Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2003)

They look like us. They act like us. They want to destroy us.

discussie

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Deze miniserie is de perfecte inleiding voor de volledige serie (4 reeksen) die nu te koop is in één box.

Lovebuzz

Avatar

Heb beide series gezien en voor mij is deze nieuwe BG één van de beste scifi series tot nu.
Ik heb weinig meegemaakt dat een remake het origineel zo extreem overklaste

ijskonijn

Avatar

@Sasskia en negatieve reacties:

Seriously, ik vind dit één van de beste producties op sci-fi gebied van de laatste jaren. Wat je niet moet doen, is vergelijken met de old-skool Galactica, want het enige wat ze overgenomen hebben is de naam van de serie en het uitgangspunt, mensenbeschaving wordt bijna uitgeroeid en gaat op zoek naar een mythische bestemming.

Dat je je ergert aan het theologische, doe dat niet! Dat is juist een erg interessant uitgewerkt aspect van de serie. Vrijwel alle hoofdpersonen zijn sceptisch ten opzichte van het geloof, en juist daarom zijn de ontwikkelingen zo interessant. Misschien had je nog meegekregen dat de mensen meerdere goden hebben, ongeveer zoals de oude Grieken/ Romeinen, en de Cylons het over één God hebben. Er zitten vele lagen achter die je moet proberen te waarderen, dus niet te snel afhaken als het wat zweverig wordt, want dan wordt het pas leuk :D

Vergelijkingen met de oude serie hebben geen nut. Starbuck is één van de coolste vrouwen in series ooit, maar als je haar vergelijkt met de oude Starbuck lijkt het inderdaad nergens op. Baltar is zoveel genialer in deze serie dan in de oude. En vooral de duistere toon van de nieuwe serie valt op ten opzichte van de oude. Maar natuurlijk is alles duister als je hele beschaving bijna is uitgeroeid.

Kortom, als je sci-fi liefhebber bent, zet je herinneringen aan de oude Galactica even opzij en kijk hiernaar, geef de serie een paar afleveringen kans en je zult vrijwel zeker genieten!

Fer

Avatar

Ik heb contact gehad met sbs6 en de film is NIET uitgezonden. Het 2e deel ( aankomende nacht) dus ook niet. Het was nog niet bekend wanneer wel.
De complete 1e serie ( 5 DVD's) inclusief de 2 films ligt voor 24.99 bij van Leest en is helemaal top!
De 2e serie is 29.99 en is nog meer top
3e serie is (nog niet) verkrijgbaar en de 4e serie gaat op 4 april van start in de VS

Ik wacht dus niet meer op SBS6

Fonk

Avatar

Ik weet niet of deze versie is gebaseerd op de laatst Batlestar Galactica series want dan is het voor mij sowieso al niets.

De eerste serie, de goude oude tijd rond de jaren 80. Dat is vandaag de dag op DVD nog steeds de beste.

Hoe kan in godsnaam de maker (kom even niet op ze naam) de nieuwe 2003 serie zo terug in de tijd brengen!

1. kogels in 2003 ?

--- Moderne Laser guns in 1981!

2. Gekke leger pakken in 2003 ?

--- Betere kleding in klassier!!

en als knal op de vuurpeil:

Starbuck is vrouw geworden ????

Misschien dat de rest het een te gekke serie vind. Ik vind als je de klassiekers op DVD heb gezien en daarna deze serie (2003_) ga je gewoon terug in de tijd.

Ook te veel onderlinge ruzies en totaal niet spannend.

Maar goed das mijn mening.

Als fan blijf ik bij de enige echte klassieke Battlestar Galactica Classic Smiley face

Lastwish

Avatar

Sasskia "Tis een jump-start."
Thanks! Dan laat ik hem aan me voorbij gaan.

Thiver

Avatar

Weet iemand eigenlijk of deel 1 afgelopen vrijdag nog is uitgezonden? Ik had namelijk een band vol met de rotzooi die normaal gesproken 's nachts op SBS 6 te zien is...

Sasskia

Avatar

Lastwish "Is dit zo'n jump start van een nieuwe serie, met twee afleveringen om mee te beginnen. Of is dit een film productie waarvan ik niets vernomen heb? Ben een beetje kwijt waar het hier nou om gaat..."


Tis een jump-start.

Lastwish

Avatar

Is dit zo'n jump start van een nieuwe serie, met twee afleveringen om mee te beginnen. Of is dit een film productie waarvan ik niets vernomen heb? Ben een beetje kwijt waar het hier nou om gaat...

Thiver

Avatar

Teasy "Ik las in de papier versie van de VPRO gids dat volgende week om ongeveer dezelfde tijd deel 2 wordt uitgezonden."

Veronica Magazine] vermeldt hetzelfde.

Teasy

Avatar

Ik las in de papier versie van de VPRO gids dat volgende week om ongeveer dezelfde tijd deel 2 wordt uitgezonden.

Colonel_Kurz

Avatar

Weet iemand of ze ook de serie gaan uitzenden? of überhaupt het tweede deel van de miniserie? De site van SBS meldt er in ieder geval niets over...

Sasskia

Avatar

Kleine waarschuwing: deze serie leunt zeeeer zwaar op het theologische aspect.
'De 12 heren wijzen ons de weg' en dat soort geblaat.
Ik kon er niet tegen en hield het na 5 afleveringen voor gezien, heb toen nog wat losse eps gedownload, maar ik werd er echt niet goed van.

Positief: mooie cgi, zowaar ruimteschepen met enertia, en een best aardige cast (alhoewel ik Adama's zoontje een miskleun vind).

Darthmar

Avatar

Thiver "Weet iemand hoe hoog het instaplevel is voor deze tv-productie? Dien je bekend te zijn met de gelijknamige serie (van dit decennium of van eerder)?"


Het is een herstart vanaf het begin dus je hoeft niks te weten van de eerdere serie uit de jaren zeventig. Het is misschien zelfs beter van niet. Deze serie is wat harder en met meer drama dan het origineel.
Ik haakte af na anderhalf seizoen maar misschien vindt jij het wel goed. Dat moet je zelf beoordelen.

Leuk is wel de verwijziging naar de originele Cylons.

Thiver

Avatar

Weet iemand hoe hoog het instaplevel is voor deze tv-productie? Dien je bekend te zijn met de gelijknamige serie (van dit decennium of van eerder)?