Memento (2000)

Some memories are best forgotten

discussie

105 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mathilde

Avatar

Waar ben ik nu? dat is wat je je afvraagt in de film, wat de acteur in de film ook doet! dus ze laten je net zo in verwarring brengen als de acteur speelt. Goed bedachte film, maar ik vond hem ook niet denderend. Je bleef maar in de film steeds zoeken hoe hij in elkaar stak, en dat was mij te eenzijdig.

Abpieee

Avatar

Heb deze film ongeveer een half jaar geleden gezien met m'n moeder,
mama snapte er he-le-maal niks van hahaha..
Ik daarentegen wel, topfilm

Banned

Avatar

Nog een steeds een sterk staaltje film en schrijfwerk deze! Een film die elke minuut verrast, boeiend, stijlvol en doordacht is. Eén van de zovele meesterwerkjes van Nolan!

B0ris

Avatar

Nolan moet over een goed stel hersens beschikken met zo'n script!
Het is echt zo’n film waar je effe in moet komen, maar dan heb je ook wat! Dikke aanrader en hij krijg van mij een dikke 8!
(Niet hoger omdat ik hem Film grafisch wat minder vond)

movieDriver

Avatar

Een prachtige film

echt mooi

die sountrack :W

en THE MIND FUCK :W

pmw84

Avatar

Enige film van christopher nolan die ik nog niet gezien heb dus deze ga ik wel checken deze week ben erg benieuwd naar ;D

marcjeb

Avatar

One of a kind

Hele mooie film

Frapcase

Avatar

Ik heb deze film nu pas gezien, wat een top film zeg! De films was helemaal niet lastig te volgen. Ik keek ook uit naar momenten om te kijken wat hij had doorgekrast achterop een foto.
9*

Steve-O

Avatar

OMG ge-wel-dige film!!!!!!! Deze moet je écht gezien hebben!!!!!

roc12345

Avatar

Die indische industrie pikt alles van hollywood af chek dit
http://www.imdb.com/title/tt1166100/

Oboema

Avatar

Deze film is super, fantastisch en briljant. Niks meer aan doen :W

benjamin

Avatar

Eén van de beste films van de laatste jaren. Je moet wel je aandacht erbij houden, want als je afhaakt is dat vrij definitief. En dat zou jammer zijn, want de film heeft een geweldige cast en een script waar over nagedacht is. Christopher Nolans eerste topper.

Woep

Avatar

Gisteren voor het eerst gezien, bijzondere thriller ja.. alleen ik kon het niet meer wakker houden het laatste half uur..

Hoop dattie nog een keer op tv komt binnenkort Smiley face

Cee van Lleef

Avatar

Jnk18 "en er zijn altijd appjes zoals jij die zeggen dat deze flm overgewaardeert is.. rot toch op kerel. super film en super actors.. doe jij het beterzzzzz? nee dus rot lekker op :D"


Zeer volwassen reactie. Omdat iemand er een andere mening op na houdt dan jij moet 'ie maar "oprotten". En dan dat non-argument van "jij kunt het niet beter". Als je echt geen overtuigend argument kunt verzinnen kom je daar mee. Als we die maatstaf gaan hanteren mag jij niet eens reageren omdat het niveau van je taalgebruik dusdanig laag is dat er altijd iemand is die het beter kan.

OT: geinige puzzel.

lulligvoorje

Avatar

Jnk18 "en er zijn altijd appjes zoals jij die zeggen dat deze flm overgewaardeert is.. rot toch op kerel. super film en super actors.. doe jij het beterzzzzz? nee dus rot lekker op"
Het niveau van de publieke masturbators spreekt boekdelen in dezen. Het ging niet over mij, het ging over een film, die een veel te hoog cijfer heeft voor wat 'ie verdient.

Ik ben bepaald niet de enige die dat in de smiezen heeft.
(je hebt hiervoor een account bij IMDb nodig).

shahrzad

Avatar

Ik heb hem vandaag voor het eerst gezien en ik wil meteen dat ik hem niet gezien had. Bij dit soort films is de eerste ervaring namelijk zo leuk! Bij de Ususal Suspects hetzelfde. Geweldige film!

