Gone with the Wind

Gone with the Wind (1939)

The most magnificent picture ever!

discussie

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Kabol

Avatar

Tjonge. Wat een draak. Niet te begrijpen dat mensen dit 50 jaar geleden geweldig vonden. Een verwend wicht, Scarlet, kan genoeg lovers krijgen maar wil Ashley. En dan komt Reth Butler ook nog. Wat spannend. Opmerkelijk in de film vond ik wel hoe hard de zwarte slaven uitvallen naar de blanke kinderen die ze moeten opvoeden. Blijkbaar kon dat wel.

heywoodfloyd

Avatar

1 Januari 2005?

Dat schiet ook niet op...

Dr. Strangelove

Avatar

Inderdaad, vre-se-lijk stupide...
Tja, dan heeft de ouderwetse video nog z'n voordelen...
Want ik denk dat de penetratie graad van een DVD met HD nog vrij laag is...

Meninho

Avatar

Grandioos...om 31 december om 2355 een film uitzenden...welk genie heeft dit bedacht????

Sai

Avatar

Bolo "Nou, dat valt toch ook wel mee? De film lijkt weliswaar over grote thema's te gaan (de Burgeroorlog, de ondergang van The Old South), maar het blijft toch een superslick romantisch melodrama, een magistraal verteld boeketreeksverhaal."
Met de nadruk op magistraal. Smiley face.

gert

Avatar

Idd het is een verplichte klassieker !

Je moet 'm gezien hebben !

Dan moet ik maar gaan kijken...
Deze kijken en Magnolia tapen (ik mis de 1e paar minuten op m'n huidige band en dat vind ik toch 1 van de hoogtepunten van de film)

basseh

Avatar

Mijn moeder vertelde me net dat ze deze film destijds met mijn oma in de bios had gezien. Ze gingen nóóit naar de bios... maar omdat het zo'n befaamde film was wilden ze deze wel zien. Mooie verhalen... maar ik ga magnolia kijken... Smiley face

majaca

Avatar

Deze film nog nooit gezien. Wel ma even laten weten dat die vanavond draait. Verzoek om op te nemen zodat wij hem in alle rust kunnen bekijken. Ben benieuwd.

Kitty

Dr. Strangelove

Avatar

Idd het is een verplichte klassieker !

Je moet 'm gezien hebben !

Mijn mening was wel eens maar nooit weer, ik heb me kapot geërgerd aan het vreselijke melodrama aan die aanstellerige Scarlet en 'haar' rett/rhet/rhett Butler oid ! Ach, toendertijd waarschijnlijk heel indrukwekkend, tegenwoordig, denk ik, hopeloos gedateerd en mateloos vervelend !

Maar...kijk zelluf maar !

Kenji

Avatar

Mwah, de karakters gaan toch wel even wat dieper dan dat. Ik kan begrijpen dat de film voor veel mensen te traag is, maar om het verhaal te vergelijken met een boeketreeksromannetje gaat me te ver. Daar heeft het toch echt te veel klasse voor.
Nou, dat valt toch ook wel mee? De film lijkt weliswaar over grote thema's te gaan (de Burgeroorlog, de ondergang van The Old South), maar het blijft toch een superslick romantisch melodrama, een magistraal verteld boeketreeksverhaal.

BwennieBren

Avatar

Het is idd een must-see
maar daarna niet meer
wat langdradig zeg. In 4 uur vertellen wat anderhalf uur ook kan. Zooo traag.
Zal wel in zijn geweest in die tijd.

Niettemin een klassieker, een echte, een must-have-seen film. de film komt uit 1938 en was tot 1977 de nummer 1 qua bezoekersaantallen en/of box-office (toen overgenomen door Star Wars IV)

Het is echer niet meer een film voor deze tijd, hoewel je je wel verbaast over de technieken van toen. Voor die tijd een aardige film, maar nogmaals, erg erg traag. 4 uur lang zoetsappig liefdesverhaaltje kijken, het is maar waar je van houdt


Tara! :B Jij ook hier? Gezellie hoor!

Ik verheug me wel ontzettend op de film, maar ik ben dan ook een ontzettende romanticus. Heerlijk! :E

Bukowski

Avatar

... nou geloof me, lees het eerste beste boeket romannetje en je hebt hetzelfde verhaal. BLEEEEGGGGHHHH!!!

Mwah, de karakters gaan toch wel even wat dieper dan dat. Ik kan begrijpen dat de film voor veel mensen te traag is, maar om het verhaal te vergelijken met een boeketreeksromannetje gaat me te ver. Daar heeft het toch echt te veel klasse voor.

jufnouk

Avatar

Ooit samen met een vriendin zitten kijken, omdat het een film is die je MOET hebben gezien, nou geloof me, lees het eerste beste boeket romannetje en je hebt hetzelfde verhaal. BLEEEEGGGGHHHH!!! de avond was alleen een succes omdat we cola, chocola en een melige bui hadden. zonde van je tijd.

Moviemagic

Avatar

Gelukkig woon ik niet meer thuis en hoef ik dus niet meer verplicht mee te kijken. Ik kan dus rustig wegzappen. Voor de mensen die er wel van houden om 238 minuten naar zoiets te kijken: Veel Plezier :Z