Gothika (2003)

Not Alone.

discussie

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

hansbeer

Avatar

Vreemd dat hier sommigen slechte reacties op hebben !
Als je houdt van spanning, goed verhaal, goed acteerwerk, meerdere echte schrikmomenten en onverwachte dingen, moet je 'm zien !!
Zo'n 10jaar geleden in de bios gezien en gisteren weer, niks ingeboet in kwaliteit;

7,5sterren = 8 !

Bukowski

Avatar

wo2-freak "saaie film, moesten we kijken op school, hoe slecht kun je een film maken en nog erger; waarom laten ze dit geval aan ons zien met ckv... :("
Damn, men heeft de keuze uit 100 jaar filmgeschiedenis om iets bij te brengen over de filmkunst en kiest dan voor een dergelijke wanproduct. Ongelooflijk. Welke school is dat? Hoe heet die leraar? Name and shame!

wo2-freak

Avatar

Saaie film, moesten we kijken op school, hoe slecht kun je een film maken en nog erger; waarom laten ze dit geval aan ons zien met ckv... :(

storm1975

Avatar

Een zeer belabberde film , de moeite niet waard om een zak chips voor open te trekken

MegaMarsvin

Avatar

Ms. Berry, drama queen extraordinaire. Mja.. Kijken als je Halle graag bezweet rond ziet rennen. Als je zoals ik daar al lang geleden genoeg van hebt gekregen kan je deze film gerust overslaan ;)

frodo999

Avatar

Heh heh eindelijk op dvd
kga hem dus volgende week huren :D

Capone

Avatar

De mensen die zich afvragen waarom de film zo heet, kunnen eens een kijkje nemen op de IMDB Boards (volg de link bovenaan deze pagina).

Daar zijn ook wat discussies gaande over de titel, misschien zit er een bevredigend antwoord tussen.

hermit elephant

Avatar

Konami "Ik heb even opgezocht wat het betekende, maar kon het niet vinden... Ben wel benieuwd..
En ja, je hebt gelijk wat betreft de vragen die er bij zijn gekomen, maar.. soms.. heel soms is juist mooi als je na een film over dingen gaat praten, vragen die onbeantwoord blijven.. (denk aan koffertje in Pulp Fiction)

Konami"


Ik weet wel dat Gothika verwijst naar een kunststroming, een stijl, maar waarom heet deze fil dan zo???
En een film die vragen oproept vind ik ook intrigerend, maar dit zijn vragen van een hele andere orde!

Tjennemen

Avatar

Zaterdag met mijn vriendin gekeken in de bios. Boe genoeg voor haar maar mij hield meer het verhaal bezig, wat me zeker ook niet tegenviel. Mooi plot. Aanrader T+)

nummer 10

Avatar

jacq "Jammer niet erg lovende kritieken dus. Hij leek me erg goed. Op TV een voorstukje gezien, en dacht hmmmm lijkt me zoiets als "the ring", zo mysterieus en spannend maar daar zit ik dus totaal naast. Ben een groot fan van Penelope en Halle Barry vind ik ook goed. Was echt van plan te gaan maar nu twijfel ik toch engiszins. Wat te doen?????"


Als je nog niet geweest bent dan zou ik zeggen: Gaan. Tis zeker de moeite waard en er zijn altijd mensen die zeiken tegen horror, maar dat zijn meestal de types die inwendig, heel erg schrikken. En dan stoer lullen van: Ach er was geen zak aan.

Meltjuuuh

Avatar

Ik ga deze film binnekort zien, maare is het wel een aan rader om hem te zien..Smiley faceSmiley face

alvast bedankt

Capone

Avatar

siss "wat gek dat het daar niet vermeld staat."


Kijk eens een paar berichten boven je... Daar heb ik uitgelegd hoe het komt dat het er niet staat...

