O Brother, Where Art Thou?

O Brother, Where Art Thou? (2000)

Sometimes, you have to lose your way to get back home

discussie

162 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mathilde

Avatar

Geweldige droge humor, bijpassende muziek, een verhaal dat je wilt uitkijken!

Timme

Avatar

Weer een geweldige film van de Coen Brothers.
Met geweldig leuke personages. En een erg grappig verhaal.

8,0/10,0

DikkopTV

Avatar

11de keer nu dan

oh

Peter "afbeelding"



i don't care poff i'm a dapperdan man

Firtina

Avatar

Ben de tel kwijt maar het blijft ieder keer weer een fantastische film.
geweldig humor, mooie beelden en leuk muziek.

DikkopTV

Avatar

Kan deze film wel 10 keer kijken


dit wordt dan ook de tiende keer

DikkopTV

Avatar

SING IN A CAN FOR A BUCK Smiley face

Hafbo

Avatar

Gelukkig hadden ze in de jaren 30 nog geen Senseo.

Touchwood

Avatar

ruben "...leg het mij dan maar 's uit

vrouwen zouden een film beter waarderen omdat er een knappe man in zit? vrouwen zijn dus niet kritisch en hun hormonen zorgen voor 2 punten extra waardering? Nogal sterke bewering. Niet zozeer omdat ik quasi-hyper-geemancipeerd wil overkomen, maar vooral omdat het vooral een domme opmerking is, die vrouwelijke kijkers degradeert tot oppervlakkige, driftgestuurde wezens. Ik vind Lucy Lu een prachtvrouw. Dit betekent echter niet dat ik Charlies Angels 2 een stuk beter vind dan als zij er niet in had gezeten. Of hebben mannen minder last van hun hormonen dan vrouwen? Ik zal het eens aan mijn vriendin vragen, maar ik denk dat ik met een blauw oog terug kom."

En gelijk heeft ze.

Dr. Strangelove "... ik kan (in het algemeen) toch wel stellen dat vrouwen drama meer waarderen dan scifi, geweld, achtervolgingen, moord, marteling enz ? "

Wat een godsgruwelijke onzin ! Maar ik mag toch hopen dat Herr Doktor Merkwürdigliebe nu onderhand wel beter weet. Overigens zal ik als vrouw de eerste zijn om toe te geven dat je vrouwen en mutsen hebt. (Mutsen kunnen bijvoorbeeld niet opschieten in het verkeer.) Aan de andere kant heb je ook weer mannen en watjes. Dus zou ik willen stellen dat het voor vrouwen door de bank (met of zonder leuningen) genomen geen ene moer uitmaakt of het nu drama, scifi, geweld, achtervolgingen, moord of marteling betreft. Laat staan dat enkel de seksepiel van Clooney mij noopt tot een kwijlend kijken. Wat niet wegneemt dat zijn aanwezigheid zeker een pluspunt voor de film vormt, maar dat geldt ook voor John Goodman en om dat nu een goddelijke knapperd te noemen.

Zeg nou zelf, ik vind Sean Penn bijvoorbeeld een lelijke en onaangename vent, maar dat weerhoudt mij niet van het kijken naar “All The King’s Men” of “Milk” waar hij een Oscar voor ‘Best Actor’ kreeg. Of is the latter nu weer een slecht voorbeeld en koren op de molen omdat vrouwen zich eerder zouden kunnen identificeren met een homoseksuele man…

Overigens ga ik wel helemaal los op The Soggy Bottom Boys, maar dat begrijp je.

tukkerstein

Avatar

Een vrij amusante film die nergens echt grappig wordt maar wel blijft boeien. De sfeer van de jaren 30 van de 20ste eeuw wordt goed/geloofwaardig neergezet. Ik ben niet zo'n fan van de Gebroeders Coen (ik vond The Big Lebowski een zwakke, ongrappige film), dit is de beste die ik van hen heb gezien,

6,5/10

CASINO

Avatar

Het tijdstip van uitzenden heeft te maken met cinema, zijn nog steeds met filmfestifal bezig ofzo

WizardOfOss

Avatar

Roi "13:30-15:15

Vreemd tijdstip om dit uit te zenden zeg."

Daar lijken ze de laatste weken een gewoonte van te maken, prima films vroeg in de middag uitzenden. En dan is het nu nog weekend, maar doordeweeks doen ze dat ook rustig. Blijkbaar zijn ze uit op zo laag mogelijke kijkcijfers?

Roi

Avatar

13:30-15:15

Vreemd tijdstip om dit uit te zenden zeg.

Peter2

Avatar

Heerlijke sfeer door subtiel gemixte 'old style' country muziek. Anders dan andere films, grappig en kwalitatief dik in orde. Daarom het kijken zeker waard.

PS Deze film moet je niet vergelijken met "the Big Lebowski". Dat is een andere goede film en deze twee films bijten elkaar echt niet.

Ravaged

Avatar

Vond deze iets minder van de Coens. Kan naar mijn mening zeker niet tippen aan "the Big Lebowski". Vond de humor niet echt grappig en het verhaal beetje matig.

Het kan uiteraard slechter ("Ladykillers" anyone?), maar de Coens hebben beter gedaan...

lulligvoorje

Avatar

Scarface "Ahh wat schattig, moet ie het opnemen voor zijn beste vriend Georgejuh. Wahhliev. Als ik zeg dat hij zich altijd cool en chill gedraagt/acteert met telkens weer dat domme lach van hem, dan wil het niet gelijk betekenen dat ik ook slick en cool ben Sherlock."
Dat legde ik dus ook uit: Je bent er jaloers op. Je kunt het zelf niet. En waarom het dan mijn beste vriend moet zijn gaat mij boven mijn pet. Ik constateer slechts dat jij, JIJ dus, hier een probleem met een mens hebt.