Jnk18

Avatar

lulligvoorje "Zwaar overgewaardeerde film. Het zijn ook maar irritante acteurs, en ik begrijp die ophef niet. De puzzel is het helemaal niet waard om op te lossen."


en er zijn altijd appjes zoals jij die zeggen dat deze flm overgewaardeert is.. rot toch op kerel. super film en super actors.. doe jij het beterzzzzz? nee dus rot lekker op :D

lulligvoorje

Avatar

Zwaar overgewaardeerde film. Het zijn ook maar irritante acteurs, en ik begrijp die ophef niet. De puzzel is het helemaal niet waard om op te lossen.

Prepain

Avatar

Waanzing goede film. Na de eerste keer wilde ik hem gelijk nog en keer kijken om dan pas te snappen hoe alles nu precies in elkaar zit.

HAL9000

Avatar

Deze film zeker kijken! Dikke aanrader wel goed blijven volgen anders raak je de rode draad kwijt.

Memento is een van mijn favo film's door z'n originaliteit waar ik verder niet op in zal gaan. Gewoon kijken dan merk je 't vanzelf waarom ie zo'n dikke IMDB score heeft!

Ik laat verstek gaan vanavond want ik ken deze film al van achterstevoren. Smiley face

merijnsa

Avatar

Ik vind em fantastisch. Absoluut geen dertien in een dozijn thriller. Meer het tegenovergestelde daarvan.

everybodyhurts

Avatar

Ik heb al zeker vier maal geprobeerd om deze film te gaan bekijken, maar ik strand telkens na een tijdje. Mijn zoon noemt het een onwijs goede film. Ik zie ook een 8.6 staan, maar het lukt me gewoon niet om hem in zijn geheel te bekijken. Ik word er doodmoe van.

Mister Monkeyman

Avatar

Zeer interessante film. De moeite waard om vaker te blijven kijken. Je moet vooral actief blijven kijken dan snap je een stuk meer van het verhaal ;D

boekenbon

Avatar

Vermoeiende film. Heb hem twee keer geprobeerd te kijken maar het lukte me niet om hem af te kijken. Werd een beetje moe van al die flashbacks. Had dat kunstje na verloop van tijd wel gezien. Maar: ga het vanavond nogmaals proberen!

Rarara

Avatar

"Maar Memento is meer dan een gimmick en stelt interessante vragen: hoe zinnig is wraak als er geen herinnering van bestaat?" O+ grinnik..wat een absurde vraag
komt zo'n situatie vaak voor denk je?

movietwister

Avatar

Geweldige film en een uitdaging voor de kijker.

Je moet echt blijven opletten! Als je iets mist, kabaam!!!
Dus als je al moeite had met de Back to the Future films, dan begin hier in hemelsnaam niet aan!

Het verhaal is ijzersterk en als t je eenmaal te pakken heeft dan laat t je ook niet meer los.

[rating 4,5]

Aphex

Avatar

paterke "...Geen film om 10 keer te zien, maar wel 2 a 3. Dan heb je alles wel gezien. In dat opzicht dus een beetje in de categorie sixth sense: ontzettend goed, maar niet te vaak zien."


Goed, the 6th Sense vond ik helemaal niet zo sterk, maar wat jij daar zegt maakt het naar mijn bescheiden mening juist helemaal niet zo'n goede film... Hetzelfde geldt wat mij betreft voor Memento, hoewel ik deze zeker een stuk leuker en origineler vond dan 6th Sense...
Het komt gewoon door het truukje, dat is wat de hele film moet dragen, daarom vinden mensen 'm goed/leuk/spannend/etc. En tja, als de rest dan wat tegenvalt en je die truuk niet origineel vindt, dan blijft er vrij weinig over...

