Pleasantville

Pleasantville (1998)

Nothing Is As Simple As Black And White.

discussie

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Origineel concept en goed uitgewerkt.

Djoels

Avatar

Prachtige film

Westlander

Avatar

De eerste keer in USA gezien bij familie thuis ....... ik moest toen direct aan de jaren '50 denken (van die tijd weet ik vaag iets ....). De meest herinnerde zin was zoiets als: 'Honey, anybody home?'
Wel apart om met de waarden en normen van de jaren negentig naar de jaren vijftig te kijken en dan ook nog naar de Amerikaanse samenleving!

AngelEyes

Avatar

Origineel uitgangspunt, wordt pas leuk als Maguire de TV in verdwijnt, maar wordt gaandeweg ondraaglijk moraliserend. Ook ik ben geen liefhebber van het wezenloze gestaar van Maguire, maar Witherspoon kan wel een potje breken bij mij. Als je gezegend bent met een dikke huid wat betreft (Amerikaans?) moralisme en een originele komedie wil zien, kun je deze best proberen.

[rating 3]

Crveni Luk

Avatar

Deze ga ik zeker kijken, (als ik kan). Mooie film met een goede verhaaltje.

LunaticLucy

Avatar

de anomalie "Een unieke film. Net als 'Truman Show', 'Forrest Gump' en 'Down with Love' (met Ewan McGregor en Renee Zellweger) een genre op zich. Pure nostalgie, ook al is het dan Amerikaanse nostalgie."


Is er iets mis met Amerikaans nostalgie? Het is meestal de Nederlandse nostalgie waar ik licht onpasselijk van kan worden :r . Hij was inderdaad al eerder op tv, heb hem toen gemist helaas, dus vanavond ga ik zeker kijken.

mickvh

Avatar

Geweldige film! Valt verder weinig over te zeggen. Ik bedoel te zeggen; gewoon kijken dus!!!
[rating 4]

BassO

Avatar

Een film die zijn begin tegen heeft: het flauwe begin en de pruilende Reese Witherspoon doen een serieuze film-kijker zappen, terwijl de film steeds knapper wordt naarmate hij vordert. Een knap script met goeie rollen voor Tobey Maguire en Joan Allen (zijn TV-moeder in de film). Het einde komt wat gekunsteld over, maar dat neem je voor lief.

k_imberley

Avatar

Owh wacht... deze was niet op canvas. Sorry:P

k_imberley

Avatar

Geweeeeeeeeldige film!!
Alle films die op Canvas komen vind ik altijd wel goed.

Indiana

Avatar

Heey doet Spider-Man ook mee ;)

Tiger

Avatar

Ik vind dit meer dan een komedie alleen. Het is meer een lichtvoetige kijk op allerlei acceptatie problemen die zich in het verleden hebben voorgedaan en in het heden voordoen.
Met Tobey Maguire's spel vond ik niks mis.

[rating 4.5]

basseh

Avatar

Deze film moet je zeker eens gezien hebben... heel apart... Smiley face

Marlous

Avatar

Ik vond dit een aardige film....Heel erg leuk...

Tobey Maguire vind ik altijd slecht....

Reese Witherspoon vind ik wel leuk..

jammer van de tijd van uitzending

eevaa

Avatar

Dit is echt een leuke film! Heel grappig om te zien hoe alles in de film veranderd door de komst van broer en zus. Leuk uitgewerkt. Alleen het einde.... :X

Zeurdoos

Avatar

Gisteren gezien, en wel een aardige film...! Alleen Toby Maguire ben ik geen liefhebber van (Reese Whitherspon daarentegen Smiley face). En inderdaad een goede art direction!

-Zeur-

gert

Avatar

Best aardige maatschappelijke satire met leuke uitgewerkte art direction die het verhaal visueel goed draagt (de beschrijving hierboven geeft trouwens wel erg veel weg!)
[rating 3.5]

dan heb ik mazzel dat ik eerst jouw reactie las. Ik wil deze al een tijdje zien; maar om de een of andere reden miste ik 'm steeds.

JB

Avatar

Best aardige maatschappelijke satire met leuke uitgewerkte art direction die het verhaal visueel goed draagt (de beschrijving hierboven geeft trouwens wel erg veel weg!)
[rating 3.5]