Overigens vind ik deze film niet echt bijzonder of grappig. Blijft een beetje drijven op verwachtingen die niet worden waargemaakt.

Westlander

Avatar

Deze film blijft een klassieker om altijd weer te zien. En nu zonder reclame, jippie!

Westlander

Avatar

Deze film blijft een klassieker om altijd weer te zien. En nu zonder reclame, jippie!

paterke

Avatar

Fantastische film!
Goede muziek, veel humor en een leuk verhaal. Gewoon kijken dus!

Ann McDunn

Avatar

Scarface "Ahh wat schattig, moet ie het opnemen voor zijn beste vriend Georgejuh. Wahhliev. Als ik zeg dat hij zich altijd cool en chill gedraagt/acteert met telkens weer dat domme lach van hem, dan wil het niet gelijk betekenen dat ik ook slick en cool ben Sherlock. Ik geef mijn mening over hem. Jij bent zo'n drol die het meteen voor hem moet opnemen net alsof je hem iets schuldig bent ofzo. Als je de waarheid niet aankunt negeer het dan."


Scarface, je hebt volgens jezelf deze film niet eens gezien, dus dan kan je er ook geen mening over geven. Ik vind O brother, where art thou gewoon een leuke humoristische film met een prachtige soundtrack en George Clooney is in deze film niet irritant. Maar moet je nu altijd meteen beginnen te hakken? Je kunt je mening of antwoord natuurlijk ook op een gewone manier posten. Iemand uitschelden heeft geen zin, en ik vind het ook niet getuigen van jouw intelligentie. Dat je een hekel hebt aan George Clooney is je goed recht, maar een oud Engelse titel is toch echt niet zo irritant.

lulligvoorje

Avatar

Scarface "maar ik heb altijd datzelfde neiging met George Clooney films. Ik vind hem gewoon een asociale idioot. Hij gedraagt zich altijd "cool" en "slick". In films is hij ook altijd hetzelfde personage met een idioot zogenaamd "charismatische" lachje van hem."

Dat zal waarschijnlijk betekenen dat je zelf allesbehalve cool of slick kan zijn, en niet in staat bent charismatisch te lachen. Jaloezie is een slechte raadgever.
Clooney is 1 van de betere mannelijke acteurs in opkomst, let er eens op in het dagelijks leven, veel mensen hebben een lach als die van hem. Hij trekt menig film boven het gemiddelde uit, juist dankzij de natuurlijkheid waarmee hij zijn rollen vertolkt.

Mooie film, maar niets voor mij.

Quistnix

Avatar

Fantastische muziek, heerlijke subtiele humor en Clooney is een keer niet irritant.

Zeker een aanrader!

-Angel-

Avatar

Je kunt zeggen wat je wilt maar dit is gewoon het stereo type van een uiterst saaie film.

Hou je mooie stylistische snapshots kijk dan deze film, .. Hou je er niet van ga eens een keer The Big Lebowski huren.

Kaliba

Avatar

Een heerlijke film die iedereen zou moeten kennen. Een van de beste die ik ken.. Vooral letten op de overeenkomsten met Odysseus.
Echt uniek!

dannyB

Avatar

Scarface "ik heb em niet gezien maar ik heb altijd datzelfde neiging met George Clooney films. Ik vind hem gewoon een asociale idioot. Hij gedraagt zich altijd "cool" en "slick". In films is hij ook altijd hetzelfde personage met een idioot zogenaamd "charismatische" lachje van hem.

En de titel van de film iriteert me ook enorm."

Niet zeuren. Kijken!!

Scarface

Avatar

Ik heb em niet gezien maar ik heb altijd datzelfde neiging met George Clooney films. Ik vind hem gewoon een asociale idioot. Hij gedraagt zich altijd "cool" en "slick". In films is hij ook altijd hetzelfde personage met een idioot zogenaamd "charismatische" lachje van hem.

En de titel van de film iriteert me ook enorm.

WoUtoMatiC

Avatar

Als je Meet the fokkers verwacht misschien. :}

De grappen liggen er niet metersdik boven op, het is allemaal wat subtieler. Ik vind het een fantastische film. [rating 4]

dalien

Avatar

Dit vond ik echt een verschrikkelijke saaie film, met weinig humor naar mijn idee...

Agent Smith

Avatar

Geweldige film ik ga hem morgen kopen de soundtrack was ook heel goed.

interbob

Avatar

Relaxte atmosfeer, alternatieve film. Het kleurgebruik is fijnzinnig: gans de film is overgoten met een ouderwets sepia-kleurtje. Laid down sfeer en dito muziek. De Coen Brothers deden het weer. Prachtige vertolkingen ook van de drie sullen.

dingdong

Avatar

Leuke muziek ook T+)

ikke

Avatar

Erg vermakelijke flm van de makers van de Big Lebowski. De humor zit 'm niet alleen in de dialogen maar vooral in de enorme 'domheid' van de 3 hoofdrollen, die op hun eigen manier brilliant zijn. Het is meer een aanschakelingen van rare gebeurtenissen dan een normale film. Zeker de moeite waard!

DelliPeter

Avatar

Stealth2000 "Crossroads bedoel je met die gast uit 'The Karate Kid' Die film heb ik ook met muziekles gekeken. 1e of 2e klas was dat Smiley face"


Ja maar dat was toch een drama over een ouwe Jazz muzikant.

dalien

Avatar

Ja inderdaad. Iedereen zei ook al dat het zó'n leuke grappige film is. Ik vond m eerder saai en slaapwekkend, totaal niet gelachen..

Blargon7

Avatar

Wat een lof allemaal. Gek, ik heb hem halverwege de film uitgezet omdat ik er niets aan vond. :O (en ik kijk niet vaak films niet af) Weet niet eens meer waar het verhaal over ging.

