Gangs of New York (2002)

America Was Born In The Streets.

discussie

52 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Geweldige Scorsese, met dank aan DiCaprio en vooral Day-Lewis (maar ook vele mooie bijrollen). En dat einde is echt subliem.

DikkopTV

Avatar

Jongens jonges jongens /( en meisjes_)


wel tussen de regels door lezen ..
di caprio heette in deze film amsterdam en gaat over vechtende bendes..

Hafbo "De oorspronkelijke bewoners waren toch indianen?"


het gaat dus over het feit dat er een oorlog uitbrak in die tijd en dat daardoor de engelsen het over namen...

als je nederlandse geschiedenis kent . is het een niet kloppend verhaal maar wel entertainmentwaarde

Hafbo

Avatar

De oorspronkelijke bewoners waren toch indianen?

Jeki

Avatar

Briljante film, een waar meesterwerk.
En wat Freak Leo te zeggen heeft is echt allemaal onzin. Deze freak moet men niet serieus nemen.

superfan

Avatar

Marty Feldman "Leonardo di Caprio ?? Yeach :r"


helemaal gelijk, dat hoofd van hem past gewoon niet in dit soort films net zoals bij Titanic. Hij wordt alleen maar in films gezet om kijkers te trekken.. hij ziet er gewoon teveel als zichzelf uit, niet als zijn personage :-S

Illuvatar

Avatar

Dat is toch vreemd, aangezien Scorsese nog steeds graag met Leo werkt. Als iemand mijn film zou verpesten dan mag diegene voortaan fijn thuis blijven.

Filmfreak Leo

Avatar

Compleet mislukte en geflopte film van grootmeester Scorsese. diCaprio gebruikte een legertje advocaten om de producers en regisseur onder druk te zetten het script aan te passen aan zijn wensen. Totaal verpeste sfeer op de set. Diverse betrokken producers en acteurs hebben gezworen nooit meer met diCaprio samen te werken, ze zijn totally pissed off over zijn gedrag en werkhouding.

Jildert

Avatar

Vermakelijke film, doch te langdradig.

laundromat

Avatar

Lang geleden gezien, vond 'm wel cool toen. ga hem wel weer opnemen. wachten nog tig films op me, maar goed. vet goeie acteurs: Daniel Day-Lewis, John C. Reilly en Liam Neeson!

overigens háát ik sbs6, kijk er nooit na, tenzij er een goeie film op komt. want ook in deze film wordt weer flink gepauzeerd (lees: hart van nederland :r).

filmfact: 10 nominaties voor oscar, 0 gewonnen.

Baski

Avatar

Wel vermakelijk, maar zeker geen hoogvlieger.
Kijk hem af en dan lekker naar bed! :+

Eerlijk

Avatar

Naar mijn idee overgewaardeerd

Skizmo

Avatar

Sublieme film. . . echt het kijken waard.

emperor

Avatar

Het begin eerste 30 min.is veelbelovend,maar gaat al snel over in een langdradig melodrama die alleen de harten van sommige Amerikanen sneller kan doen kloppen misschien..

Swaike

Avatar

Er wordt veel gefocused op leo.. bijzonder.. want hij speelde gewoon middelmatig, waarom worden hier zoveel woorden over vuil gemaakt. Maar ik vond Daniel Day-Lewis echt briljant.. natuurlijk, je moet houden van dit soort films (het is wat over de top) maar zijn rol speelt hij echt geweldig!

[rating 4]

nador

Avatar

Ik ga denk ik ook kijken lijkt me wel leuk Smiley face

karim

Avatar

Layne "Scorsese heeft zich niet echt aan z'n woord gehouden dan;) (aviator,departed)

Heb deze film nog niet gezien en ben dus ondanks alles wat erover is gezegd en geschreven erg benieuwd!"


Is maar goed ook want Dicaprio speelt ijzersterk in de film The Departed..
Ik vindt zelfs tot nu toe de beste film die hij gespeeld heeft..

karim

Avatar

Is maar goed ook want Dicaprio speelt ijzersterk in de film The Departed..
Ik vindt zelfs tot nu toe de beste film die hij gespeeld heeft..

Cee van Lleef

Avatar

WoUtoMatiC "Overdreven, bombastisch vehikel, duidelijk op jacht naar Oscars®. Na een kwartier weet je wel waar het heen gaat; "Wraak". Maar daar moet je dan nog twee en half uur op wachten. Wat volgt is zo zinloos, dat het je tegen het einde niks meer kan schelen of er nu wraak wordt genomen of niet.

Wellicht dat ie leuk is als je in het midden even naar de friettent gaat, supertje opeet en net op tijd terug bent om de laatste bijl te zien vliegen...