Quote van zo'n filmfout-site:
www.movie-mistakes.com "If you've seen a microphone in shot at the cinema, or are submitting sound problems, that's almost certainly the fault of the cinema you saw the film in. ONLY submit mistakes like that if you've seen it on video or DVD, and be sure to clearly specify that it was from a video/DVD viewing. There's no need to mention the format for other types of mistakes."

siss

Avatar

Se7en "Ik vraag me af of dit wel waar is. Kun je de scenes noemen, dan kunnen we het controleren? Er staat namelijk niets over vermeld bij de goofs op de ImdB. Er is een speciale club die elke film controleert op deze foutjes, maar die hebben niets gevonden."


wat gek dat het daar niet vermeld staat. Het is bij de scenes als Miranda en Peter met elkaar praten (niet zover in de film, wat aan het begin) en als Miranda ondervraagd wordt door een agent. (Toch niet al te spoilerig dit bericht he?)

jacq

Avatar

Jammer niet erg lovende kritieken dus. Hij leek me erg goed. Op TV een voorstukje gezien, en dacht hmmmm lijkt me zoiets als "the ring", zo mysterieus en spannend maar daar zit ik dus totaal naast. Ben een groot fan van Penelope en Halle Barry vind ik ook goed. Was echt van plan te gaan maar nu twijfel ik toch engiszins. Wat te doen?????

nummer 10

Avatar

Ik vond er ook wel genoeg aardige schrikmomenten in zitten en de spanning is redelijk opgebouwd, maar ik kon die microfoons ook niet vinden, wellicht dat er meerdere versies zijn.

Dizzy

Avatar

Ondanks alle matige berichten viel deze film niet tegen. Ja... het is aardig voorspelbaar maar het is tegenwoordig nog erg moeilijk om de verwende filmkijker te verassen. Maar toch ben ik niet diep teleurgesteld de bioscoop uitgelopen. Geen absolute aanrader maar wel 'grappig'!

alcy

Avatar

Eindelijk, de nieuwe remake van William Castle. Ondanks weer alle matige berichten ben ik er eg benieuwd naar. Ik ben sinds hause on haunted hill al fan van de dark castle films, ook al kregen ze allemaal geen heel goed commentaar. Van mij dus wel. Deze week maar even snel naar de bioscoop gaan om hem te kijken. Vol verwachting klopt mijn hart....

Capone

Avatar

Het schijnt in bioscoop films vaker voor te komen dat er een microfoon in beeld is dan wanneer de film uit is op dvd/video. Daarom zeggen filmfout-sites (zoals moviemistakes.com) dat je die microfoon-fouten niet moet opgeven als je de film in de bios gezien hebt, wat bij deze film waarschijnlijk het geval is...

Se7en

Avatar

siss "Ja de microfoon kwam zelfs meerdere malen in beeld! Zo duidelijk, de hele zaal had het door."


Ik vraag me af of dit wel waar is. Kun je de scenes noemen, dan kunnen we het controleren? Er staat namelijk niets over vermeld bij de goofs op de ImdB. Er is een speciale club die elke film controleert op deze foutjes, maar die hebben niets gevonden.

Moviemagic

Avatar

Mmmm.......als ik de film ga kijken zal ik er eens opletten. Ik heb wel een hekel aan dit soort foutjes. Dan is meteen de hele film niets meer aan naar mijn mening.

siss

Avatar

Ja de microfoon kwam zelfs meerdere malen in beeld! Zo duidelijk, de hele zaal had het door.

Moviemagic

Avatar

siss "Ik vond dat de microfoon in Gothika de show stal!!!
Een glansrol!! :E"


Was er dan een microfoon in beeld gekomen?

siss

Avatar

Ik vond dat de microfoon in Gothika de show stal!!!
Een glansrol!! :E

Zindroom

Avatar

Heb Gothika in de sneak gezien. Vond het wel een aardige film. Het begin was sterk, na de pauze iets minder..beetje voorspelbaar ook..
wat leuk en goed is, is de 'onorthodoxe' toepassing van geluid en stilte, dat makat de film wel spannend en verrassend op sommige momenten...

supagroofa

Avatar

Toen ik doorkreeg hoe het verhaal in elkaar zat, dacht ik: "dit kan het toch niet zijn?"


Dit gevoel krijg ik ook negen van de tien keer bij het zien van horrorfilms. Maar deze heb ik nog niet gezien.

tHURTle

Avatar

Mha de spanning is ver tezoeken indezefilm

den

Avatar

Ja heb me wel redelijk vermaak bij deze fiilm , niet een topper maak zeker niet slecht.

Capone

Avatar

Hij was niet slecht... Vond em niet eng, maar er zaten wel wat spannende momenten in...

Leuk voor een keer.

[rating 3.5]