Stealth2000

Avatar

Capone zaterdag 24 Januari 2004 om 00:00
Het was wel een goede film... Apart.

Op een of andere manier kwam dat verhaal van Tommy () me bekend voor... (zoiets had ik ooit op school bij muziekles geleerd (een van de weinige dingen die ik daarvan had onthouden ))
Toen las ik opeens op IMDB:



Crossroads bedoel je met die gast uit 'The Karate Kid' Die film heb ik ook met muziekles gekeken. 1e of 2e klas was dat Smiley face

HAL.

Avatar

[rating 4] Erg grappige film.

Inderdaad, dat huisje ken ik ook ergens van :D

WoUtoMatiC

Avatar

Clooney op z'n best! T+)
[rating 4]

Quistnix

Avatar

Fantastische film, een van mijn meest bekeken DVD's Smiley face

hermit elephant

Avatar

Big Rock Candy Mountain!!!!

"where little streams of alcohol come trickling down the rocks" of "where they hung the jerk that invented work"

T+)

Capone

Avatar

Is ook een film van gemaakt met de titel crossroad (let er op dat dit niet de 'film' met Britney is, maar met (jawel!) Ralph Maggio)


Juist! Inderdaad ja, volgens mij heb ik die toen gezien bij muziekles (inderdaad met de karate-kid...)

Vrieskist

Avatar

Leuke film Smiley face Mooie scenes [rating 4]

Zeurdoos

Avatar

O, en vergeet vooral niet te letten op het huisje waarbij de hoofdpersonages uiteindelijk uitkomen. Waar kennen we dat toch van? ;)


Dit keer trouwens mét zonlicht :E

JeXus

Avatar

Het was wel een goede film... Apart. Smiley face

Op een of andere manier kwam dat verhaal van Tommy (hij verkocht zijn ziel aan de duivel zodat hij beter gitaar kon spelen) me bekend voor... (zoiets had ik ooit op school bij muziekles geleerd (een van de weinige dingen die ik daarvan had onthouden ;) ))
Toen las ik opeens op IMDB: The character of Tommy Johnson is based on famed blues guitarist of the same name who, according to folk legend, sold his soul to the Devil at the crossroads in exchange for his prodigious talent.

EDIT:
Hoe kon ik het nou vergeten: de soundtrack was ook prachtig... Nooit gedacht dat ik een country-liedje leuk zou vinden...


Is ook een film van gemaakt met de titel crossroad (let er op dat dit niet de 'film' met Britney is, maar met (jawel!) Ralph Maggio)

Zeurdoos

Avatar

tv1 is toch belgie een maar daar is nix op :?


Toch echt net O brother, where art thou? gezien Smiley face

Trouwens een leuk filmpje! Iets te veel muziek momentjes, maar lekker feel good, en da's goed!
[rating 4]

tha-koot

Avatar

Tv1 is toch belgie een maar daar is nix op :?

gollum36

Avatar

Ik gok op american pie humor. Weet je die onderbuik humor. Tja je hebt mensen in alle soorten en maten.

[edit: niet te veel denken, en er is niks mis met Hobbits :D]


inderdaad hobbits zijn vrij schoon van nature :E

Zimba

Avatar

Even nieuwsgierig: wat is volgens jou een voorbeeld van de juiste humor?


Ik gok op american pie humor. Weet je die onderbuik humor. Tja je hebt mensen in alle soorten en maten.

[edit: niet te veel denken, en er is niks mis met Hobbits :D]

WookieD

Avatar

Even nieuwsgierig: wat is volgens jou een voorbeeld van de juiste humor?


Mijn Excuses! Ik was in de war met een andere film. Overigens, met een verkeerd soort hummor bedoel ik de lachfilms waar een lichte lag echt met moeite eruit gewrongen moet worden, als een soort droge handoek. Hoe dan ook, deze film is top. Ik heb hem al eerder gezien en ik kan zeggen; "voor de mensen die hem nog niet gezien hebben, KIJKEN!" :W

ash_

Avatar

Evil Dead??


Zeker Smiley face

Travis Bickle

Avatar

O, en vergeet vooral niet te letten op het huisje waarbij de hoofdpersonages uiteindelijk uitkomen. Waar kennen we dat toch van? ;)


Evil Dead??

brooi

Avatar

Meesterlijk.

I'm a dapper dan man!

nummer 10

Avatar

Klopt, en in dat jaar kreeg de soundtrack van deze film er 5.

Colonel_Kurz

Avatar

De soundtrack van deze film had toch geheel tegen de verwachting in een oscar gekregen. Of ben ik in de war met een andere prijs?
Volgensmij bedoel je Grammy.

Breug

Avatar

De soundtrack van deze film had toch geheel tegen de verwachting in een oscar gekregen. Of ben ik in de war met een andere prijs?

Twiggy

Avatar

Superleuke, luchtige, grappige, feel good film. T+)

Gerard_Fryslan

Avatar

hoop dan wel dat je in de kroeg Belgisch bier gedronken hebt ;)
:} .....ummm nee mijn eigen vertrouwde merkje:Y Maar ik heb er wel 1 extra op haar genomen:+

Colonel_Kurz

Avatar

O, en vergeet vooral niet te letten op het huisje waarbij de hoofdpersonages uiteindelijk uitkomen. Waar kennen we dat toch van? ;)
Goed, nu heb ik weer iets om me 3 dagen lang mee bezig te houden...

ash_

Avatar

O, en vergeet vooral niet te letten op het huisje waarbij de hoofdpersonages uiteindelijk uitkomen. Waar kennen we dat toch van? ;)

VICX

Avatar

Geweldige film!!!

Heb m op dvd, iedere keer lach ik me weer slap.

