Lost in Translation (2003)

Everyone wants to be found.

discussie

73 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

baas

Avatar

De film kijkt wel lekker weg, maar er gebeurt gewoon niks boeiends of iets wat je aan het denken zet. diepgang ontbreekt.
beetje nutteloos tijdverdrijf, dit.

denk ook dat het vooral de vrouwen zijn die deze film zo waarderen

JJH

Avatar

Heerlijke film. Prach-tig.

JJH

Avatar

Hedenavond op de belg. Ben benieuwd. Smiley face

babba

Avatar

Er gebeurt in principe helemaal niets in deze film, twee mensen ontmoeten elkaar, leren elkaar kennen, en that's it. Er is gewoon helemaal geen plot. Je kunt ook onmogelijk een spoiler over deze film vertellen.

Desondanks is het een film die wel blijft boeien. Mooie combinatie van goed acteerwerk en prachtige beelden.

[rating 3.5]

Squeekz

Avatar

@ boeliebab

Hmmm, ik weet niet over welke Final Cut jij het hebt, maar ik zag een 8.5 voor die film staan :P

Ik had gisteren Cold Mountain gekeken, en ik heb eigenlijk geen zin in nog een film in deze genre, maar ik ga 'm toch ff kijken.

Bij het lezen van de omschrijving kreeg ik flashbacks, en ikke dus nadenken, waren het flashbacks van America's Next Top Model :|

laundromat

Avatar

Deze gaan we weer opnemen! Scarlett is super-actrice. Vooral in 'A lovesong for Bobby Long' maakte ze indruk op me.

Maar vanvond eerst 'Hairspray' checken met wat vrienden. Ben benieuwd.

boeliebab

Avatar

Squeekz "
Deze film is dus echt een aanrader? What about The Final Cut? Die krijgt ook hoge cijfers.

Welke moet ik kijken? Ze beginnen beide op dezelfde tijdstip :X"


Absoluut deze film. The Final Cut (niet die met Robin Williams uit 2005) heeft een hoog cijfer omdat er nog niet op is gestemd. Op IMDB krijgt ie een 5.5.

Lost in Translation is een heel mooi verhaal over een kortstondige vriendschap van twee mensen in een voor hen vreemde wereld. Het is absoluut geen Hollywood-movie, maar eerder een filmhuisfilm. ik vind het een van de beste films die ik ken, omdat ik me best goed kan verplaatsen in de hoofdrolspelers.

dus squeekz: als je van diepgaandere filmhuisfilms houdt is dit echt de tip van de dag!

Deweb

Avatar

Stok "Van mij had de film ook 5 minuten eerder mogen stoppen bij de eerste afscheid. Ik vond dat realistischer dan het echte, bijna Hollywoodiaanse, afscheid."


Dat vond ik juist heel erg mooi, juist door de manier van opnemen. Je zag dat één van de talloze verhalen is die plaatsvinden in zo'n stad. Dat ze daar in de mensenmassa stonden terwijl de rest bezig was met hun ding. Het symbolyseert ook een beetje wat de film is: Een relatief korstondig kijkje in het leven van twee mensen die elkaar ontmoeten.

Toevallig heb ik de film van de week nog op DVD gezien en hij blijft heel mooi ondanks dat er vrij weinig in gebeurd en dus niet iedereen zal aanspreken. Toch weet de film mij nog steeds op de een of andere manier te boeien.

Zondermeer één van de meest interessante films die er zijn gemaakt.

tukkerstein

Avatar

Mooie film, simpel plot, maar erg goed acteerwerk, uitmuntende beelden en zeer bijpassende muziek.

@ lulligvoorje,
Jouw laatste opmerking begrijp ik niet helemaal, een hoog IMDb-cijfer kan wel een indicatie geven van wat nu een goede film is of niet.

9/10

Squeekz

Avatar

Ik zou graag willen ingaan op de posts hierboven....

In ieder geval. Ik zie deze film vaak genoemd worden op FimTotaal. Deze film is dus echt een aanrader? What about The Final Cut? Die krijgt ook hoge cijfers.

