Lost Highway

Lost Highway (1997)

discussie

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MovieMazzter

Avatar

Weet niet goed wat ik van deze film moet vinden. Surrealistisch wellicht, maar je kan het ook vaag noemen. Het is wel duidelijk dat gebeurtenissen niet lineair zijn, maar de personages die door elkaar heen lopen en onlogische gebeurtenissen (zoals de verwisseling in de dodencel) maken het er niet makkelijker op. De film boeit wel maar er blijft iets onbevredigends hangen. Leuk dat het gevangenisnummer van Fred optelt tot 23 trouwens. 6/10

patrob

Avatar

Het knappe van Lynch; Ook ik heb de film net voor het eerst gezien. Het was me niet geheel duidelijk wat er allemaal gebeurde, maar toch blijft het ontzettend fascinerend. Ik kan niet wachten om hem over een paar maanden nog eens te gaan zien.

Zoals hierboven al gezegd, doet deze film niet onder voor Mulholland Dr.

nima

Avatar

vanB "Wat een vreselijk suffe film..."


Ik heb deze film niet gezien, maar als ik je reactie lees, gok ik dat je tijdens het kijken naar Fight Club ook in slaap valt!:E Maar daarom weet ik ook dat dit geen slechte film is. Dus ga ik hem kijken.

vanB

Avatar

Wat een vreselijk suffe film...

chuz

Avatar

Bij deze film kan ik me wel wat voorstellen als mensen zeggen dat ie onbegrijpelijk is of onnodig complex probeert te doen. Of dat je hem "met je gevoel" moet bekijken. Dit in tegenstelling tot Mull Holland drive waar ik wel degelijk een sluitend verhaal in kon ontdekken. Deze film ging mijn pet ook te boven.

lykathea

Avatar

Een zin die de hoofdpersoon zegt op de vraag of hij een camera heeft :

"No, I like to remember things my own way. Not necessarily the way they happened."

Beste samenvatting voor deze film. En zoveel lynch films.

Er gebeuren wel vreemde dingen...maar gebeuren ze ook?

geertvdheide

Avatar

Oboema "Ik betwijfel dit toch wel heel erg. Ik vraag me zelfs af of Lynch een script heeft als hij aan dit soort films begint."


Of hij vanaf het begin al een volledig script heeft gehad, dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat er in de uiteindelijke film wel degelijk een begin, midden en eind te herkennen is. Het is alleen even zoeken. In deze film draait het om de belevingswereld van de hoofdpersoon, Een deel van de film speelt zich af in zijn hoofd, waardoor we een uniek inzicht in zijn emoties krijgen. Wantrouwen, jaloezie, schuldgevoel, het wordt alleen heel apart uitgebeeld.

Oboema

Avatar

geertvdheide "Nog even ter aanvulling: Deze film is uiterst complex, en de enige die de flim 100% snapt is waarschijnlijk David Lynch zelf. "


Ik betwijfel dit toch wel heel erg. Ik vraag me zelfs af of Lynch een script heeft als hij aan dit soort films begint. Volgens mij schrijft hij het gaandeweg, vervolgens wordt het één grote soep en noemt het, zoals je zelf ook al zegt, 'niet voor iedereen'.

Met 1 ding ben ik het met je eens: er is inderdaad erg veel sfeer...maar ik kan er nog steeds niks mee.

Thiver

Avatar

lykathea "Omdat een film begrijpelijker is betekent zeker niet dat hij "meer inhoud" heeft dan een (zeer) surrealistisch getinte film, in z'n algemeenheid."

Interessante opmerking. Meestal is het zo dat een ingewikkelde film een hoger aanzien heeft dan een doodsimpele film. Smiley face
Over deze kan ik nog niets zeggen, maar aangezien Lynch wel een unieke figuur is, zal ik zeker gaan kijken.

geertvdheide

Avatar

lykathea "...ik zou zelfs zeggen, integendeel, zo'n surrealistische film als Lost Highway heeft sowieso meer inhoud omdat je ervan kan maken wat je wilt."


Helemaal mee eens. Lost Highway bevat meer diepgang dan op het eerste gezicht vermoed wordt, omdat aan al het surrealisme wel degelijk een echt plot ten grondslag ligt. Een plot dat niet 100% eenduidig kan worden beschreven, maar wel voor een groot deel.

Een surrealistische film heeft niet per definitie meer diepgang, alleen omdat het surrealistisch is. Maar in het geval van Lost Highway is er zeker een diepere laag.

lykathea

Avatar

Ben 't met Knox eens. Omdat een film begrijpelijker is betekent zeker niet dat hij "meer inhoud" heeft dan een (zeer) surrealistisch getinte film, in z'n algemeenheid. En dit geldt ook voor de Lost Highway/Straight Story vergelijking, ik zou zelfs zeggen, integendeel, zo'n surrealistische film als Lost Highway heeft sowieso meer inhoud omdat je ervan kan maken wat je wilt.

Knox

Avatar

Hifaatch "
2 jaar na deze film kwam hij met 'The Straight Story' uit en die had veel meer inhoud..."


Hoezo, omdat er meer een normaal verhaal in zit....ben het er niet echt mee eens.

geertvdheide

Avatar

Ik vond de film wel interessant, maar niet echt geweldig. Typisch Lynch, en zeker het bekijken waard als je van surrealisme houdt.

Hifaatch

Avatar

Oboema "Nah... een van Lynch's meest nutteloze, vaagste films O+

Lama komen die reacties"


ben het er helmaal mee eens.
2 jaar na deze film kwam hij met 'The Straight Story' uit en die had veel meer inhoud...

Oboema

Avatar

Nah... een van Lynch's meest nutteloze, vaagste films O+

Lama komen die reacties