Voor iedereen die m nog niet gezien heeft: GA KIJKEN!!

mijn cijfer: 9

Soogy T+) Bottom T+) Boys

princesje

Avatar

Is dat zo?! Oh toen wou ik hem al zien maar verkoos ik toch de kroeg..mmm ben benieuwd wat ik nu ga doen of er gaat weer een belg dood en zit ik weer in de kroeg!:|


hoop dan wel dat je in de kroeg Belgisch bier gedronken hebt ;)

Gerard_Fryslan

Avatar

Daar issie weer, vorige keer ging deze film niet door op België kwam er opeens een andere film voor omdat er een bekende belgische actrice was overleden ofzo ...
Is dat zo?! Oh toen wou ik hem al zien maar verkoos ik toch de kroeg..mmm ben benieuwd wat ik nu ga doen of er gaat weer een belg dood en zit ik weer in de kroeg!:|

Pieternel

Avatar

Even nieuwsgierig: wat is volgens jou een voorbeeld van de juiste humor?

Z'n eigen :E

Peter

Avatar

De verkeerdere humor

Even nieuwsgierig: wat is volgens jou een voorbeeld van de juiste humor?

princesje

Avatar

Typisch zo'n film waar ik geen moeite voor ga doen om mijn tv aan te zetten. De verkeerdere humor met de verkeerde acteurs. "De titel zegt dan ook al genoeg!" :r


??? last van je maag ofzo????

ash_

Avatar

...I am a man of constant sorrow, I've seen trouble all my days...


:W

Rooster

Avatar

IMBD-feitje:
- Clooney heeft wekenlang op het zingen geoefend maar uiteindelijk is z'n stem toch overgedubbed.

Dit doet natuurlijk niks af aan de film die van een erg hoog niveau is. Geweldige soundtrack, hilarische humor en schitterende beelden.
Een must voor iedere cinefiel!
[rating 4.5]

WookieD

Avatar

Typisch zo'n film waar ik geen moeite voor ga doen om mijn tv aan te zetten. De verkeerdere humor met de verkeerde acteurs. "De titel zegt dan ook al genoeg!" :r

Colonel_Kurz

Avatar

...I am a man of constant sorrow, I've seen trouble all my days...

Kenji

Avatar

Mijn honderdste kans om deze eindelijk eens te zien...kijken of het nu dan gaat lukken...

Claar

Avatar

coole film
ben fan van de coenbrothers. ik vind het zelf een van hun mindere maar hij is nog steeds heel errug goed.
voor de vrouwen zit er ook een pluspunt in: george clooney :}

[rating 4.5] (een 8.7)



Niet alle vrouwen vallen op George Clooney

Pimsel

Avatar

Soggy bottom boys

KoenZ

Avatar

Toen ik destijds The Big Lebowski had gezien wilde ik deze ook meteen zien... Misschien de reden waarom hij een beetje tegenviel. Maar toch ga ik er dit keer weer voor maken...

Dr.DarkXL

Avatar

Haha de muziek is inderdaad erg chill, met nummers als big rock candy mountain enzo

hijs wel grappig

ash_

Avatar

Geweldig! Films van de Coen broers zijn sowieso altijd goed, maar deze, waarin Clooney bewijst over een groot komisch talent te beschikken, vind ik helemaal top. Voor de mensen die de Odyssee (waar deze film op gebaseerd is) gelezen hebben, probeer eens de gelijkenissen op te sporen.

Ow, en de muziek is natuurlijk ook geweldig T+)

[rating 4.5]

Vrieskist

Avatar

Inderdaad... Hopen dat ie nu wel doorgaat dan...
Ben nu toch wel erg benieuwd geworden...

Jeps ... Lijkt me leuker dan 2001: A space odyssey hehehe :D

Capone

Avatar

Daar issie weer, vorige keer ging deze film niet door op België kwam er opeens een andere film voor omdat er een bekende belgische actrice was overleden ofzo ...


Inderdaad... Hopen dat ie nu wel doorgaat dan...
Ben nu toch wel erg benieuwd geworden...

JeXus

Avatar

Zeker nooit shakespear gelezen....
O+


Helemaal omdat het Shakespeare is ;)

Vrieskist

Avatar

Zeker nooit shakespear gelezen....
O+

Nope

jufnouk

Avatar

art thou is volgens mij oud engels ...


Zeker nooit shakespear gelezen....
O+

Vrieskist

Avatar

Art thou is volgens mij oud engels ...

LekkerDoen

Avatar

Oud nederlandsch klinkt ons toch ook heel raar in de oren. Taal leeft, taal verandert. :E

Pieternel

Avatar

de titel bovenaan de pagina klopt volgens mij niet

inplaats van: O brother, where art thou? moet het volgens mij O brother, where are zijn

En dat 'thou' vindt je verder niet vreemd :?

princesje

Avatar

Hm, kheb het altijd als art geschreven gezien hoor...
volgens mij klopt het

Rooster

Avatar

de titel bovenaan de pagina klopt volgens mij niet

inplaats van: O brother, where art thou? moet het volgens mij O brother, where are zijn

Als je een beetje je best doet dan zie je op de afbeelding van de filmposter ook staan "O Brother Where Art Thou". Ben benieuwd waar jij je informatie vandaan hebt?

gollum36

Avatar

De titel bovenaan de pagina klopt volgens mij niet

inplaats van: O brother, where art thou? moet het volgens mij O brother, where are zijn

princesje

Avatar

Welk nummer bedoel je?
want er zitten echt wel veel muzikale nummers in de film. Echt topklasse die soundtrack!
Bedoel je "Man of constant sorrow" soms?

doncartel

Avatar

Leuke film, tijd geleden gezien..

kan iemand me zeggen hoe dat nummer heet dat ze zingen? bij voorbaat dank

Zoya

Avatar

Ik heb deze toen op video gekeken.
nou geweldig!
ik had gedacht dat hij onwijs saai zou zijn.
maar viel reuze mee Smiley face
ik heb me goddelijk kunnen amuseren :D
hij is wel iets anders,en heeft wel wat aparts.
maar is zeker de moeite waard om te gaan kijken!