Welke moet ik kijken? Ze beginnen beide op dezelfde tijdstip :X

lulligvoorje

Avatar

Op veel sites en tijdschriften een hoge cijfer. Dus ik moest hem zien

Moeilijk hè, niet af gaan op wat websites en anderen erover zeggen? Over dom gesproken. Je moet zelf nodig naar buiten toe.

vash

Avatar

lulligvoorje "Stupid is as stupid does? Als mensen die niet goed kunnen schrijven een film niet waarderen is dat voor mij meestal een teken dat ik 'm wel moet zien. Smiley face

Sometimes the simplest stories make the best films."


De reden die jij geeft = stupid. Moeilijk he, argumenteren en hou je ordinaire one-liners maar voor iemand anders.

JIj bent er gelijk gek op, omdat het zo anders en simpel is. Ga dan maar wat meer naar buiten dan zie wat meer van dit soort situaties.

lulligvoorje

Avatar

Stok "Van mij had de film ook 5 minuten eerder mogen stoppen bij de eerste afscheid. Ik vond dat realistischer dan het echte, bijna Hollywoodiaanse, afscheid."
Van mij niet, dit laat de kijker tenminste nog raden over wat hij in haar oor fluistert.

Bovendien hadden we dan niet het prachtige Just Like Honey van The Jesus & Mary Chain te horen gekregen.

lulligvoorje

Avatar

vash "shiiiit, ik hoorde echt mensen zwaar enthousiast over deze film praten. Op veel sites en tijdschriften een hoge cijfer. Dus ik moest hem zien, helaas had ik hem al is eerder op Canvas gemis. Maar gisteren moest ik hem zien.....en tsjaa, hij is overrated.
Er is helemaal geen doel in het film."
Stupid is as stupid does? Als mensen die niet goed kunnen schrijven een film niet waarderen is dat voor mij meestal een teken dat ik 'm wel moet zien. Smiley face

Sometimes the simplest stories make the best films.

Deweb

Avatar

Sorry dat ik je post een beetje misbruik voor mijn eigen doeleinden beste Vash maar:
@Luligvoorje: Is mijn theorie nu bewezen ook al is het maar 1 iemand?

Zelf heb ik gisteravond toch wel weer genoten van de paar scenes die ik zag. Maar smaken verschillen ;).

hettar

Avatar

Tja, 1 thread per film is misschien te weinig..

Deweb

Avatar

Er is niets mis met een gezonde discussie en evengezonde meningsverschillen.

dloko

Avatar

Jezus jullie moeten niet zoveel stront lullen.

Deweb

Avatar

@Chuz: Eigen mening is prima, maar een mening breng je als een mening en niet als een feit. Lulligvoorje doet dat wel.
Ik vecht dus absoluut niet de verkeerde aan.

Maar: LiT is een mooie film, niet voor iedereen geschikt.

Kyrill

Avatar

Deze film krijgt van mij iniedergeval een 9. En ik ben het dit keer zoals wel vaker eens met het imdb cijfer, dan het ft cijfer.

Cee van Lleef

Avatar

Heel misschien ga ik toch nog een poging wagen. Heel misschien hè!

chuz

Avatar

Deweb "En hier spring ik in. Ik heb altijd geleerd dat vrijheid van meningsuiting een mooi ding is, maar dat je niet altijd alles hoef te uitten. Sommige dingen dénk je maar gewoon. Gewoon omdat je mensen er pijn mee kunt doen, of omdat het gewoon niet zo slim is om iets te zeggen. Of om iets op een bepaalde manier te zeggen.

Maar als jij die vrijheid van meningsuiting zo aanbid, waarom accepteer je dan niet dat anderen een andere mening heeft door ongeloofelijk standvast en met relatief harde woorden je mening door te drammen. Een eigen mening is prima hoor, maar waarom moet dat op zo'n harde manier?

Laat mensen toch in hun waarde, dan laten ze jouw er ook in (extremisten uitgezonderd) en ga je dan niet laf verschuilen achter dat stukje grondwet. Die is prachtig hoor, maar om met Jerom te spreken in het nieuwe Suske en Wiske verhaal "Vrijheid van meningsuiting is al genoeg misbruikt".

Dus: Vind wat je vind (liefhebbers en haters), maar probeer dat dan op een fatsoenlijke en normale manier met elkaar te betwisten met bijvoorbeeld beredeneringen. Wáárom vind je de film zo saai? En waarom is iets tot vervelends toe?

