Runaway Jury (2003)

Trials are too important to be decided by juries.

discussie

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Banned

Avatar

Annefleur "Ik heb de eerste 30 minuten gezien ofzo en ik vond hem zooo saai!! Zo traag!"


Dan weet je niet wat saai is volgens mij want dit is een spannende en boeiende film die vragen oproept omtrent het rechtensysteem in Amerika... Goeie film.

Annefleur

Avatar

Ik heb de eerste 30 minuten gezien ofzo en ik vond hem zooo saai!! Zo traag!

Knox

Avatar

Willy13 "Geen groot succes?? Dit is een van de beste en meest verkochte boeken ooit, en nog even for the record; John Grisham heeft in de top 10 van de jaren 90, de plekken 1,2,5, en 8 in bezit, dus er zijn blijkbaar ook mensen die 'm wel goed vinden!"


Dat een boek veel wordt verkocht wil niet per definitie zeggen dat het het beste boek ooit is. Die Grishams zijn een soort pocketromans voor mannen als je het mij vraagt.

Deze film is btw niet echt bijzonder. Mist de spanning zoals die bijv. wel in The Firm zit.

Willy13

Avatar

GT " De zoveelste John Grisham-verfilming wiens legal thriller al geen groot succes was (al werd voor het script stevig afgeweken van de roman). Maar in het verleden bleken wel vaker minder geslaagde ‘Grishams’ een basis te zijn voor degelijke filmproducties (vooral A Time to Kill)."


Geen groot succes?? Dit is een van de beste en meest verkochte boeken ooit, en nog even for the record; John Grisham heeft in de top 10 van de jaren 90, de plekken 1,2,5, en 8 in bezit, dus er zijn blijkbaar ook mensen die 'm wel goed vinden!

Nu even over de film, jammer de de sigaretten-industrie moest wijken voor de wapen-industrie, maakt het plot een stuk minder interessant.

Verder wel goede film, goed spel tussen off screen buddies Hackman en Hoffman, die zelden (nooit??) samen speelden.
Best een aanrader.

Grischje

Avatar

Nu wil ik niet aankomen van het boek is beter..

Deze film is nml ook erg goed, alleen is het boek zeker ook een aanrader... in het boek is de sigaretten industrie de gedaagde en wordt er nog meer uitgewerkt hoe nicolas easter de jury volledig manipuleerd.

lulligvoorje

Avatar

Zo onrealistisch als dit sprookje zijn mag, het acteerwerk, de cinematografie, actie-scenes en smaakvolle muziek-score zijn bijzonder sterk. Er komt een hele warme boodschap uit deze film, waarin liefde en waarheden het winnen van schietgevechten en leugens, maar ditkeer op een aangename wijze gebracht. Na deze film kijk je nooit meer hetzelfde naar het amerikaanse systeem met jury-leden. Prachtig einde ook!

Baski

Avatar

CAGE "Gewoon redelijk goede film. Ik mag John Cusack wel. Hij is in zo een films best te doen. Het is een beetje zo een verhaal die je gek maakt. Ik dacht vaak dat ik wist wie of wat het was die de zogenaamde schuldige. Later bleek ik op verkeerd spoor te zijn geraakt. Vandaar blijft het interessant om te weten wat nu uiteindelijk het plot is, en hoe het afloopt. Dat boeide me wel. Het zenuwslopende plot die je niet van ver ziet aankomen."


Je hebt me overtuigd, ik ga hem kijken! Smiley face

hvsetten

Avatar

Gisteravond de film gezien, en hij kon mij zeker wel boeien. Zeker tot aan het einde de moeite waard, omdat je niet echt goed kan inschatten waar het verhaal heen gaat.

Aanrader toch wel. [rating 4.5]

Reaper

Avatar

Vond de film erg goed..
Sterk acteer werk van de hele cast. :W

[rating 4.5]

Capone

Avatar

Ik vond het best een goede film... Best wel spannend (weinig actie, maar een ander soort spanning)

[rating 4]

(ow ja, zorg dat je wanneer je deze film kijkt, niet teveel pratende mensen om je heen hebt. Om volledig van de film te genieten, moet je wel je aandacht erbij kunnen houden)

Moviemagic

Avatar

Vraag me af of hij net zo leuk is als het boek "In het geding". Met deze cast zal het vast wel iets moeten worden.