The Recruit

The Recruit (2003)

Trust. Betrayal. Deception. In the C.I.A. nothing is what it seems.

discussie

29 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

swompie

Avatar

Redelijke film, maar na een paar onverwachte scenes in de film bleven ze hier maar mee doorgaan waardoor het juist wel weer voorspelbaar werd. Zeer sterk geacteerd door Al Pacino, maar van Colin Farrell vond ik het juist weer wat minder...

cooperworks

Avatar

Vanuit mijn bed om 0:00uur aangezet, met de bedoeling om er even snel doorheen te skippen.
Toch verleidelijk om hem af te kijken. Makkelijk kijken.

Het zit hem gewoon in z'n bloed!

mememe

Avatar

Niks is wat het lijkt...
Zeker weten, je moet deze film denk ik wel een tweede keer kijken,
wil je hem helemaal snappen.
Verder vond ik het de moeite waard om hem te kijke !

EpicMovies

Avatar

Heb deze een tijdje terug gezien. Ik vond m wel oké!!

Maar zowiezo ga ik m nog een keer kijken.
Al Paciono zegt al genoeg en als je Colin erbij krijgt dan zou ik m zowiezo gaan kijken:D

Roger

Avatar

Standaard actiefilm met bekende acteurs die hun 'dingetje' doen.

Jones88

Avatar

Aardige film, maar geen sterk verhaal.. Vrij voorspelbaar allemaal, maar is een leuke film als je niks te doen hebt, want al pacino blijft genieten.

lucje12

Avatar

Goede film!
echt een aanrader!

Roger

Avatar

Matig verhaal, niet echt topacteerwerk, teveel visuele effecten, dat is deze film, alleen leuk als je van Pacino en/of Ferrel houd.

cag200

Avatar

Ik vind Al pacino het zo druk hebben met zijn teksten (altijd wel), ik krijg altijd het idee van hem dat zijn tuf in je gezicht komt als hij tegen je praat.

In heat is hij retegoed en hier ook weer.

Aphex

Avatar

Aardige film voor een doordeweekse avond... maar waarom loopt SBS nu weer te knippen tijdens de reclame?

Voor de reclame zie ik Farrel ongeboeid op de deuren van zijn cel rammen, na de reclame lopen een aantal kerels de cel in en daar zit hij ineens geboeid. Fout in het script of is SBS weer eens de kijkerconsument vergeten?

Filmp@ssie

Avatar

Luniz "Er wordt onnodig moeilijk gedaan in deze film. Kijkers om de tuin leiden is een ding, maar kijk uit. Het kan de verkeerde kant op gaan. En daar helpen Al Pacino en Collin Farrell ook niet meer. Enig pluspunt is -the snitch- Bridget Moynahan. Als je wilt weten wat zij met de film te maken heeft moet je kijken, anders sla het liever over."


idd geheel mee eens.

lulligvoorje

Avatar

Best leuk sprookje, met leuk spel rond vertrouwen en wantrouwen. Gelardeerd met elitair en romantisch, maar schattig geneuzel, net niet zo dat het irritant is. Je verveelt je geen seconde in ieder geval.
Pacino speelt dezelfde man die hij in Heat was, eigenlijk, maar dan wat teleurstellingen verder, en dat werkt prima.

Luniz

Avatar

Er wordt onnodig moeilijk gedaan in deze film. Kijkers om de tuin leiden is een ding, maar kijk uit. Het kan de verkeerde kant op gaan. En daar helpen Al Pacino en Collin Farrell ook niet meer. Enig pluspunt is -the snitch- Bridget Moynahan. Als je wilt weten wat zij met de film te maken heeft moet je kijken, anders sla het liever over.

Mark

Avatar

Strider "Dat klopt, maar dan zouden die CIA-ventjes toch voor James zijn gekomen en niet voor Walter?"

Die CIA gasten komen eerst ook voor james omdat Layla natuurlijk gemeld heeft aan het hoofdbureau dat James een beetje door aan het draaien is en die andere agent in dat station vermoord heeft. Door slim speurwerk komt er dan een politiemacht achter James aan die op het signaal van zijn mobiel afkomen, zo vinden ze hem ook. En gelijktijdig speelt dat hele verhaal zich af met die fake webcast naar de CIA en de ontrafeling van het masterplan van Walter. Wat is daar nou niet geniaal aan te vinden.