Maar voor deze film denk ik dat het ook slim is als sommige mensen enkele dingen erkennen:
-Niet iedereen vind hetzelfde genre leuk, dit is een genre op zich.
-Dit is geen film voor iedereen. Deze "levens-films" kan niet iedereen waarderen, ook al ben je academisch afgestudeerd (wat overigens niets zegt over algemene vaardigheden, kennis en ontwikkeling die voor dit soort films ook nodig zijn).

Dan over de film: Zoals ik al zei, ik heb de film wederom gezien. En om de een of andere reden cq manier kom ik door dit soort films in een soort extase. En eigenlijk vond ik dat de film helemaal niet saai wordt doordat hij op hetzelfde doorbouwd. Dat is het doel van de film in mijn optiek: De film herhaalt het gegeven en elke keer verandert er iets doordat de personages elkaar gaan begrijpen. Daar lachen ze om en daar denken ze over na. De scenes in stilte vertellen dat, en als je niet in staat bent om zulk soort scenes te "lezen" dan zul je de film saai vinden.

Ja, dit is geen film voor iedereen."


Je mag toch gewoon zeggen dat je een film niets vindt ? Dat lijkt mij van een andere orde van grote dan te gaan zeggen dat als iemand een film niet goed vind die jij wel goed vind dat an sich een bewijs is voor tekort aan levenswijsheid en ervaring.

Het ging hier juist om het respecteren van andermans mening. Eerst even terug lezen voor je de verkeerde mensen gaat terecht wijzen.

dloko

Avatar

Heerlijke film, ik ken weinig mensen die hem echt leuk vinden maar ik ken weinig films waar ik meer kijkplezier van had.

En Tokyo is een geweldige stad ook.

lulligvoorje

Avatar

Wouter222 "Kijkt heerlijk weg, Scarlett is :9 en Murray is zijn bekende typetje, wat helemaal niet vervelend is!"
Murray is juist helemaal niet zijn bekende typetje. Misschien heb jij andere films met hem erin gezien dan ik. Hij speelt ook absoluut niet zichzelf, wat hier nogal eens geschreven wordt. Heb Bill onlangs nog gezien bij die broers die een bike voor hem hebben gemaakt, dáár was 'ie zichzelf, en da's echt een andere Murray dan in LIT.

En verder denken jullie toch werkelijk niet dat ik al dat gesis ga lezen? Smiley face

Wouter222

Avatar

Kijkt heerlijk weg, Scarlett is :9 en Murray is zijn bekende typetje, wat helemaal niet vervelend is!

hettar

Avatar

('overrated' is ook altijd zo'n handig labeltje.. je plakt het op een film die je om de een of andere reden niet zo leuk vindt als andere mensen, en voila - ineens lijkt het alsof je aan de kant staat van de elite met betere smaak, en de rest aan die van de simpele massa)

Deweb

Avatar

Filmp@ssie "
Zo meneer lulligvoorje het is echt lullig voor je maar dit is het nu eenmaal dat een ieder zijn eigen mening mag uiten, over en sluiten.
Het is en blijft voor mij een film dat gewoon overrated en outdated is."


En hier spring ik in. Ik heb altijd geleerd dat vrijheid van meningsuiting een mooi ding is, maar dat je niet altijd alles hoef te uitten. Sommige dingen dénk je maar gewoon. Gewoon omdat je mensen er pijn mee kunt doen, of omdat het gewoon niet zo slim is om iets te zeggen. Of om iets op een bepaalde manier te zeggen.

Maar als jij die vrijheid van meningsuiting zo aanbid, waarom accepteer je dan niet dat anderen een andere mening heeft door ongeloofelijk standvast en met relatief harde woorden je mening door te drammen. Een eigen mening is prima hoor, maar waarom moet dat op zo'n harde manier?

Laat mensen toch in hun waarde, dan laten ze jouw er ook in (extremisten uitgezonderd) en ga je dan niet laf verschuilen achter dat stukje grondwet. Die is prachtig hoor, maar om met Jerom te spreken in het nieuwe Suske en Wiske verhaal "Vrijheid van meningsuiting is al genoeg misbruikt".