Vrieskist

Avatar

Daar issie weer, vorige keer ging deze film niet door op België kwam er opeens een andere film voor omdat er een bekende belgische actrice was overleden ofzo ...

gollum36

Avatar

Coole film
ben fan van de coenbrothers. ik vind het zelf een van hun mindere maar hij is nog steeds heel errug goed.
voor de vrouwen zit er ook een pluspunt in: george clooney :}

[rating 4.5] (een 8.7)

DarkSlide

Avatar

Ik vind de films van de gebroeders Coen juist wel goed, ook deze is echt de moeite waard om te kijken. Lekkere sfeer in deze film, hele goeie muziek. En ook weer een goede rol van Turturro.

[rating 4]

Zeurdoos

Avatar

Hmm, eindelijk eens zien en dan oordelen... En daarna ook even mooi Chasing Amy meepikken. Ben benieuwd!

Emilia46

Avatar

Echt een waanzinnige leuke film! een van mijn lievellingsfilms, leuke humor, hoewel je vind het leuk, of niet.

LekkerDoen

Avatar

Je bent van het vrouwelijk geslacht neem ik aan? >Smiley face ja hoor dan vind je deze film leuk.

Te raar/mystiek/diep voor mij. De humor is wel heel leuk.

Saartje

Avatar

Lijkt me wel een leuke film maar weet niet of het wat is.

deirdre

Avatar

Zat ik even voor niks in mijn stoel met leuningen te wachten....:I

goeden@vond

Avatar

Beetje jammer....heb 15 min. naar deze film gezocht :N

osmo

Avatar

Wel ik vind het niet meer dan normaal dat Pauline en Paulette als eerbetoon aan Ann Petersen wordt getoond.


:-S Maar doe het dan niet in plaats van deze film! :(

El Chivo

Avatar

Wel ik vind het niet meer dan normaal dat Pauline en Paulette als eerbetoon aan Ann Petersen wordt getoond. 't is ook geen slechte film (heb ik gehoord) en de VRT zal O brother... over een paar weekjes wel uitzenden als ze hem toch in de schuif hebben liggen.

Enriquillo

Avatar

[quote]Nou, ik vind dit één van de slechtste films die ik ooit gezien heb....

Geeft niet, je kan er ook niks aan doen dat je geen smaak hebt :+

Zoya

Avatar

:( :( :( :(
nou...
deze film is echt super!
en nu issie geschrapt.... :'(

El Chivo

Avatar

En dit wegens het overlijden van An Petersen, de leading lady van het Vlaamse acteursgilde

marcnuchelmans

Avatar

Belangrijke Mededeling !!!

DEZE FILM IS VERVANGEN DOOR :
Pauline en Paulette (zie www.tv1.be)

:'(

Marc

snirpie

Avatar

Nou, ik vind dit één van de slechtste films die ik ooit gezien heb....

Comedy, nou het enigste waar ik om gelachen heb is dat ik tegelijkertijd met een vriend van me in slaap viel in de bioscoop. Voor de rest is deze film om te huilen. Kijk dan liever Witness 8-)

Kenji

Avatar

Laat dat vriendinnnetje van LekkerDoen ff lekker met rust zeg !

Ze zegt toch niet dat per se sex-appeal scóórt en een slecht acteur NIET afdoet aan een film.
Een lekker acteur of actrice kán een film een flinke boost geven !

Zo jagen we dus echt de vrouwen en vriendinnen weg.... :l
:P Hier deed ik het allemaal voor...bedankt Dr. Strangelove! ;)

ruben

Avatar

Laat dat vriendinnnetje van LekkerDoen ff lekker met rust zeg !

Ze zegt toch niet dat per se sex-appeal scóórt en een slecht acteur NIET afdoet aan een film.
Een lekker acteur of actrice kán een film een flinke boost geven !

Zo jagen we dus echt de vrouwen en vriendinnen weg.... :l
en juist die hebben we hier nodig!!! (want iemand moet toch die rotzooi in het cafe opruimen?) 8-)

Dr. Strangelove

Avatar

Laat dat vriendinnnetje van LekkerDoen ff lekker met rust zeg !

Ze zegt toch niet dat per se sex-appeal scóórt en een slecht acteur NIET afdoet aan een film.
Een lekker acteur of actrice kán een film een flinke boost geven !

Zo jagen we dus echt de vrouwen en vriendinnen weg.... :l

Zeurdoos

Avatar

Mwoah,.. niet "totaal" ...
zoals ik al zei (vriendin van Lekkerdoen) :

met een acteur met minder sex-a-"piel" krijgt
deze film [rating 2]


Wat moet jij een hoop goede films missen dan, als je alleen naar 't sexappeal kijkt... Of een hoop goede films slecht vinden want misschien kijk je ze wel. Ach, ieder z'n eigen keuzes zal ik maar zeggen

Kenji

Avatar

Mwoah,.. niet "totaal" ...
zoals ik al zei (vriendin van Lekkerdoen) :

met een acteur met minder sex-a-"piel" krijgt
deze film [rating 2]
Hoe kun je zoiets zeggen?! Begrijp je dan niet dat je hiermee jezelf te schande maakt in de ogen van alle voor gelijkwaardigheid strijdende vrouwen ter wereld?? :N Hoe een vrouw zó de verworvenheden van het feminisme overboord kan gooien, echt onbegrijpelijk.

