The Pelican Brief

The Pelican Brief (1993)

Two Supreme Court Justices have been assassinated. One lone law student has stumbled upon the truth. An investigative journalist wants her story. Everybody else wants her dead.

discussie

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Echt heel spannend wordt deze film nooit. Dat heeft ook te maken met het feit dat de duistere tegenstanders nogal vaag en vrij onzichtbaar blijven op de mannetjes die het vuile werk moeten opknappen na. Je zou dat ook mysterieus kunnen noemen, maar dat effect doet het hem ook niet echt. De actie is soms best aardig en Denzel Washington en Julia Roberts doen het op zich goed, maar voor beiden is dit geen film die je het eerste noemt. Wellicht dat het boek beter is. 6/10

Tarkus

Avatar

Het is van beide hoofdrolspelers niet hun beste film, maar toch is deze prent niet slecht.
Het zit wel ingewikkeld in elkaar, dus je moet je hoofd er goed bij houden.
Maar ik heb genoten van deze prent, kan hem best aanraden.

steplian1

Avatar

Hele leuke en spannende film die voor de 'gemiddelde' kijker gewoon een goede avondvuller is....

interbob

Avatar

Heb hem gisteren voor de vierde maal met plezier bekeken. Doet me altijd een beetje denken aan "The Parallax View" met Warren beatty, zij het dat die eindigt op een minder optimistische noot.

juso

Avatar

Lennart, hush...hush...ppsssttt.

1990_lennart

Avatar

Juso, correcte spelling zou leuk zijn

juso

Avatar

"The Pelican Brief"' wil als thriller helaas nooit echt spannend worden. Ik vond er niks aan, hoewel ik Denzel een goede actuer find.

Baski

Avatar

Ik heb zowel van de film, als van het boek prima kunnen genieten.
Dus ook deze keer even kijken, voordat ik nog de deur uit ga! :+

Otmeister

Avatar

Crispy "Deze ga ik zeker kijken. Grisham is een fantastische schrijver, en ik hou wel van films die je niet in een keer begrijpt. Dat zijn juist meestal de leukste T+)
Verder een goeie cast. Julia is een erg goeie actrice (sorry jongens, ik verdrink niet in haar ogen. Meer beweginsvrijheid voor jullie dus Smiley face )"


Mwah. Grisham fantastisch? Dat vind ik ietwat voorbarig. Allicht, hij heeft wat leuke boeken geschreven, maar om daar de term "fantastisch" aan te koppelen, vind ik toch echt te veel eer voor de man.

En onbegrijpelijke films zijn niet leuk. Moeilijk te begrijpen, of films waarover nagedacht moet worden daarentegen wel. Maar deze film mist toch wel enige vorm van samenhang die het geheel het kijken waard zou moeten maken.

Nee, de spanning is okee, grafisch zit het ook prima in elkaar, de cast liegt er niet om, maar de uitwerking is toch jammerlijk niet voortreffelijk.

Crispy

Avatar

Deze ga ik zeker kijken. Grisham is een fantastische schrijver, en ik hou wel van films die je niet in een keer begrijpt. Dat zijn juist meestal de leukste T+)
Verder een goeie cast. Julia is een erg goeie actrice (sorry jongens, ik verdrink niet in haar ogen. Meer beweginsvrijheid voor jullie dus Smiley face )

LuciusMalfoy

Avatar

Voor de mensen die de film niet begrepen is het misschien een goed idee om het boek te lezen (Ned. Vert. 'Achter Gesloten Deuren' - John Grisham). Ik heb de film gezien pas nadat ik het boek had gelezen en ik had geen problemen met het 'begrijpen'. Het is één van Grishams beste boeken, en één van de leukste verfilmingen ("leukste": A time to Kill)

Lt. Dan

Avatar

Ik kan me herinneren dat ik deze film wel ok vond, gewoon een goede thriller. (maar geen 5 gele lampjes-thriller).
Prettige cast...

score: [rating 4]

Movieholic

Avatar

LordOgre "Ik heb hem op DVD, heb hem al 3 keer gezien ofzo en snap hem nog steeds niet... :S

Waarschijnlijk ligt het aan mij, maar hij is mij te ingewikkeld... Dat haalt een hoop lol er van af, ookal is hij wel erg spannend"


same here, ik had hetzelfde met MI:1. Wil ze allebei graag nog een x zien omdat het al lang geleden is

LordOgre

Avatar

Ik heb hem op DVD, heb hem al 3 keer gezien ofzo en snap hem nog steeds niet... :S

Waarschijnlijk ligt het aan mij, maar hij is mij te ingewikkeld... Dat haalt een hoop lol er van af, ookal is hij wel erg spannend

Lucifer

Avatar

Smiley face nochtans verdrink ik menigmaal ik de ogen van ons aller julia robertsSmiley face ik ben dermate gecharmeerd van haar uitmuntende acteerkwaliteiten dat ik mijzelf genoodzaakt zie deze film met enig smart tegemoet te zienSmiley face ik hoop dan ook dat jullie allen net zo mogen genieten als ikSmiley face

nochtans verdrink ik menigmaal ik de ogen van ons aller julia robertsSmiley face
Dat lijkt me ook van welT+)

Lucifer

Avatar

Lijkt me helemal nixxxx
:Z

weetje

Avatar

Zeer mooie film mag em dan graag nog een keer zien.
Maar het boek is nog spannender

jeanbob

Avatar

Smiley face nochtans verdrink ik menigmaal ik de ogen van ons aller julia robertsSmiley face ik ben dermate gecharmeerd van haar uitmuntende acteerkwaliteiten dat ik mijzelf genoodzaakt zie deze film met enig smart tegemoet te zienSmiley face ik hoop dan ook dat jullie allen net zo mogen genieten als ikSmiley face

one2manny

Avatar

Mooie film
goede cast
kicken :E

Aziez

Avatar

Deze ga ik wel kijken denk ik (ook al moet ik de laatste 30 minuten opnemen om Citizen X te kijken)