Dus: Vind wat je vind (liefhebbers en haters), maar probeer dat dan op een fatsoenlijke en normale manier met elkaar te betwisten met bijvoorbeeld beredeneringen. Wáárom vind je de film zo saai? En waarom is iets tot vervelends toe?

Maar voor deze film denk ik dat het ook slim is als sommige mensen enkele dingen erkennen:
-Niet iedereen vind hetzelfde genre leuk, dit is een genre op zich.
-Dit is geen film voor iedereen. Deze "levens-films" kan niet iedereen waarderen, ook al ben je academisch afgestudeerd (wat overigens niets zegt over algemene vaardigheden, kennis en ontwikkeling die voor dit soort films ook nodig zijn).

Dan over de film: Zoals ik al zei, ik heb de film wederom gezien. En om de een of andere reden cq manier kom ik door dit soort films in een soort extase. En eigenlijk vond ik dat de film helemaal niet saai wordt doordat hij op hetzelfde doorbouwd. Dat is het doel van de film in mijn optiek: De film herhaalt het gegeven en elke keer verandert er iets doordat de personages elkaar gaan begrijpen. Daar lachen ze om en daar denken ze over na. De scenes in stilte vertellen dat, en als je niet in staat bent om zulk soort scenes te "lezen" dan zul je de film saai vinden.

Ja, dit is geen film voor iedereen.

Rubbert

Avatar

lulligvoorje "Ach kerel, jij moet eerst maar eens zo oud en wijs worden als ik. Van binnen vooral. Arrogantie is een woord wat ik nooit zal hanteren. Beetje zielig ook, mensen die dat als 'wapen' gebruiken in hun discussies. Zo van: Jantje is arrogant, Pietje is niet arrogant, en daaruit zou blijken dat Jantje niet deugt? Pff. Slap gemekker."


Serieus, jij bent raar

juggalo

Avatar

lulligvoorje "Ach kerel, jij moet eerst maar eens zo oud en wijs worden als ik. Van binnen vooral. Arrogantie is een woord wat ik nooit zal hanteren. Beetje zielig ook, mensen die dat als 'wapen' gebruiken in hun discussies. Zo van: Jantje is arrogant, Pietje is niet arrogant, en daaruit zou blijken dat Jantje niet deugt? Pff. Slap gemekker."


Ik zeg niet dat arrogante mensen niet kunnen deugen, maar wat ik mis in jouw berichten is enige vorm van zelfspot, humor of een knipoog naar de door jou geschreven stellingen. Daarom stel ik je een directe vraag. Als je daar niet op ingaat kan je moeilijk spreken van ‘slap gemekker’ aan mijn adres.

Cee van Lleef

Avatar

lulligvoorje "Ach kerel, jij moet eerst maar eens zo oud en wijs worden als ik. Van binnen vooral. Arrogantie is een woord wat ik nooit zal hanteren. Beetje zielig ook, mensen die dat als 'wapen' gebruiken in hun discussies. Zo van: Jantje is arrogant, Pietje is niet arrogant, en daaruit zou blijken dat Jantje niet deugt? Pff. Slap gemekker."


Ik wou dat ik was zoals jij! Echt, je bent een übermensch. Kan ik niet jouw vriend worden? De volwassenheid en levenswijsheid spat er van af. Je bent geweldig!!!!:W

lulligvoorje

Avatar

juggalo "Wat je hier schrijft is een staaltje arrogantie tot en met. Voel je je verheven boven de massa omdat je een film als Lost in Translation begrijpt?"
Ach kerel, jij moet eerst maar eens zo oud en wijs worden als ik. Van binnen vooral. Arrogantie is een woord wat ik nooit zal hanteren. Beetje zielig ook, mensen die dat als 'wapen' gebruiken in hun discussies. Zo van: Jantje is arrogant, Pietje is niet arrogant, en daaruit zou blijken dat Jantje niet deugt? Pff. Slap gemekker.

juggalo

Avatar

lulligvoorje "Zoals ik al eerder schreef: Het is vooral grappig als je situaties herkent, en daarvoor moet je ze eerst meegemaakt hebben, en dus wat meer eloquent zijn dan de doorsnee sukkelige saaie verwenden hier Smiley face"


Wat je hier schrijft is een staaltje arrogantie tot en met. Voel je je verheven boven de massa omdat je een film als Lost in Translation begrijpt?

lulligvoorje

Avatar

Filmp@ssie "doorlopende tabaks en alcohol reclame, (let wel zelf ben ik een roker) het is zelfs zo saai dat je vanwege deze barre slechte film een kettingroker of alcoholist wordt."
Vreemd. Ik heb nog nooit gerookt, en alcohol drinken doe ik zelden. Wat jij in de film ziet heb ik dan ook gemist. Is het misschien zo dat je je nogal geconfronteerd zag met je eigen slechte eigenschappen, en het daarom onaangenaam vond? Andere kijkers hebben daar gelukkig geen last van.