Ik kijk na tientallen keren nog steeds met een brede grijns op m'n gezicht naar Pulp Fiction met z'n belachelijk sterke dialogen (ook hier het chronologisch mixen, maar dat heeft een heel ander doel). Een oudje als Hitchcock's North by Northwest blijft dankzij de geweldige karakters na al die jaren nog altijd super. Maar Memento blijft je alleen bij vanwege het op kunstmatige wijze in spanning houden van de kijker, en dat slechts 1 of 2 maal...

Lt. Dan

Avatar

Gewoon een hele goede film.
Brilliant bedacht verhaal/script, met name het verknippen van de chronologische volgorde. Goed geacteerd, sfeervol vormgegeven beelden en voice-over.

me against the world

Avatar

Ik vond deze film erg goed T+)
Ik ga hem vanavond voor de tweede keer kijken.
Dit is zo'n film die je gezien moet hebben. Hij is uniek, apart en bovendien was het acteerwerk ook nog goed Smiley face

paterke

Avatar

Ontzettend goede film. Wel kijken als je echt wakker bent, want anders heb je best kans dat je belangrijke dingen mist (zoals aan mij de eerste keer de afloop/clue is ontgaan). Geen film om 10 keer te zien, maar wel 2 a 3. Dan heb je alles wel gezien. In dat opzicht dus een beetje in de categorie sixth sense: ontzettend goed, maar niet te vaak zien.

castleblinding

Avatar

Flexie uiteenlopende meningen over deze film...ga hem morgen zeker ff checken Smiley face

Ann McDunn

Avatar

Prima film, ook het acteerwerk, maar ik moet hem eerdaags nog eens zien, dit is een film die je rustig 3 x kan zien en er dan nog van kan genieten.

merijnsa

Avatar

Heb veel goeie films gezien maar dees spant echt de kroonT+)

Degene die deze film slecht vinden, ga snel je moet spoelen met een groot blok zeep.

Psycho-M

Avatar

Zeer goede film.
Als je hem nog niet gezien hebt zeker kijken.
En vooral niets lezen over deze film dat verneukt de beleving.

jacq

Avatar

Het acteerwerk vond ik juist uitstekend. Vond de film subliem.

ketje

Avatar

Het acteer werk vondt ik erg slecht, maar wel een leuk verhaaltje redelijke film

Arthaum

Avatar

Ben ik echt de enige die deze film niet leuk vond? Ik vond het acteren slecht. het verhaal kon mij werkelijk niet boeien. Vreemd. Meestal ben ik het wel redelijk eens met imdb, maar nu vrees ik totaal niet. Jammer. Ik zou zeggen niet kijken.

Jehl

Avatar

Mh die film van keanu reeves was om half begonnen
dus het hele feestje ging niet door. :').

Kenji

Avatar

Jehl "bah echt weer zo'n: wraak-actie-altijdgoedeindhebbende-kutfilm. :/."
Jij hebt de film niet gezien. Zet je vooroordelen opzij en ga deze kijken!

movietwister

Avatar

Jehl, weet niet welke film jij bedoelt, maar Memento valt nergens mee te vergelijken. Is zeker niet doorsnee. Dus ik denk ook dat je m idd nog nooit gezien hebt. Toch doen, hoor!

robertdevries17

Avatar

Jehl "bah echt weer zo'n: wraak-actie-altijdgoedeindhebbende-kutfilm. :/."


heb zo'n flauw vermoeden dat je de film nog nooit gezien hebt...

Jehl

Avatar

Bah echt weer zo'n: wraak-actie-altijdgoedeindhebbende-kutfilm. :/.

efje

Avatar

Deze film kun je niet onderuitgezakt op de bank kijken... is veel te ingewikkeld.. ik krijg er hoofdpijn van... Zegt dat iets over de film of over mij O+

Memento

Avatar

Ah, toevallig had ik deze laatst op dvd gekocht.

Fantastische film dit. De beste die ik ooit in de bioscoop heb gezien, denk ik.

