scene's kun wel als een schilderij gebruiken. Konami heeft gesproken.. ugh! :)

ugh? :?

Konami

Avatar

Ik vind dat deze film mooie prachtige beelden heeft, sommige scene's kun wel als een schilderij gebruiken. Konami heeft gesproken.. ugh! :)

gielpeeters

Avatar

[rating 4]
of misschien zelfs
[rating 4.5]
nou ja, ergens daartussenin...

Kenji

Avatar

Ik vind het zo leuk om op je tenen te trappen, vergeef me.
Vooruit dan.

Pres

Avatar

Ik vind het zo leuk om op je tenen te trappen, vergeef me.

Kenji

Avatar

Zeker een film die je gezien moet hebben! De eerste scene laat je al herinneren hoe ver de Romeinen al waren voor hun tijd in tegenstelling tot degenen tegen wie ze oorlog voerden. Hun arrogantie en het ophemelen van Rome is dan wel voor te stellen. Vandaar die uitspraken als "There was a dream that was Rome" etc. Het Colosseum was de uitgelezen kans om je politieke standpunten te marketen omdat je zo de massa bereikt en je zelf dus op een voordelige manier kunt profileren. Ik wil nou niet zeggen dat deze film de Romeinse geschiedenis op de juiste manier weergeeft of dat wilt doen. Ik denk alleen dat die uitspraken erin zitten om een bepaalde sfeer en denkwijze van toendertijd over te brengen. Ik ben er in ieder geval niet over gestruikeld. Plechtstatig of aanstellerig danwel quasi-diepzinnig, het is een mooie film met mooie beelden gesteund door goede muziek en waar zeker geen tenenkrommende uitspraken zitten als "SHE'LL be back". ;)
Is het wederom de bedoeling dat ik me aangesproken voel?

japie krekel

Avatar

Vooral die scene met die paardenrennen waar kurt russel met zijn polshorloge nog om ment is magistraal te noemen.

Colonel_Kurz

Avatar

Een mooi spektakel, maar meer ook niet.
Wel een prachtige rol van Joaquin Phoenix.
[rating 3]

Hugo

Avatar

Erg goede film. Jammer dat ie niet digitaal uitgezonden wordt. Het dolby surround geluid bij deze film is dan werkelijk fenomenaal.

Analoog [rating 4]

Digitaal [rating 5]

Die ene ster meer is dan uitsluitend voor het sublieme geluid, maar dat is denk ik wel duidelijk.

emperor

Avatar


En over je verzoek: sorry, ik ga niet bij elke reactie vermelden dat wat er gaat volgen mijn mening is....ik ga er vanuit dat de meesten dat wel weten als mijn naam er boven staat


wat jij wil.

emperor

Avatar

ik had gewoon even wat duidelijker uitgelegd waarom ik die opmerking van je bijzonder zwak vind. Ik heb geen mening stiekem lopen veranderen ofzo...Was mij duidelijk genoeg zo hoor.

Peter

Avatar

Tis ook zwak om een zinnetje van 16 woorden na een half uur nog te wijzigen en een aanvulling te plaatsen.


Damn, emperor....kriebel in je aars? Ik zou niet weten wat er zwak is aan het feit om nog een aanvulling te maken, er had ook niemand op dat stuk text gereageerd of dat stuk gequote, heb niemand dus benadeeld in een reactie, ik had gewoon even wat duidelijker uitgelegd waarom ik die opmerking van je bijzonder zwak vind. Ik heb geen mening stiekem lopen veranderen ofzo...