Het is inderdaad een geniale film, briljant gecast en uitgevoerd.

lulligvoorje

Avatar

Cee van Lleef "Wat een verschrikkelijk hautaine k*topmerking."

De harde feiten zijn weer eens lastig te accepteren, zie ik. Ter info: De 3 grootste politieke partijen hier zijn het CDA, de PvdA en de VVD. Dat daar zoveel mensen op stemmen zegt, lijkt mij, genoeg over het gemiddelde niveau. En wist je dat maar 2% van de mensen op deze planeet weet dat er geen goden bestaan? Niks hautain aan wat ik schrijf. Het is eerder hautain om te veronderstellen dat je jouw stupiditeit eeuwig en altijd moet blijven verdedigen uit angst 'niet hautain' over te komen, en enkel omdat je overtuigd bent dat jouw zienswijze de enige is die deugt. Echte argumenten voor je oordeel over mij missen dan ook.

Nietzsche

Avatar

Filmp@ssie "Meer dan een 5 verdient het niet."


[rating 5]

Ge-ni-aal! Anders kan ik het niet noemen. Iedere keer weer als ik hem kijk. Vooral dat einde :W
Een van de weinige films die echt emotie bij me oproept.

Ik vind het echt jammer dat sommige mensen de genialiteit van deze film niet zien.

Filmp@ssie

Avatar

Vanwege de positieve reacties ben ik naar deze film gaan kijken en na 55 minuten kan het mij nog steeds niet boeien, heb wel veel betere films in deze genre gezien.
Het is een vreselijke doorlopende tabaks en alcohol reclame, (let wel zelf ben ik een roker) het is zelfs zo saai dat je vanwege deze barre slechte film een kettingroker of alcoholist wordt.
Meer dan een 5 verdient het niet.

Steadicam

Avatar

Ik zie in Lost in Translation helaas niet het meesterwerk dat velen erin herkennen. Ik vind dat de hectiek en de verdovende werking van Tokio prachtig zijn weergegeven (veel shots van neonverlichting), maar het interessante thema komt door een gebrek aan variatie niet helemaal uit de verf. Goed, maar niet geweldig.

Cee van Lleef

Avatar

MegaMarsvin "Pff jullie zijn allemaal sukkels.

"


Ik ben blij dat er mensen zoals jij zijn. Mensen die niet houden van generalisaties en over een kam scheren. Hulde! :W

MegaMarsvin

Avatar

Pff jullie zijn allemaal sukkels.

Als je er niks aan vindt, dan kijk je niet. Als je het net als ik een briljant stukje understatement vindt kijk je wel.

Probleem opgelost.

Pimsel

Avatar

Cee van Lleef "Wat een verschrikkelijk hautaine k*topmerking."


Inderdaad een gekke reactie op onderstaand stukje:

Nietzche "Als je niet van dit genre (en NEE het is geen komedie) houdt kijk dan niet!!! :| "

juggalo

Avatar

kuifje_007 "Ik wist niet meer waar het over ging."


Nergens over. ;)

Nee, het is niet mijn kopje thee. Maar als je je kan vinden in het gevoel wat Coppola wil overbrengen zal het je wel bevallen. Murray en Scarlett zijn natuurlijk altijd wel de moeite waard.

kuifje_007

Avatar

Ik heb dit film een paar maanden geleden gezien en toen viel ik in slaap. Ik wist niet meer waar het over ging. Ik zal die film maar weer 'ns opnieuw kijken. Smiley face

Cee van Lleef

Avatar

lulligvoorje "Als je dit 'een saaie film' durft te noemen, dan is je eigen leven een stuk saaier, vrees ik.