Dre

Avatar

darkboy_25 "kijke,kijke en nog es kijke....dat ga ik dus doen )y T+)"


en dat gaik ook nog maar eens een keer doen. Dat wordt dan mijn tweede keer.

darkboy_25

Avatar

Kijke,kijke en nog es kijke....dat ga ik dus doen )y T+)

movietwister

Avatar

Zag deze film heel heel lang geleden.

Waanzinnig goede film!

Kijken kijken en nog een kijken!!!!!!!

Wel blijven opletten.......

supagroofa

Avatar

paterke "Echt een topfilm. Een van mijn of misschien wel gewoon mijn favorite film(s).


De clue is nou net het geniale van deze film!!
Alhoewel... de hele film is briljant bedacht en de clue past er gewoon perfect in."

Inderdaad! In tegenstelling tot het overschatte The Sixth Sense - waarmee deze film regelmatig wordt vergeleken - die staat of valt met de grote onthulling aan het eind. In die film is dat een truc; de kijker wordt als het ware in een valstrik gelokt door informatie achter te houden.
In deze film is de clue helemaal in het verhaal ingebed en word je er min of meer logisch naartoe geleid.

paterke

Avatar

Echt een topfilm. Een van mijn of misschien wel gewoon mijn favorite film(s).

Frenkel "Leuke film, maar toen ik het einde en dus de clue zag vond ik het toch eigenlijk een stom verhaal hebben."

De clue is nou net het geniale van deze film!!
Alhoewel... de hele film is briljant bedacht en de clue past er gewoon perfect in.

Frenkel

Avatar

Leuke film, maar toen ik het einde en dus de clue zag vond ik het toch eigenlijk een stom verhaal hebben.

raas

Avatar

Leuk dat deze film weer eens op tv komt. Enorm goed opgebouwd en weer eens wat anders dan andere films.

dannyB

Avatar

Neem hem nu op....ben nl. bezig met project :r

Ga hem dit weekend wel bekijken, ben benieuwd of die zo geweldig is....ik denk van welSmiley face

eStefano

Avatar

Vond 'm wel goed; goed gespeeld ook, maar het plot blijft een beetje onduidelijk. Het achteruit vertellen, maakt de film wel origineel en spannend, maar is eigenlijk niet functioneel, misschien alleen om ons een beetje mee te laten voelen in de verwarring van de hoofdpersoon.
[rating 3]


Niet functioneel? Het maakt deze film!

Maar voor het geval dat je het plot graag opgehelderd wil zien:


Het plot in de juiste volgorde


[rating 5]

[edit] De Spoiler tag werkt blijkbaar niet met url's [/edit]

BK

Avatar

Leuke film, maar ik miste wat spanning.

Ik zou niet zo'n hoog punt geven!

gert

Avatar

Even een vraagje? 'k Heb vanavond niets te doen. Is deze film goed? Ik ken Guy Pearce namelijk helemaal niet... geloof ik. :}

Ik weet wel zeker dat jij dit een coole film zal vinden; maar je moet wel je hoofd erbij houden, wil je 'm helemaal vatten.
Cypher en Trinity zijn ook weer ff in the Matrix en doen erg overtuigend alsof ze gewone mensen zijn ;)

Stingray

Avatar

Even een vraagje? 'k Heb vanavond niets te doen. Is deze film goed? Ik ken Guy Pearce namelijk helemaal niet... geloof ik. :}

svw

Avatar

Kan hem helaas weer niet kijken, moet helaas naar een voetbalstadion. Wees gerust, niet in Amsterdam maar in Arnhem, Radiohead. Ik vind mezelf wederom heel zielig :E

(heb hem overigens vrijdag nog op video gezet, hij krijgt nog een herkansing...)