[rating 1.5]"


Volkomen mee eens. Duurde veel te lang voor het verhaal dat werd verteld. Moesten duidelijk de salarissen van Diaz en Leonardo er uit halen. Leonardo ook helemaal verkeerd gecast. Kwam niet geloofwaardig over in zijn rol.

king arthur

Avatar

Mooiste stukje van de film is..als het afgelopen is dat je U2 - the hands that built america hoort..en dat je New York ziet groeien met gebouwen bedoel ik..B-)

Ann McDunn

Avatar

crazy nelis "Dan heb je basketball diaries en what's eating gilbert grape en this boy's life waarschijnlijk ook niet gezien. maar bijdeze film ligt het aan de film. het is gewoon een fantafilm met al die overdreven bendes. ik kan het niet serieus nemen"


Nee basketball diaries heb ik niet gezien, maar what's eating Gilbert Grape en This Boy's Life wel, wat wil je hier nu mee zeggen?

Overigens wil ik wel even melden dat ik dan wel niet crazy Ann ben, maar wel domme Ann, helemaal vergeten de film op te nemen. En als ik die niet gezien heb kan ik er ook geen mening over geven. O+

Bastiaan©

Avatar

crazy nelis "Dan heb je basketball diaries en what's eating gilbert grape en this boy's life waarschijnlijk ook niet gezien. maar bijdeze film ligt het aan de film. het is gewoon een fantafilm met al die overdreven bendes. ik kan het niet serieus nemen"


Dat 't maar even gezegd is.

Helemaal mee eens

mercapto

Avatar

crazy nelis "Dan heb je basketball diaries en what's eating gilbert grape en this boy's life waarschijnlijk ook niet gezien. "


T+)

crazy nelis

Avatar

Dan heb je basketball diaries en what's eating gilbert grape en this boy's life waarschijnlijk ook niet gezien. maar bijdeze film ligt het aan de film. het is gewoon een fantafilm met al die overdreven bendes. ik kan het niet serieus nemen

Ann McDunn

Avatar

De reacties zijn van geweldig tot zeer slecht, ik zal de film vanavond opnemen en zelf wel zien wat ik ervan vind. Leonardo diCaprio en niet de enige die in deze film speelt en in The Aviator vind ik hem goed acteren.

Thiver

Avatar

Filmfreak Leo "...omdat hij, los van Titanic, niet erg veel in zijn mars heeft."

Geniale opmerking! :W Heb je ooit wel eens gekeken in welke films DiCaprio zo'n beetje heeft gespeeld? Op zijn lijst staan voor het merendeel artistiek verantwoordelijke films, maar op dit lijstje is juist Titanic de grote vreemde eend in de bijt. :D Ik vind het een prima film (duizenden andere mensen duidelijk niet), maar op acteergebied stelt deze film voor DiCaprio erg weinig voor...

Duder

Avatar

Ik vond het een erg matige film. Het enige lichtpuntje was naar mijn mening Daniel Day-Lewis. De film duurt gewoon veelste lang, en het verhaal kan in principe in 1 zin worden verteld. De trailer belooft veel straatgevechten maar die blijven ook uit (behalve aan het begin). Een tegenvaller.

Layne

Avatar

Filmfreak Leo "Ik heb deze film nog niet gezien, maar de kritieken waren slecht. Vooral de casting van diCaprio stemde velen ontevreden omdat hij, los van Titanic, niet erg veel in zijn mars heeft. Bovendien schijnt hij zich tijdens de opnames zo hufterig te hebben gedragen en scriptveranderingen afgedwongen, dat zo'n beetje iedereen op de set (incl Scorsese) gezworen heeft nooit meer met hem te werken.

Maar goed, ondanks dit ga ik hem wel uitproberen vanavond."


Scorsese heeft zich niet echt aan z'n woord gehouden dan;) (aviator,departed)

Heb deze film nog niet gezien en ben dus ondanks alles wat erover is gezegd en geschreven erg benieuwd!

spacey

Avatar

Geweldige film!! heb hem in de bios gezien en kon daarna niet wachten om hem te kopen op dvd. Het sfeertje in deze film is prachtig overgebracht

ASHWIN102

Avatar

Waardeloze film. Heb het in de bios gezien. Vond er geen bal aan. Alleen het muziekje aan het einde vond ik wel heavy.

santino

Avatar

Absoluut een prachtige film. Het verhaal is wellicht niet zo briljant als in enkele andere Scorsese-toppers, maar desondanks een schitterende film!!
[rating 4.5]
Overigens zou ik gewoon de dvd ergens voor een prikkie kopen ipv op tv gaan kijken, komt de film nog stukken meer tot zijn recht lijkt me zo.