"


Nog zo'n briljante opmerking. Weet je zelf wat je hiermee bedoelt?

Cee van Lleef

Avatar

lulligvoorje "Het heeft anders wel degelijk bijzonder komische aspecten. Dat heet hier cynisme, ironie. Zoals ik al eerder schreef: Het is vooral grappig als je situaties herkent, en daarvoor moet je ze eerst meegemaakt hebben, en dus wat meer eloquent zijn dan de doorsnee sukkelige saaie verwenden hier Smiley face"


Wat een verschrikkelijk hautaine k*topmerking.

jacq

Avatar

Een absoluut meesterwerkje. Je voelt de ontheemdheid van de hoofdpersonen erg goed. Allebei in een "vreemde" wereld, allebei niet erg gelukkig met de situatie. Subtiel weergegeven, erg goed :Y

merijnsa

Avatar

Meesterwerk, maar niet kijken als je van slappe komedie's houdt O+

lulligvoorje

Avatar

Nietzsche "Als je niet van dit genre (en NEE het is geen komedie) houdt kijk dan niet!!! :|"

Het heeft anders wel degelijk bijzonder komische aspecten. Dat heet hier cynisme, ironie. Zoals ik al eerder schreef: Het is vooral grappig als je situaties herkent, en daarvoor moet je ze eerst meegemaakt hebben, en dus wat meer eloquent zijn dan de doorsnee sukkelige saaie verwenden hier Smiley face

Nietzsche

Avatar

Eline4 "Dat heb ik nou ook met Garden State. Precies hetzelfde (behalve dan van die academische studie). Maar die is ook verschrikkelijk saai en het gaat nergens over.
Is deze film eigenlijk een beetje te vergelijken met Garden State, of zit ik er dan ver naast?"


AALLSSJEBLIEFT kijk deze film NIET !!! :-S

Anders ben je zeker weten de volgende die hier gaat lopen roepen "deze film gaat nergens over" of "ik vind hem vreselijk overschat" of "Ik viel in slaap bij deze film". Als je niet van dit genre (en NEE het is geen komedie) houdt kijk dan niet!!! :|

atomdude

Avatar

Deze film drukt bij mij precies op al de goeie knoppen. Dat heeft te maken met mijn waardering voor de muziek (heeft ook met leeftijd te maken), en de onderwerpen: verveling, ontheemdheid, vervreemding, liefde...
My Bloody Valentine en the Jesus and Mary Chain komen ook nog voorbij, yum yum....
En saai? In zekere zin misschien wel. Maar als je van fotografie houdt moet je toch kijken...

Eline4

Avatar

ireturn "...dus denk ik dat ik best wel "ontwikkeld" ben. Maar dit neemt niet weg dat ik dit dus een saaie film vind. Gewoon saai. Waar gaat dit over? Ja twee mensen, verliefd worden, en dan? Zeer overrated."

Dat heb ik nou ook met Garden State. Precies hetzelfde (behalve dan van die academische studie). Maar die is ook verschrikkelijk saai en het gaat nergens over.
Is deze film eigenlijk een beetje te vergelijken met Garden State, of zit ik er dan ver naast?

ireturn

Avatar

Ok, ik weet het, het zegt niets, maar ik heb een academische studie achter de rug dus denk ik dat ik best wel "ontwikkeld" ben. Maar dit neemt niet weg dat ik dit dus een saaie film vind. Gewoon saai. A beautiful mind gaat ook over het leven van iemand maar dan gaat het ook ergens over. Waar gaat dit over? Ja twee mensen, verliefd worden, en dan? Zeer overrated.

lulligvoorje

Avatar

Heb geloof ik een andere film gezien, want die ik zag heeft juist een heel duidelijk begin, en een heel duidelijk einde. Meer begin en einde dan dit is zelfs moeilijk te vinden.

Lord Dimwit

Avatar

Aardige momentopname die nergens begint en nergens eindigt.
Een bioscoopkaartje is net even te duur voor dit soort tijdverdrijf.

ireturn

Avatar

Fantastische film? Laat me toch niet lachen zeg! Dit is gewoon een saaie film. Zo saai heb ik het nooit eerder meegemaakt.