El Chivo

Avatar

Ik zal het je proberen uit te leggen in een persoonlijk bericht.

debbyb

Avatar

DUS MENSEN DIE HEM NOG NIET HEBBEN GEZIEN DIT DUS NIET LEZEN!!
(als iemand me het tenminste wil uitleggen)
thanxx Smiley face

debbyb

Avatar

Ik het de hele film het gevoel dat ik 'm snapte maar op het einde was ik 'm toch ff kwijt, kan iemand mij pleassssse vertellen wat nu eigelijk het plot van de film is??????????

osmo

Avatar

osmo15, als je hem gisteren voor het eerst gezien hebt zou ik je aanraden om hem zeker nog eens te kijken. Het terugdraaien van de film is nammelijk essentieel. Ik ga geen spoilers weggeven, maar als je hem chronologisch uitzend zie je wel wat er precies gebeurt.... maar je stopt het plot dan wel aan het begin van de film ;)


mm, misshien kijk ik 'm nog wel een keertje. Aan de andere kant zou je een film niet meerdere keren moeten hoeven kijken om het plot door te krijgen, maar misschien ben ik gewoon een beetje langzaam van begrip :}

Het schijnt dat de DVD een easter egg heeft dat je de film wel chronologisch kunt bekijken.

Tirzie15

Avatar

Moi verhaal over een man die met een kort geheugen hij herinderd zich alles voor het ongeluk maar wat hij daarna doet vergeet hij meteen.. Maar 1 ding weet hij wel dat zijn vrouw is vermoord en dat hij stap voor stap erachter zou komen wie de moordenaar is.. Mooi gespeeld toppieww en echt waart om te zien en zelfs voor de 2de keer....
Doegiews :B

Almar

Avatar

Vannacht ff gekeken. Brute film man! :W

shareholder

Avatar

Maar toch: ubermeesterlijke cultfilm (als je het zo mag noemen) >Smiley face


Nah een cult-film is het zeker niet.

Lauren

Avatar

Supergoeie film!!
Goed verhaal, goede cast etc.. :W

Sjuu

Avatar

Deze film heb ik voor het eerst gezien in de bioscoop ergens begin dit jaar, omdat het een comeback-movie was, en ik vond hem geweldig.
Hierna heb ik hem nog 2x gezien, evenals een stukje gisteravond, en ik moet het er mee eens zijn dat door de reclame de film aan spanning verliest.
Maar toch: ubermeesterlijke cultfilm (als je het zo mag noemen) >Smiley face

Alfredt

Avatar

Osmo15, als je hem gisteren voor het eerst gezien hebt zou ik je aanraden om hem zeker nog eens te kijken. Het terugdraaien van de film is nammelijk essentieel. Ik ga geen spoilers weggeven, maar als je hem chronologisch uitzend zie je wel wat er precies gebeurt.... maar je stopt het plot dan wel aan het begin van de film ;)

osmo

Avatar

Vond 'm wel goed; goed gespeeld ook, maar het plot blijft een beetje onduidelijk. Het achteruit vertellen, maakt de film wel origineel en spannend, maar is eigenlijk niet functioneel, misschien alleen om ons een beetje mee te laten voelen in de verwarring van de hoofdpersoon.
[rating 3]

marten

Avatar

Ja deze film is echt aan te raden! Goed verhaal!

Fuzzynuts

Avatar

Ik heb 'm met reclameblokken gezien gisteren :(
Daardoor verloor de film toch teveel aan spanning. Nu bij onze zuidervrienden op tv en voor wie m niet wilde/kon zien, een absolute aanrader.
[rating 4]

JB

Avatar

Tja, net op yorin geweest, nu zonder reclame (lang leve de Belsj), dus wie 'm nog niet gezien heeft of het ingenieuze plot nog een keer wilt belijken: kijken dus!
[rating 4]

Robin-w

Avatar

Natuurlijk is de opzet uniek en geeft het niet-chronologische aan de ene kant het idee alsof je zelf ook aan geheugenverlies (je weet immers niet wat er voorheen is gebeurd)

Mwoa, dat heb ik bij elke film die wordt uitgezonden op de commercielen. Iedere keer na de reclame val ik weer in het gat ;)

Maar de opzet is vrij uniek, is nog maar zo'n drie keer eerder 'geprobeerd' in een film.
Dus helemaal orgineel is het niet maar orgineel genoeg T+)

Tako

Avatar

Volgende week op Canvas?