LekkerDoen

Avatar

Acteertalent is totaal irrelevant?


Mwoah,.. niet "totaal" ...
zoals ik al zei (vriendin van Lekkerdoen) :

met een acteur met minder sex-a-"piel" krijgt
deze film [rating 2]

filmpie

Avatar

Waar komt die gruwelijke hekel aan Clooney dan vandaan? Dat heb je waarschijnlijk lang geleden (ER?) besloten en in al je starheid volgehouden. Maar hoe kun je dat volhouden na films als 'Out of Sight', 'Three Kings', en 'O Brother..'?!

Hij speelt te veel slijmballen. Met Out of Sight heb ik helemaal niets. O Brother Where Are Thou is de enige film tot nu toe waar ik Clooney sympatiek vond. Kan aan hem liggen of de rollen die hij aanneemt.

van imdb;
Males 16426 stemmen gemiddeld 7.8
Females 2787 stemmen gemiddeld 7.9

Dan kan je het geen "chickflick" noemen.

Ik kan me herinneren dat mijn vriendin "The Horse whisperer" een kunstwerk vond, terwijl ik me heb doodverveeld. Volgens mij is deze film een goed voorbeeld van een film die over het algemeen meer vrouwen door vrouwen gewaardeerd wordt dan door mannen.

Het verschil is ook hier minimaal (0,2 punten). Dat ligt echt niet aan man zijn of vrouw zijn. Dat ligt aan jouw voorkeuren.

Al deze minimale verschillen kunnen ook verklaard worden door het lagere aantal vrouwelijke stemmers. Een kleiner deel van de populatie en zodoende iets minder betrouwbaar.

Peter

Avatar

Met een andere acteur met minder sex-a-"piel" zou deze film [rating 2] krijgen...

Acteertalent is totaal irrelevant?

LekkerDoen

Avatar

Schandalige opmerking!! :(
Alsof mannen altijd alleen maar met hun lul kunnen denken!!

...oh wacht...


:} dat is ook zo...


:B Hallo, hier het vriendinnetje van "Lekkerdoen", ... ik snap niet waarom er nog steeds mensen zijn die halsstarrig ontkennen dat er verschil is tussen de sexen en tussen rassen. Eigenlijk wel grappig, deze tussentopic, bij het commentaar over "O brother .." Want waar GAAT die film nou over ? Tsja, ik weet het. Ik vond de film dus geweldig. (Overigens met Brad Pitt, Robert La Nero en Robin Williams had ik hem net zo goed gevonden..)

Dus deze versie krijgt van mij [rating 4.5]

Met een andere acteur met minder sex-a-"piel" zou deze film [rating 2] krijgen.....

But thats just me O+

JeXus

Avatar

Gopher Everett?

Rooster

Avatar

...iemand weet waar te downloaden mayb? of de name?

Met Kazaa ofzo even zoeken naar the Soggy Bottom Boys en hoppekee!

doncartel

Avatar

Haha, hij is echt zo droog en funny

dat op een gegeven moment ze dat liedje aan het zingen zijn. kmoet hem echt nog keer zien, dat nummer was echt zo vet :P iemand weet waar te downloaden mayb? of de name?

sjoeahht

Avatar

Ja, weet eigenlijk niet precies, maar is misschien niet mijn soort film. Vond hem saai en heel erg vaag :}

ash_

Avatar

Prachtfilm!

[rating 4.5]

Zeurdoos

Avatar

*schaam* Nog nooit gezien deze, maar daar gaat verandering in komen! Ik ben benieuwd!


Doh! Helemaal vergeten dat ik vrijdag op wintersport ga Smiley face Nou, dan een ander keertje O Brother kijken..

vanB

Avatar

De eerste huurfilm die ik niet heb afgekeken :r


Leg uit, waarom niet? :}

sjoeahht

Avatar

De eerste huurfilm die ik niet heb afgekeken :r

Kenji

Avatar

Het inderdaad onzin te stellen dat vrouwen minder serieus naar films zouden kijken. Ik denk dat het eerder mannen zijn waarbij de film extra punten krijgt bij de aanwezigheid van vrouwelijk schoon.
Schandalige opmerking!! :(
Alsof mannen altijd alleen maar met hun lul kunnen denken!!

...oh wacht...


:} dat is ook zo...

vanB

Avatar

het gaat mij er om dat iemand hier beweert dat deze film 2 punten meer waard is voor vrouwen dan voor mannen, alleen omdat Clooney er in meespeelt. Dat gaat mij nogal ver. Er zijn namelijk ook vrouwen die serieus naar films kijken (al zou je dat in eerste instantie niet zeggen Smiley face) en die een film niet beoordelen met hun eierstokken.


Mee eens, dat gaat te ver. Maar ik eerlijkgezegd niet de indruk dat "LekkerDoen" beweerde dat de film voor vrouwen 2 punten meer waard is vanwege Clooney, maar wellicht vanwege het genre of sfeer van de film (ik heb de film nog niet gezien).

Het inderdaad onzin te stellen dat vrouwen minder serieus naar films zouden kijken. Ik denk dat het eerder mannen zijn waarbij de film extra punten krijgt bij de aanwezigheid van vrouwelijk schoon.

deirdre

Avatar

Ik kan me herinneren dat mijn vriendin "The Horsewhisperer" een kunstwerk vond, terwijl ik me heb doodverveeld. Volgens mij is deze film een goed voorbeeld van een film die over het algemeen meer vrouwen door vrouwen gewaardeerd wordt dan door mannen.

sorry, maar ik ben een vrouw en de horsewhisperer vond ik niks, ik heb deze film nog niet gezien, dus ik ga hem wel kijken, zeker omdat zoveel mannen denken dat ik ondersteboven val bij het zien van george clooney, ik zal op een goede stoel gaan zitten met leuningen!! ik wacht af, ben benieuwd!!>Smiley face

LordOgre

Avatar

Waar blijven de vrouwen nou??