Oudorp

Avatar

Werkelijk waar een fantastische film. Drama, romantiek en eenzaamheid verpakt in een vleug van humor.
Sinds deze film ben ik helemaal verliefd geworden op Scarlett. Wat een fantastische vrouw/actrice.

Een meesterlijke film gemaakt door Mevr. Coppola.

dalien

Avatar

Ik vond m ook saai! Misschien door de zovele positieve reacties, vond ik m gewoon saaier dan ik had verwacht.

Toch denk ik dat de 2e x zien beter zal zijn, ik gee m nog wel een kans

Zeurdoos

Avatar

lulligvoorje "
Overigens al erg lang geleden dat ik hem zag. Nu pas op DVD ofzo?"


Hij staat al 'n jaartje of 2 in m'n kast, al bijna tijd dat ie op TV komt dus ;)

merijnsa

Avatar

Nemesis "Ik viel in slaap bij deze film, zelfs de boobies van scarlett konden me na een tijdje niet meer boeien.
all in all, een saaie kutfilm."


Die boobies zijn inderdaad intressant maar bij die instelling kan je beter een keer American Pie huren of gewoon een porno flick.

Nemesis

Avatar

Ik viel in slaap bij deze film, zelfs de boobies van scarlett konden me na een tijdje niet meer boeien.
all in all, een saaie kutfilm.

Nietzsche

Avatar

Cee van Lleef "Het is best mijn genre, maar de hele f*cking film doet me niks, behalve irriteren.
...(simplistische interpretatie van het verhaal) ...
Vertel me, wat heb ik gemist? Loop een willekeurig luxe hotel in en ga in de bar zitten. Zie je precies hetzelfde. Niets briljants aan. Ik kan ook een film over een homosexuele bakker in India gaan maken en zeggen dat het geweldig is. Als je het maar als zodanig kan verkopen dan trapt iedereen er in. Vandaar die kleren van de keizer. Ik dur v deze film derhalve nog steeds vreselijk overschat te noemen.

P.S. Weet je dat Titanic een stuk of 11 oscars won?"


Jaaaaaaaaa Titanic, dat is toch ook een simpel verhaaltje over een boot die zinkt }: O+

Op zich heb je wel een punt als je zegt dat er niet veel spannende dingen gebeuren in Lost In Translation. Maar goed, dat is ook niet een eigenschap van dit genre. Bij deze film gaat het over de karakterontwikkelingen (de midlife- en quarterlife crisis waar de hoofdrolspelers zich in bevinden), de onderlinge dialogen (de chemie tussen beide), het "zoeken naar een doel in het leven" (zoals je zelf al aangeeft), gelukkig/ongelukkig zijn, enz, enz. Er zit echt genoeg in hoor.

Misschien verwachtte je een komedie? Want in eerste instantie is dit een romantisch drama. Humor is eigenlijk slechts een bijzaak.

En deze film heeft trouwens de oscar voor Best Writing / Screenplay gewonnen he! Die win je écht niet zomaar hoor... ;)

Cee van Lleef

Avatar

Nietzsche "Vreselijk overschat? Daar ben je wel heel erg stellig. En nog de kleren van de Keizer er bij halen ook :P

Feit blijft wel dat de cijfers er niet om liegen:
IMDb: 7,9 (Awards: Won Oscar. Another 67 wins & 50 nominations)
Rottentomatoes: 95% Fresh: 192 Rotten: 10

Of een film een goede film is of niet, is en blijft natuurlijk een persoonlijke mening. Maar met bovenstaande cijfers van IMDb en Rottentomatoes (toch niet de kleinsten) moet je wel een heel sterk betoog (betoog? welk betoog :P) houden wil je deze film "Vreselijk overschat" durfen noemen.

Misschien is het gewoon je genre niet?"


Het is best mijn genre, maar de hele f*cking film doet me niks, behalve irriteren. Twee yanks in Tokyo die zich de pleuris vervelen omdat ze niet in de US of A zijn en blijkbaar te lam zijn om zelf iets te bedenken. Het personage dat onze Scarlett schijnt filosofie gestudeerd te hebben (aan Yale zelfs dacht ik), maar komt niet verder dan de hele dag uit het raam staren en in de hotelbar hangen. Bill Muray speelt zichzelf (moeilijk hoor). Beiden maken een relatiedip door en zoeken naar een doel in het leven. Dit alles (niets eigenlijk) speelt zich af tegen de achtergrond van mooie plaatjes van Tokyo. Vertel me, wat heb ik gemist? Loop een willekeurig luxe hotel in en ga in de bar zitten. Zie je precies hetzelfde. Niets briljants aan. Ik kan ook een film over een homosexuele bakker in India gaan maken en zeggen dat het geweldig is. Als je het maar als zodanig kan verkopen dan trapt iedereen er in. Vandaar die kleren van de keizer. Ik dur v deze film derhalve nog steeds vreselijk overschat te noemen.