:B Yorin


Ga ik hem maar eens kijken!

Fuzzynuts

Avatar

Volgende week op Canvas?

:B Yorin

Fok...
'k zit nu al te kijken naar het eerste reclameblok. En eigenlijk wil ik Mememto nu wel helemaal zien. Kan voortaan niet ergens een melding staan als de film binnen zeg een periode van twee weken weer op tv komt ;) ?

Colonel_Kurz

Avatar

Volgende week op Canvas?

:B Yorin
Precies!

WoUtoMatiC

Avatar

Volgende week op Canvas?

:B Yorin

ash_

Avatar

Hmm, ik heb het eigenlijk nog nooit zo bekeken. Erg goed punt.

Sander_P

Avatar

Een prachtig in elkaar gezette, intelligente film, inderdaad eentje waar je je hoofd bij moet houden. Maar mij bleef het toch storen dat geen van de personages in de film me iets deed; het was mij toch een tikkeltje te afstandelijk allemaal (terwijl ik ook wel snap dat dat te maken heeft met Leonards toestand: hij heeft niet het vermogen om echt een persoonlijkheid te ontwikkelen, omdat hij zichzelf steeds weer opnieuw moet uitvinden).
Een film met veel hersens, maar weinig hart.
[rating 3.5]


Ik vond dit eigenlijk juist wel heel goed bij het verhaal passen, aangezien de hoofpersoon zich ook niet met zichzelf kon indentifiseren, het zou dan echt onmogelijk zijn om dat bij de kijker wel voor elkaar te krijgen.

Maar ik ga 'm nu niet kijken, dus dan maar volgende week op Canvas, met bijkomend voordeel dat je geen last hebt van die klote reclame's Smiley face

cazoo

Avatar

:W Brilliante film, check vooral (acheraf) de site eens:

www.otnemem.com

[rating 5]

Hans

Avatar

!! Voor het geval dat je vrijdag niet kunt kijken...
Hij komt woensdag 19 nov. weer op tv, dan op Canvas (geen reclame! >Smiley face).

HertogJan

Avatar

Tja de film is echt zo'n film die je verrast, en dat is nogal uniek in deze tijd. Kan misschien ook wel komen doordat ik onbevooroordeeld deze film heb gezien Smiley face 't is te vergelijken met Fight Club vind ik, ook al zo'n leuke plotwending en een aangename verassing, al is dit natuurlijk heel persoonlijk Smiley face

Leuke sfeer, leuk idee, leuke uitwerking:

[rating 4]

gert

Avatar

vond niemand het dan voor de hand liggen dat het ''die'' kant op zou gaan ?

Ja een half uur voor het eind heb je het wel door; maar dat kon de pret niet drukken.
BTW erg leuke achtervolging :E

Joacha

Avatar

Zeer goeie film :W :W :W

okkie-man

Avatar

Deze film is een ware meesterwerk! :W :W :W

Hier valt weinig aan toe te voegen [rating 5.0]

JB

Avatar

Een prachtig in elkaar gezette, intelligente film, inderdaad eentje waar je je hoofd bij moet houden. Maar mij bleef het toch storen dat geen van de personages in de film me iets deed; het was mij toch een tikkeltje te afstandelijk allemaal (terwijl ik ook wel snap dat dat te maken heeft met Leonards toestand: hij heeft niet het vermogen om echt een persoonlijkheid te ontwikkelen, omdat hij zichzelf steeds weer opnieuw moet uitvinden).
Een film met veel hersens, maar weinig hart.
[rating 3.5]

Dat was precies de kritiek van de twee vrouwen in ons gezelschap na afloop van de voorstelling. De mannen, waaronder ik, waren lyrisch over de opzet, de asynchronische vertelwijze en het ingenieuze plot. De vrouwen misten hart en medeleven. Mijn vriendin is het dus hartgrondig met je eens, Bolo. Ik heb geen dergelijk gemis bij deze film

[rating 4]

gielpeeters

Avatar

Vandaag Seinfeld in memento-vertelstijl... erg leuk :Y

dust

Avatar

Fantastische film, dikke aanrader!!! T+)

JeXus

Avatar

vond niemand het dan voor de hand liggen dat het ''die'' kant op zou gaan ?

overigens wel een film die je een keer gezien moet hebben!


