Alive

Alive (1993)

They survived the impossible...by doing the unthinkable.

discussie

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Filmp@ssie

Avatar

Goede film, maar de FT cijfer van 7.5 is wel erg overdreven.

CAG

Avatar

Klare hap! goede film

mercapto

Avatar

Dan had de film of veel langer geworden, of over een veel kleinere periode moeten gaan en was dus het hele waargebeurde verhaal het raam uit gemikt.

Goede film die me met een goed en slecht gevoel achterliet, raar maar waar.

Tiger

Avatar

Aphex "Wat is er precies slecht uitgewerkt?
Het is ook een avontuur voor de betrokkenen geweest, dat is juist de kern van de film; overleven in extreem barre omstandigheden. Ik ga er niet vanuit dat ze enorm hebben gefilosofeerd over cannibalisme; ze waren namelijk elke dag bezig met overleven. In zo'n situatie kan ik me indenken dat het eten van mensenvlees geaccepteerd wordt als iets noodzakelijks, en dat het buiten discussie staat. Uiteraard is het verhaal wel dramatiseerd om het geschikt te maken voor de bioscoop, maar dat betekent niet dat het idee matig is uitgewerkt..."


De regisseur heeft de film gemaakt vanwege dit specifieke thema. Derhalve vind ik dat hij er veel meer aandacht aan had moeten besteden. Een film-noir achtige film die zich toespitste op de twijfels van de overlevenden over de te nemen beslissing had ik veel mooier gevonden.

Tiger

Avatar

Matige film. Het kernonderwerp, het eten van een mens om te overleven, wordt zeer beperkt uitgewerkt. Uiteindelijk is het meer een avonturenfilm dan een film over het genoemde thema.

[rating 2.5]

Nar

Avatar

Jaartje of 7 terug gehuurd, viel me toen heel erg tegen en inderdaad een indrukwekkend onderwerp. Deed en doet me nog steeds denken aan het legendarische stripalbum "Kuifje in Tibet". Ga daarom toch nog maar een keer kijken.

Michaell

Avatar

Indrukwekkend onderwerp...ik hou hier wel van...

Marlous

Avatar

Inderdaad erg indrukwekkend.

Vooral omdat het inderdaad echt gebeurt is en het een hoop discussies kan doen opwaaien.....

Se7en

Avatar

Indrukwekkende waargebeurde film, absoluut een aanrader.
Tip: kijk ook "Touching the Void" (2003), als je deze goed vond.