En over je verzoek: sorry, ik ga niet bij elke reactie vermelden dat wat er gaat volgen mijn mening is....ik ga er vanuit dat de meesten dat wel weten als mijn naam er boven staat

emperor

Avatar

Is er iemand een beetje uit zijn humeur vanavond?

haha,ik niet hoor,alleen beetje moe,mischien te hard gewerkt vandaag! :)

Pieternel

Avatar

Is er iemand een beetje uit zijn humeur vanavond?

emperor

Avatar

Groots aangepakt, groots gefilmd, en ook ik ben het met Bolo eens wat betreft de aanstellerige goedkope dramatiek die er inzit (ook in de vreselijke muziek), [rating 3.5]


Daarmee doe je het voorkomen alsof het een waardeloze film is met waardeloze muziek,en dat is toch echt niet zo,dit is mischien wel jouiw mening,maar zet dat er dan even bij,zodat andere mensen die de film nog nooit gezien hebben,niet het idee krijgen dat het een waardeloos opgezette film is.
Er zit nou eenmaal veel dramatiek in,en de muziek dikt die nog es aan,maar het is zeker allenmaal de moeite waard.

[rating 4.5]

emperor

Avatar

Sorry emperor, maar dit vind ik altijd een bijzonder zwakke opmerking...dan kun je wel ophouden om wat dan ook ooit ergens over te gaan zeggen, inclusief GTST

Tis ook zwak om een zinnetje van 16 woorden na een half uur nog te wijzigen en een aanvulling te plaatsen.

emperor

Avatar

Sorry emperor, maar dit vind ik altijd een bijzonder zwakke opmerking...dan kun je wel ophouden om wat dan ook ooit ergens over te gaan zeggen, inclusief GTST

Je onderbouwt je kritiek niet.

emperor

Avatar

[rating 4.5]
1 van de films die op mijn DVD-verlanglijste staat.


Zal je geen spijt van hebben, de DVD bevat prachtig beeld materiaal, de kleuren zijn erg mooi,vol en bevatten echte diepte,het geluid is ook magistraal.

emperor

Avatar

Mooie film,aan een kant beetje commercieel neergezet,aan de andere kant somd erg mooie scenes,en decors.
En de muziek past erbij!,en is een aanvulling op de beelden,die je voorgeschoteld krijgt,net zoals de film,vet,bombastisch,en soms vol emotie,mooi gedaan.

Peter

Avatar

nah, dat zou flauw zijn. Ik kan het me wel een beetje voorstellen. Hans Zimmer heeft er wel een handje van melodramatische bombast te maken. Maar deze samenwerking met Gerrard pakt wat mij betreft erg goed uit.


Het is niks voor mij; Russell die in de zonsondergang naar de horizon staart, waarbij de zon in zijn zweetparels reflecteert, hij zinnen als die door Bolo genoemd zijn uitspreekt, hij aan z'n zoontje denkt en daarbij dan ook nog muziek die dan OOK nog een keer flink moet benadrukken dat waar we naar zitten te kijken toch echt heel dramatisch is.....nee, dat hoeft van mij niet

Wat vind je dan van Dead Can Dance? Of is dat ook holle gothiek?

Gerrard heeft ook muziek gemaakt voor The Insider, Ali en onlangs voor Whale Rider. Blijft voor mij een van de meest briljante stemmen in de muziek


Ik ken het allemaal niet. Ze zal ongetwijfeld haar hele goede gaven hebben, anders wordt je niet voor een dergelijke film gevraagd. Maar wat ik al zei, ik hou niet van films waarbij in zowel beeld, geluid als dialogen er opzichtig grote borden tevoorschijn worden gehaald met daarop: "Let op: drama!"

ruben

Avatar

Damn, ik sta hierin echt helemaal alleen...kan me hier beter uit terugtrekken
nah, dat zou flauw zijn. Ik kan het me wel een beetje voorstellen. Hans Zimmer heeft er wel een handje van melodramatische bombast te maken. Maar deze samenwerking met Gerrard pakt wat mij betreft erg goed uit.
Wat vind je dan van Dead Can Dance? Of is dat ook holle gothiek?