Ik lach me helemaal ziek om deze off-topic crap haha, ik zit met spanning te wachten op vrouwelijk commentaar! (BTW Dat artikeltje van die link is gewoon hilarisch!! :W)

supagroofa

Avatar

:?

Ik had(/heb) een gruwelijke hekel aan Clooney maar de film maakt hem zelfs te tolereren.

[rating 4.5]


Waar komt die gruwelijke hekel aan Clooney dan vandaan? Dat heb je waarschijnlijk lang geleden (ER?) besloten en in al je starheid volgehouden. Maar hoe kun je dat volhouden na films als 'Out of Sight', 'Three Kings', en 'O Brother..'?!

En over de man-vrouw discussie: er bestaat natuurlijk wel degelijk een verschil in emotionele beleving tussen mannen en vrouwen (waarom bestaan er anders überhaubt aktiefilms?!), maar of LekkerDoen dat verschil goed kan inschatten? :N

ruben

Avatar

Het gaat mij er om dat iemand hier beweert dat deze film 2 punten meer waard is voor vrouwen dan voor mannen, alleen omdat Clooney er in meespeelt. Dat gaat mij nogal ver. Er zijn namelijk ook vrouwen die serieus naar films kijken (al zou je dat in eerste instantie niet zeggen Smiley face) en die een film niet beoordelen met hun eierstokken.

vanB

Avatar

Nèèh, Bullshit natuurlijk. Dergelijke generalisering geeft enkel blijk van kortzichtigheid van een persoon die denkt te weten hoe even kortzichtig denkende mensen naar films kijken.

zoiets :}


Volgens mij ben jij nu degene die generaliseert. Er is niets generaliserend aan stelling dat een bepaalde film over het algemeen meer in de smaak valt bij vrouwen dan bij mannen of dat de gemiddelde smaak van mannen en vrouwen op een aantal punten fundamenteel verschilt.

vanB

Avatar

Maar dat kan dus blijkbaar niet...


Natuurlijk kan dat wel; smaken verschillen. Je zegt het zelf al:

Ligt er natuurlijk maar weer aan welk 'soort' vrouw of man een film kijkt


Ik kan me herinneren dat mijn vriendin "The Horsewhisperer" een kunstwerk vond, terwijl ik me heb doodverveeld. Volgens mij is deze film een goed voorbeeld van een film die over het algemeen meer vrouwen door vrouwen gewaardeerd wordt dan door mannen.

Rooster

Avatar

Ruben "Maar dat kan dus blijkbaar niet..."

Nee natuurlijk kan dat niet!!

Vrouwen houden van dramatische lovestory waar veel bij gejankt moet worden
Mannen houden van Actiefilms met dikke pistolen en zonder moeilijk gelul.

Dat weet toch iedereen.

Nèèh, Bullshit natuurlijk. Dergelijke generalisering geeft enkel blijk van kortzichtigheid van een persoon die denkt te weten hoe even kortzichtig denkende mensen naar films kijken.

zoiets :}

vanB

Avatar

onbekend "Ik wil zeker niet zeggen dat vrouwen een film per se hoger waarderen omdat er een sexbom in zit.
Als ik zeg dat vrouwen anders naar een film kijken degradeer ik vrouwen absoluut niet tot opp. drifgest. wezens....

Maar ik kan (in het algemeen) toch wel stellen dat vrouwen drama meer waarderen dan scifi, geweld, achtervolgingen, moord, marteling enz ?

Wat ook niet wil zeggen dat het ene genre per se beter is dan het andere; maar wel anders..."


Ja, helemaal mee eens. Mannen en vrouwen verschillen uiteraard in heel veel opzichten en zullen de kwaliteit van de film op verschillende punten beoordelen. Lijkt me niet meer dan logisch.

ruben

Avatar

Ik vraag me af wat je hiervan vind, Ruben.
niet alleen kort door de bocht, maar vooral dom gelul.

zo...

en nu weer on-topic, sorry...

Niet de beste van de gebroeders Coen (Fargo :Y), maar nog steeds briljant! [rating 4]

gert

Avatar

Ik vraag me af wat je hiervan vind, Ruben.

Zoals iedere generalisering is het te kort door de bocht; maar wel een grappig artikel. Helaas gaat het om Amerikaanse mannen en niet om mannen in het algemeen; maar iets als filmvoorkeur is natuurlijk ook cultureel bepaald. Ik moet wel bekennen dat ik aardig wat van die films in m'n top50 had staan. Toch lijkt het mij dat aardig wat vrouwen ook van the Usual Suspects kunnen genieten.

Back to topic:
Ik zit al een tijdje op deze film te wachten; heb 'm een paar keer gemist en wil 'm nu eindelijk gaan zien

hettar

Avatar

Was er niet ook een scene voor de mannen, met die sirenen?
[rating 4.5]

Fuzzynuts

Avatar

onnozel, misschien

maar leg het mij dan maar 's uit

vrouwen zouden een film beter waarderen omdat er een knappe man in zit? vrouwen zijn dus niet kritisch en hun hormonen zorgen voor 2 punten extra waardering? Nogal sterke bewering. Niet zozeer omdat ik quasi-hyper-geemancipeerd wil overkomen, maar vooral omdat het vooral een domme opmerking is, die vrouwelijke kijkers degradeert tot oppervlakkige, driftgestuurde wezens. Ik vind Lucy Lu een prachtvrouw. Dit betekent echter niet dat ik Charlies Angels 2 een stuk beter vind dan als zij er niet in had gezeten. Of hebben mannen minder last van hun hormonen dan vrouwen? Ik zal het eens aan mijn vriendin vragen, maar ik denk dat ik met een blauw oog terug kom.