Metalfreak

Avatar

Alleen jammer van 1 ding
Bij laatste gevecht schieten ineens schepen. Wou gevecht zien

Maar ik vind het een hele goeie film. Heb hem nu 2 x gezien en hij blijft me boeien. Vooral door de sfeer en muziek. En de acteerprestaties vind ik ook niet slecht. Alleen had ik liever geen Diaz gehad. Niet zo fan van :p

Galerius

Avatar

Leuke film, het verhaal lijkt een zoveelste film historie te zijn. Maar niet is minder waar. Heb van het begin tot het einde genoten van deze film. Smiley face

emperor

Avatar

Alles wat zich afspeelt in dit tijdperk spreekt me aan..dus ook deze,maar eerlijk gezegd heb ik hem nog niet gezien op een klein beginstukje na..leuke actie, en muziek.

hettar

Avatar

Wat is iedereen negatief :(
Voor mijn part had deze film nog twee keer zo lang mogen duren, zo'n geweldige en aparte sfeer + beelden (als je Diaz even negeert dus)

mercapto

Avatar

Altijd bedoel ik mee, altijd als het over teleurstellingen gaat ;)
Net als Waterworld :P

AngelEyes

Avatar

mercapto "Deze film zal bij velen in het rijtje bij Pearl Harbor en Titanic eindigen, films die iedereen kent, iedereen gezien heeft, en altijd over praat, hoe erg ze ze ook vinden :P"

Altijd over praat? Als er een Scorsese film is waar ik nooit iemand over hoor... (gelukkig niet, zeg)

Arthaum

Avatar

Lang geleden gezien... vond hem niet bijzonder, behalve bijzonder saai...

Andy

Avatar

Kent "Er staan toch al reacties bij deze film? Lees die zou ik zeggen :D
Er is nog een pagina 1, als je dat misschien over het hoofd hebt gezien."


Jah ik zie ze nu. Het is alleen jammer dat hij zo laat komt en ik moet werken op zaterdag. Dus helemaal kijken doe ik niet.

Kent

Avatar

Andy "Ik heb deze nog nooit gezien, is het de moeite waard?"

Er staan toch al reacties bij deze film? Lees die zou ik zeggen :D
Er is nog een pagina 1, als je dat misschien over het hoofd hebt gezien.

Razor

Avatar

Gisteren op dvd gekeken, vond em toch wat tegenvallen. Had grote gevechten tussen die gangs verwacht.

Andy

Avatar

Ik heb deze nog nooit gezien, is het de moeite waard?

DeefReef

Avatar

Ik vind dit een hele vette, vermakelijke film. De scenes waarin er gemat wordt zijn erg cool gemaakt en best grof. Het verhaal is prima en heel onderhoudend.
Ik geef m een 8.5!

Rich Art

Avatar

Viel toch een beetje tegen... EN dat had ik toch niet verwacht! Maar zoals Strider al zegt: Mischien wordt ie na 2x beter...

AngelEyes

Avatar

Deze vond ik ook niet zo goed. Zoals al eerder aangegeven duurt Gangs of NY gewoon te lang voor het magere verhaaltje. Ook vond ik Di Caprio totaal niet overtuigen. Nee, wat betreft Scorsese's films over het 'oude' New York vind ik Age Of Innocent (over de New Yorkse upper-class) een stuk beter.

Thiver

Avatar

De eerste keer viel deze film mij nogal tegen, al kan ik 'm niet echt slecht noemen. Meestal waardeer ik tegenvallende films een tweede of derde keer veel meer, dus ik zal vrijdag maar weer gaan kijken... Overigens wel een lekker tijdstip: zit je daar tot 2:00 uur te kijken... :|

WoUtoMatiC

Avatar

Onnodig geweldadig, langdradig, over-the-top, maar vooral niet aan mij besteed. [rating 3]

nima

Avatar

Shit! Ik ben er vrijdag niet, Ik hoop dat iemand hem voor me gaat opnemen!Smiley face

Unicron

Avatar

Daniel Day-Lewis, wat zet deze man een rol neer in deze film. :w

BertjeDH

Avatar

Deze film was niet wat ik ervan verwachtte, maar dat bedoel ik positief. Er zat gewoon best een verhaal in en ik verwachtte een beetje hack en slash(krijg je ook wel maar niet alleen dàt).

Maar met Scorsese had ik dat eigelijk wel eerder kunnen bedenken.

Glue

Avatar

Bill The Butcher 8-)

ketje

Avatar

Echt super goede film. daniel day lewis is echt te goed. top film