Ghost World

Ghost World (2001)

Accentuate the negative.

discussie

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Petyr Baelish

Avatar

Prachtige film. De cast speelt de sterren van de hemel en het verhaal is in elk opzicht uiterst origineel. Een heerlijke kijkervaring van begin tot eind.

johnwayne

Avatar

Timme "Erg leuke film! Goeie humor en leuke personages maar vergeleken met de Graphic novel van Daniel Clowes klopte de helft niet. Zoals het personage Seymour (Steve Buscemi) heeft in de film een hele grote rol en in het boek heeft hij een super kleine rol. Andersom bij Rebecca (Scarlett Johansson) zij heeft een super grote rol in het boek en een minder groot rolletje in de film, ze lijkt wel een bijfiguur inplaats van de mede hoofdrolspeler.

Verder was het een leuke film.

8/10"


Vergeet vooral niet de after-creditsscene te kijken. Die is hilarisch.

X-s3ss!v3

Avatar

Mark "Wat een komplete bullshit film. Het gaat echt helemaal nergens over, ik had net zo goed bijna twee uur lang de achterkant van een melkpak kunnen lezen."


HAHAHAH

Sir Smokalot

Avatar

Sir Smokalot "Tsja, ik kwam er dus echt niet doorheen. De film kon me absoluut niet boeien, terwijl ik erg gecharmeerd ben van Scarlet en al helemaal van Buscemi.
Ik houd op zich ook wel van moeilijke films, ik ben geloof ik niet de gemiddelde consument. Een huisgenoot van me zei dat ik 'm voor de 2de keer moest kijken, dan zou er een wereld voor me open gaan. Misschien morgen dan maar..."


Vanavond maar in de herhaling dus! Ben benieuwd of 'ie me dit keer meer kan bekoren Smiley face

shortlegs

Avatar

Ik hoor hier dus dat deze film heel leuk is enz. Maar
Genre Komedie / Drama
daar hou ik niet zoveel van :}
mja zal hem maar eens kijken :E

Ebrill

Avatar

CAGE "Zo ver als jij Mark zou ik niet gaan, maar ik snap wel wat je bedoelt. Enid overdrijft een beetje in de film. Alles wat ze ziet vind ze lelijk, verschrikkelijk, hopeloos. Ze vond net iemand die haar leuk vind, en dan probeert ze hem te ontwijken. Het geeft je niet echt een gevoel alsof je ermee opschiet als je zo zou doorgaan als haar. Nochtans zou je kunnen begrijpen hoe ze zich moet voelen op dat moment. Ze is anders dan andere mensen. En ze voelt zich niet serieus genomen door de rest. Daarom begint ze opeens zo hopeloos te doen. Vandaar dat einde. Wat me wel echt begon nieuwsgierig te maken. Wat zou er nou gaan gebeuren met haar."


Maar zo voelen de meeste pubers zich toch? Natuurlijk niet iedereen, maar er zijn pubers die de wereld zo zien. Haar vriendin, gespeeld door Scarlett Johanson, ziet het anders, en dat geeft toch juist een mooi evenwicht? Daarmee bedoel ik, het feit dat niemand altijd gelijk heeft, of altijd maar de perfecte mening heeft. Ik ga hem vanavond zeker weer kijken in ieder geval.

Galerius

Avatar

Vond het ook wel een leuke film. Smiley face Anders dan de meeste "standaard" films. Smiley face

Mark

Avatar

Na een jaar ben ik het nog steeds eens met me reactie hierboven. Maar ik ga die film denk ik nog maar is kijken omdat ik veel meer waardering heb voor SJ.

SunChaser

Avatar

Mooie film. Al had t eind niet gehoeven van mij.

Sundance Kid

Avatar

Damn, wat voor melk koop jij dan? Dan moet ik daar ook eens op over stappen. Hoef ik geen boeken meer te kopen.

Mark

Avatar

Wat een komplete bullshit film. Het gaat echt helemaal nergens over, ik had net zo goed bijna twee uur lang de achterkant van een melkpak kunnen lezen.

goaskalice

Avatar

Geweldige film. Als je 'm nog niet gezien hebt zou ik hem zeker kijken.

jabberwocky

Avatar

Een film met een rustig tempo, die niet alleen drijft op zwarte humor. Ghost world probeert namelijk ook het emotionele spectrum van het adolescente leven te verkennen, die zo nu en dan treffend is. Mocht je dat niet boeien, komen er in ieder geval nog een paar buitenissige types in beeld die je niet snel zal vergeten. (Hopelijk verfilmt men ooit nog eens een stripboek van Daniel Clowes.)

kiekeboe

Avatar

Als een jonge meid vond ik thora birch wel goed in american beauty, maar deze film ken ik nog niet, mmm, wel de moeite waard om te kijken???

Colonel_Kurz

Avatar

In tijden dat mijn schrijfstijl toch wat minder ontwikkeld was, schreef ik hierover:

Ik "Een zeer charmante verfilming van een graphic novel, met goed acteerwerk van o.a. Thora Birch, Scarlet Johansson en Steve Buscemi. De film vertelt het verhaal van Enid, een 18-jarig meisje, dat verre van alledaags is, en is eigenlijk een soort van coming of age film, maar dan eentje als nooit tevoren. Enid wordt op zeer innemende wijze neergezet door Birch, bekend van o.a. American Beauty. De manier waarop zij door het leven gaat zal niet iedereen aanstaan, en de film staat of valt toch een beetje met wat je van de personages vindt. Persoonlijk vindt ik de personages schitterend, en mede daardoor de film. Ook de dialogen zijn heel sterk. En voor de derde keer was de film nog steeds erg leuk om te zien.
[rating 4]"

Derek Vinyard

Avatar

Geweldige zwarte komedie! Steve Buscemi is lekker op dreef en Scarlet mag er zeker zijn. Aanrader!!