Je gaat me niet vertellen dat je vér voor het einde (of begin :P) al wist hoe het nou eigenlijk inelkaar stak....

kootsie

Avatar

Vond niemand het dan voor de hand liggen dat het ''die'' kant op zou gaan ?

overigens wel een film die je een keer gezien moet hebben!

Quistnix

Avatar

Heeeel erg goede film...

Enriquillo

Avatar

Aardige film, al had ik er veel meer van verwacht.
Originele verhaallijn, maar buiten dat 'trucje' niet zo heel veel te genieten.
Ik ga hem in ieder geval geen tweede keer kijken, maar voor degene die hem nog niet gezien hebben is hij best wel de moeite.
Insomnia is naar mijn mening vele malen beter en vooral mooier.

Twiggy

Avatar

Deze film staat bij mij op 1. Ik vind het de allerbeste film die ik tot op heden heb gezien.

DenniZ

Avatar

Yes goede film .. zag hele tijd terug een trailer in de Bios dat deze film zou draaien .. meteen besloten om um de week er na te gaan kijken in de bios (met zeer weinig bezoekers overigens) .. maar was dus prachtige films waar je nog uren over kan napraten als je hem gezien hebt Smiley face

Jorinoot

Avatar

Erg goed, niet zo lang geleden gezien. Dacht eerst aan een soort van triller, maar die nam wel een erg verrassende wending. Ik vond hem T+)

BdR

Avatar

1 van de beste films van afgelopen jaren, zeker gaan kijken Smiley face of beter nog, opnemen.. hij kan nml. wat vragen oproepen, na de eerste keer kijken ;)

Alfredt

Avatar

Een van de zeer weinige films waarbij ik in slaap gevallen ben (ik was wel kapot die dag) :Z
kun je hem nu dus mooi nog een keer zien, zorg er wel voor dat je nu niet te moe bent he Smiley face

noname

Avatar

Een van de zeer weinige films waarbij ik in slaap gevallen ben (ik was wel kapot die dag) :Z

Memento

Avatar

Yeah, masterlijke film.

Vrieskist

Avatar

Coole film, heb em vorige week alleen net weer op dvd gezien :}

gielpeeters

Avatar

Prachtige film, paar jaar geleden voor het eerst gezien, en toen was ik al verkocht. Een waar meesterwerk...
[rating 4.5]

Dr. Strangelove

Avatar

Alhoewel de 'geflipte' versie niet beter is (natuurlijk?); maar goed zeker wel heel aardig.

Overigens heb ik een DVD zonder chronologische volgorde, dus als je dat belangrijk vindt, let dan op.

Unieke film, zeker kijken !
(Zucht ! Eindelijk op tv; daar gaat weer een 'incrowd' film; alhoewel er velen zullen zijn die de film niet weten te waarderen.)

flip

Avatar

Een geweldige film die je op de puntje van je stoel vasthoudt en niet meer loslaat, check daarna de dvd voor de chronologische versie

mazzl

Avatar

Is dit de televisiepremiere, of is ie al eens geweest?


Kan me niet herinneren dat ie al eens op tv is geweest.

Fantastische, originele film trouwens. Soms is niet hoeven nadenken bij een film lekker (zoals bij sommige actiefilms) en soms is goed je hoofd erbij moeten houden bij een film lekker (zoals bij Memento).

Anoniem

Avatar

Deze film is een ware meesterwerk! :W :W :W

Aziez

Avatar

Ja die wil ik weer is zien

kheb em paar jaar geleden gezien, en toen beviel hij me errug goed.

trouwens veel mensen begrepen em niet, maar ik vond em niet egt ingewikkeld ofzo.