Thiver

Avatar

Dat klopt, maar dan zouden die CIA-ventjes toch voor James zijn gekomen en niet voor Walter?

AngelEyes

Avatar

Walter biecht toch al op hoe de vork in de steel zit omdat hij dacht dat James zijn tirade in het gebouw had opgenomen en de politie dus al mee luisterde?

Thiver

Avatar

Maar waarom staan de geweren dan eerst gericht op James en na de tirade van Walter op hem?

Ann McDunn

Avatar

Strider "Een stuk beter, alleen het laatste stukje klinkt mij een beetje vreemd in de oren: Als Walter denkt dat ze James komen liquideren, waarom raakt hij dan zo in paniek op het eind? Uiteindelijk leidt dit zelfs tot zijn dood..."


Omdat hij dit helemaal niet had verwacht, hij dacht dat hij het goed geregeld had, daarom zei hij ook dat hij in ieder geval een goede neus voor talent had.

Thiver

Avatar

Ann McDunn "Als je de film nog eens gaat kijken snap je het dan nu?"

Een stuk beter, alleen het laatste stukje klinkt mij een beetje vreemd in de oren: Als Walter denkt dat ze James komen liquideren, waarom raakt hij dan zo in paniek op het eind? Uiteindelijk leidt dit zelfs tot zijn dood...

Ann McDunn

Avatar

Strider "Tja, mij mag je het ook uitleggen. Ik heb de film inmiddels drie keer gezien (één keer met audiocommentaar), maar wat de plot nu eigenlijk was en hoe alles in elkaar stak, is mij nog steeds een raadsel."


Zo moeilijk is het toch niet? Walter Burke zegt telkens al "niets is wat het lijkt" en daar bedoelt hij alles mee eventjes kort. De echte verrader is Walter zelf. Hij heeft 27 jaar van zijn bij de CIA gewerkt en heeft er niets aan overgehouden. Door zijn recruten tegen elkaar op te zetten, probeert hij het programma Ice 9 in handen te krijgen, om het duur te verkopen. Daarom geeft hij in de eerste plaats Layla Moore, die hij de mol Nasseri noemt eerst de schuld, zodat James haar achterna gaat en voor Walter alles z.g. terug haalt, terwijl hij juist Layla had verteld dat James een dubbelspion was. Op deze manier krijgt Walter het programma in handen en krijgen de anderen de schuld. Walter dacht ook dat ze James kwamen liquideren inplaats van hem. James was slimmer geweest dat Walter. Als je de film nog eens gaat kijken snap je het dan nu?

Thiver

Avatar

Tja, mij mag je het ook uitleggen. Ik heb de film inmiddels drie keer gezien (één keer met audiocommentaar), maar wat de plot nu eigenlijk was en hoe alles in elkaar stak, is mij nog steeds een raadsel.

sickboy1984

Avatar

Vond je het einde verrassend dan??? ik vond dit maar een matige film

Mark

Avatar

Dat einde, hoe verzin je het. Geniaal! Wat een verrassing. Top film. [rating 5]

HornBlower

Avatar

Net gekeken, maar inderdaad een prima wegkijk film niks bijzonders, wel goed acteerwerk van Pacino, maar om met de legendarische woorden te eindigen : "da's logisch"

Judge

Avatar

Is die film uit 2003???? Man, ik wordt oud.......

GiLuX

Avatar

Beetje junkfood film....
makkelijk verteerbaar, weinig voldoening.
hap slik weg...

styfus

Avatar

Ik vond hem wel leuk... hij is juist niet voorspelbaar... misschien wel onlogisch onvoorspelbaar, maar het blijft verassend Smiley face

Aphex

Avatar

Ik vond deze film best aardig, tot het plot zich ineens op een volstrekt belachelijke wijze wendt. Kijk deze film om te zien hoe het niet moet...

CAGE

Avatar

Ja Ben. Dat zou wat zijn als Phone Booth op de buis kwam. Ging ik meteen kijken als ik niet moest werken dan. Die heeft me echt aangenaam verrast. Wel een beetje kort 80 minuten ongeveer. Maar dat vergeef ik hem wel. Recruit ging wel, net voldoende. Verwachte er inderdaad heel wat meer van.