Gerrard heeft ook muziek gemaakt voor The Insider, Ali en onlangs voor Whale Rider. Blijft voor mij een van de meest briljante stemmen in de muziek

(Had ik mijn hele reactie getypt, bleek ik jouw reactie te zitten editten O+)

Peter

Avatar

Dan doe jij het toch ff beter.

Sorry emperor, maar dit vind ik altijd een bijzonder zwakke opmerking...dan kun je wel ophouden om wat dan ook ooit ergens over te gaan zeggen, inclusief GTST

Peter

Avatar

You infidel !
Schitterende muziek!


Damn, ik sta hierin echt helemaal alleen...kan me hier beter uit terugtrekken

emperor

Avatar

Lisa Gerrard....Lisa Gerrard....zoek zoek........ah, Lisa Gerrard, verantwoordelijke voor de muziek in Gladiator!

Tja, ik kan me niet alles meer voor de geest halen, maar weet wel dat ik me meerdere malen enorm heb zitten ergeren aan de muziek. Vond het op die momenten veel te bombastisch en vol zitten met alle voor de hand liggende clichés - als er dan op dat moment ook nog dezelfde clichematige dialogen en cameravoering gebruikt worden wordt het mij teveel en moet ik ineens heel nodig weg om te pissen...


Dan doe jij het toch ff beter.

Peter

Avatar

maar toch niet Lisa Gerrard????


Lisa Gerrard....Lisa Gerrard....zoek zoek........ah, Lisa Gerrard, verantwoordelijke voor de muziek in Gladiator!

Tja, ik kan me niet alles meer voor de geest halen, maar weet wel dat ik me meerdere malen enorm heb zitten ergeren aan de muziek. Vond het op die momenten veel te bombastisch en vol zitten met alle voor de hand liggende clichés - als er dan op dat moment ook nog dezelfde clichematige dialogen en cameravoering gebruikt worden wordt het mij teveel en moet ik ineens heel nodig weg om te pissen...

Tako

Avatar

Schitterende muziek!
[rating 4.5]

Pieternel

Avatar

(ook in de vreselijke muziek)

You infidel ! :E

ruben

Avatar

Groots aangepakt, groots gefilmd, en ook ik ben het met Bolo eens wat betreft de aanstellerige goedkope dramatiek die er inzit (ook in de vreselijke muziek), dat was mij allemaal iets teveel van het goede....heb hem met heel veel moeite uit kunnen kijken, van mij hoeft dit soort ongein niet

[rating 3.5]
Kijk, dat je Zimmer goedkope dramatiek noemt...kan ik nog inkomen...maar toch niet Lisa Gerrard????

Peter

Avatar

Groots aangepakt, groots gefilmd, en ook ik ben het met Bolo eens wat betreft de aanstellerige goedkope dramatiek die er inzit (ook in de vreselijke muziek), dat was mij allemaal iets teveel van het goede....heb hem met heel veel moeite uit kunnen kijken, van mij hoeft dit soort ongein niet

[rating 3.5]

Hans

Avatar

Prachtig spektakel en een hele mooie dvd-uitgave ook.

Wicked

Avatar

[rating 4.5]
1 van de films die op mijn DVD-verlanglijste staat.

Jennie

Avatar

Russell Crowe heeft me tot nu toe nog niet teleurgesteld met zijn acteerprestaties. Ik ga hem zeker kijken!

Rooster

Avatar

Prachtig mooie en overweldigende film. Ik heb er niks op aan te merken. Zorg dat je getuige bent van dit stukje celluloid....
[rating 5]

Pieternel

Avatar

Groots spektakel en zeker boeiend om naar te mijken. Mooie soundtrack!

(Zal blij zijn als film eenmaal uitgezonden word: zijn we tenminste verlost van de aankondiging in werkelijk ieder reclameblok!)

ruben

Avatar

Sluit me aan bij Bolo. Een 9,5 in de FoTV-rating is wel erg hoog. Ff de boel naar beneden brengen

plop

Avatar

Leuke en indrukwekkende film, maar echt diep gaat ie niet...