Bloody Sunday

Bloody Sunday (2002)

discussie

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Goede film over een van de schokkendste gebeurtenissen in de geschiedenis van Noord Ierland.
Prima vertolkingen van zowat de ganse cast, waaronder velen die familie hadden onder de slachtoffers.
Het heeft langer dan 40 jaar geduurd eer de Britse regering zijn verontschuldigingen aanbood en de nabestaanden enige vorm van schadevergoeding kregen, deze film heeft er zelfs toe bijgedragen dat dit uiteindelijk gebeurde.

tukkerstein

Avatar

spock "Deze film hoort echt in het rijtje van"must see movies""


oke

spock

Avatar

Deze film hoort echt in het rijtje van"must see movies"

Drumsticks on fire

Avatar

Best goeie film...
De rating die er bij mij uit gaat is een 8-

-Jelle-

Avatar

Geweldige film, die mij zelfs een nummer van U2 deed waarderen. Dan moet het dus wel heel uitzonderlijk zijn.

BadBlood

Avatar

Ik heb ook ook in Belfast gewoond, en het is wel degelijk Londonderry alhoewel de meeste mensen het simpelweg wel Derry noemen.

Ann McDunn

Avatar

FleM "Ik ben zelf Iers, en mijn vader heeft een tijdje in Belfast gewoond. Volgens mij heeft hij dit hele gebeuren wel redelijk meegemaakt. Ik was echt erg onder de indruk van alles wat er gebeurde.... Ik wil me er meer in verdiepen. Mijn vader heeft ook wel erge shit gezien en familie van me zat vroeger bij de IRA... niet echt iets om trots op te zijn :("


Om trots op te zijn nee, maar begrijpelijk was het eerst wel, later niet meer. En het lijkt mij een vreselijk iets om in Belfast alles mee te maken.

FleM

Avatar

Ik ben zelf Iers, en mijn vader heeft een tijdje in Belfast gewoond. Volgens mij heeft hij dit hele gebeuren wel redelijk meegemaakt. Ik was echt erg onder de indruk van alles wat er gebeurde.... Ik wil me er meer in verdiepen. Mijn vader heeft ook wel erge shit gezien en familie van me zat vroeger bij de IRA... niet echt iets om trots op te zijn :(

WoUtoMatiC

Avatar

Breug "De regisseur van The Bourne Supremacy. Dus dan weet je dat de camera shokkerig wordt gehanteerd om het realisme te verhogen."

Bij The Bourne Supremacy was dat zeer irritant (vooral die achtervolging, werkelijk geen touw aan vast te knopen.) Bij deze film werkt het een stuk beter. [rating 4]

Wicked

Avatar

Gezien en moet zeggen: indrukwekkende film zeg!

Ann McDunn

Avatar

karim "zeer goeie film, heel realistisch...
alleen dacht ik dat er meer dan 13 mense zijn omgekomen..."


Ja, later is er nog iemand overleden van de 14 gewonden, ze zijn overigens nog steeds aan het uitzoeken hoe het precies gebeurd is, maar ècht gekleurd is de film niet, lees er maar eens wat over. De film geeft een goed beeld van wat er gebeurd is die dag.

Eyeopener

Avatar

Op zich wel goede film, maar wel bijzonder gekleurd. Ik neem de boodschap in ieder geval met een hele grote korrel zout.

rq

Avatar

"I Ran Away"

karim

Avatar

Zeer goeie film, heel realistisch...
alleen dacht ik dat er meer dan 13 mense zijn omgekomen...

Breug

Avatar

De regisseur van The Bourne Supremacy. Dus dan weet je dat de camera shokkerig wordt gehanteerd om het realisme te verhogen.

Ann McDunn

Avatar

Nog niet gezien, maar dit is helemaal mijn soort film, dus als er nu wéér visite komt dan kijken ze maar mee en anders gaan ze maar weg! Je kunt ook te beleefd zijn en deze film wil ik niet missen.

Baski

Avatar

Mooi ben ik net thuis....
Eindelijk eens een keer kijken, heb deze 'altijd' al eens willen zien.

Denman

Avatar

SUNDAY, BLOODY SUNDAY.
SUNDAY, BLOODY SUNDAY.

U2.

Niet gezien, maar ik neem hem wel op moet vroeg naar me nest

Zontax

Avatar

Ik vind het een hele aangrijpende en realistische film over die gruwelijke dag in de Ierse geschiedenis. Wat vooral aan het realisme bijdraagd is dat het wordt gefilmd alsof het een documentaire is. Ik ga zeker weer kijken.

Wicked

Avatar

Klinkt goed+ vrij hoog cijfer = leuke film?

Iemand al gezien?