P.S. Weet je dat Titanic een stuk of 11 oscars won?

Nietzsche

Avatar

Cee van Lleef "...Kan me nog steeds rekenen tot het kamp dat de film vreselijk overschat vindt. ..."


Vreselijk overschat? Daar ben je wel heel erg stellig. En nog de kleren van de Keizer er bij halen ook :P

Feit blijft wel dat de cijfers er niet om liegen:
IMDb: 7,9 (Awards: Won Oscar. Another 67 wins & 50 nominations)
Rottentomatoes: 95% Fresh: 192 Rotten: 10

Of een film een goede film is of niet, is en blijft natuurlijk een persoonlijke mening. Maar met bovenstaande cijfers van IMDb en Rottentomatoes (toch niet de kleinsten) moet je wel een heel sterk betoog (betoog? welk betoog :P) houden wil je deze film "Vreselijk overschat" durfen noemen.

Misschien is het gewoon je genre niet?

Cee van Lleef

Avatar

Nietzsche "En dan kieper ik een hele vrachtwagen met rotsen over je heen ;)

Nee serieus nu, ik vind het jammer dat je deze film niet "voelt", want deze film kijk je niet, die VOEL je. Dit is dan ook niet een film van 12 in een dozijn.

Juist hierdoor is de contrast tussen wel of geen goede film heel groot. Er zijn ook al zoveel discussies geweest tussen voor- en tegenstanders over deze film, echt ongelofelijk Smiley face (kijk maar op IMDb) maar wel zeer interessant. :P

Ik vind het in ieder geval een GEWELDIGE film :W [rating 5]"


Heb wat reacties geklezen op IMDB. Kan me nog steeds rekenen tot het kamp dat de film vreselijk overschat vindt. Die vergelijking met de kleren van de keizer vind ik wel goed. Maar goed, smaken verschillen gelukkig!

marco_v

Avatar

Oke, dan gooi ik een hele kei naar je toe! hoe kun je nou niet geraakt zijn door deze film? Maar goed, als je niet in de mood bent en wel in de mood voor een die hard film dan kan ik me voorstellen dat dit een wat trage film is.

Cee van Lleef

Avatar

Ik vond er niet zo veel aan. Misschien te hoge verwachtingen? Zo sloom dat ik een hekel kreeg aan de hoofdrolspelers. Stenig me maar!:X

Lucie

Avatar

Geweldige film! Er heerst een fantastische sfeer in deze film met geweldige muziek, er gebeurd niet veel, maar dat hoeft ook helemaal niet. Prachtig hoe de 2 hoofdrolspelers elkaar vinden en mooie dingen beleven in zo'n wereldvreemde stad.

WoUtoMatiC

Avatar

Is deze al uit op DVD?

Zeurdoos

Avatar

Prachtige film met zoveel gevoel dat het op je overspringt en je kippenvel bezorgt.
Dé film van het jaar voor mij! (tot nu toe dan Smiley face)

En een van de selecte films die een [rating 5] van mij krijgen

Travis Bickle

Avatar

Ik Vond em prachtig

Lip me panties!!

Bart Manders

Avatar

Prachtige,vijf sterren-film, hopelijk sleept de film oscars in de wacht

Vrieskist

Avatar

Een feel good film, niet echt super bijzonder ofzo.

nummer 10

Avatar

Ga hem morgen zien (hoor er nu zoveel over) Even kijken of Sofia het, net als haar vader, in haar vingers heeft om iets moois te maken.

Bukowski

Avatar

Ben je ook zo moe van al die zielloze films. Gaat dit zien dan! :W Wereldfilm die je laat voelen dat je leeft. Hij is niet geschikt voor de afgestompten der aarde.