Mhhh... Voor mijzelf sprekend, ik denk dat een film met een mooie aangenaam ogende actrice inderdaad hoger scoort.Het maakt de film nou eenmaal prettiger om naar te kijken :E

ruben

Avatar

Dr. Strangelove "Ruben ! Doe niet zo onnozel en/of quasi-hyper-gemancipeerd, ventje ! Smiley face (nog vlug ff een 'wink' ge-edit..)
Tuurlijk kijken vrouwen anders naar films dan mannen ! (en wat dan nog...??)

In ieder geval is dit dé film voor mij deze week !!!!
Ben zeeeeer benieuwd ! Tsjakkaaaa !!!"
onnozel, misschien

maar leg het mij dan maar 's uit

vrouwen zouden een film beter waarderen omdat er een knappe man in zit? vrouwen zijn dus niet kritisch en hun hormonen zorgen voor 2 punten extra waardering? Nogal sterke bewering. Niet zozeer omdat ik quasi-hyper-geemancipeerd wil overkomen, maar vooral omdat het vooral een domme opmerking is, die vrouwelijke kijkers degradeert tot oppervlakkige, driftgestuurde wezens. Ik vind Lucy Lu een prachtvrouw. Dit betekent echter niet dat ik Charlies Angels 2 een stuk beter vind dan als zij er niet in had gezeten. Of hebben mannen minder last van hun hormonen dan vrouwen? Ik zal het eens aan mijn vriendin vragen, maar ik denk dat ik met een blauw oog terug kom.

Dr. Strangelove

Avatar

Ruben ! Doe niet zo onnozel en/of quasi-hyper-gemancipeerd, ventje ! Smiley face (nog vlug ff een 'wink' ge-edit..)
Tuurlijk kijken vrouwen anders naar films dan mannen ! (en wat dan nog...??)

In ieder geval is dit dé film voor mij deze week !!!!
Ben zeeeeer benieuwd ! Tsjakkaaaa !!!

Pieternel

Avatar

Ruben "waar de hell slaat dit op!?!?! Kijken mannen anders naar films dan vrouwen o.i.d.?"

:N maar waarschijnlijk wel anders naar Gearge Clooney. Ik neem tenminste aan dat de beoordeling daarop slaat....

ruben

Avatar

Aardig. Anders dan andere films. Inderdaad een beetje surrealistisch. Mijn vriendin vond hem heel erg goed. Zo zie je maar weer wat voor overweldigende invloed Clooney heeft.
En eerlijk is eerlijk, zonder hem had het geen leuke film geweest. Toch een betere acteur dan ik dacht met een geweldig talent om droge humor over te brengen.
Voor de heren [rating 2.5]
Voor de dames [rating 4.5]
waar de hell slaat dit op!?!?! Kijken mannen anders naar films dan vrouwen o.i.d.?

gollum36

Avatar

Geen eens een filmtip

deze is zo goed
en het einde dat die watervloed komt en dat ie dan die koe op het dak ziet
in een woord: hilarisch

leaving hope

Avatar

Gisterenavond toevallig gekeken op DVD. Een hele leuke film met een mooi sfeer. (Beetje serpia-achtige kleuren).

dust

Avatar

Vond dit een leuke film [rating 3.5]

filmpie

Avatar

Voor de heren [rating 2.5]
Voor de dames [rating 4.5]

:?

Ik had(/heb) een gruwelijke hekel aan Clooney maar de film maakt hem zelfs te tolereren.

Er zitten zoveel lagen in deze film en mystiek, mede door toedoen van de inspiratiebron. Ik zie hem daardoor ook niet als enkel een comedy.

[rating 4.5]

LekkerDoen

Avatar

Aardig. Anders dan andere films. Inderdaad een beetje surrealistisch. Mijn vriendin vond hem heel erg goed. Zo zie je maar weer wat voor overweldigende invloed Clooney heeft.
En eerlijk is eerlijk, zonder hem had het geen leuke film geweest. Toch een betere acteur dan ik dacht met een geweldig talent om droge humor over te brengen.
Voor de heren [rating 2.5]
Voor de dames [rating 4.5]

Rooster

Avatar

Absoluut hilarische film. Met een sterk acterende cast (de accenten en manier van communiceren is erg leuk). Verder een briljante soundtrack en vergeet ook niet de oogverblindend mooie beeldende van de prachtige locaties.
[rating 4.5]

osmo

Avatar

Beetje surrealistisch wel, maar ik heb helemaal dubbel gelegen bij deze film :E De muziek maakt de film helemaal toppie!

Fuzzynuts

Avatar

Vooral prachtig vanwege de soundtrack, waarmee country ineens weer hip werd. De film verder is lekker, mooi gefilmd en sterk gespeeld. Niet het hoogtepunt van de broertjes Coen, wel een
[rating 4]

DarkoDonnie

Avatar

Leuke film. Niet het beste wat de Coen's te bieden hebben.
[rating 4]

Zeurdoos

Avatar

*schaam* Nog nooit gezien deze, maar daar gaat verandering in komen! Ik ben benieuwd!

Gerard_Fryslan

Avatar

Wat een titel alleen al niet kan doen met een film...deze ga ik egt wel ff lekker kijken, kan gewoon niet slecht worden! JOHN GOODMAN:W

Peter

Avatar

JB "En waarom is dit hoogtepunt van de avond niet eens een filmtip? :N :("


Oeps, daar is iets misgegaan. Ik had deze eerst als film van de dag geselecteerd, maar daar was niet iedereen het mee eens zo te zien ;)

JB

Avatar

En waarom is dit hoogtepunt van de avond niet eens een filmtip? :N :(