Predator 2

Predator 2 (1990)

The Ultimate Hunter.

discussie

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Tarkus

Avatar

Tot nu toe, ik heb deel 3 nog niet bekeken, is dit de mindere van wat ik van Predator filmen heb gezien.
Ik heb beide eerste filmen nu gezien op blu-ray en daarvan is de eerste nu toch de beste, afwachten maar wat de derde en nieuwste film zal brengen.

Filmp@ssie

Avatar

de anomalie "Als één sequel niet een voorbeeld is van 'doorgaan in dezelfde stijl' is het Aliens wel.
Alien is SciFi Horror, waarbij de nadruk op de beklemmende sfeer ligt, terwijl bij Aliens de nadruk meer ligt op actie, zoals James Cameron het ook bedoeld heeft. En dat levert in dit geval een dijk van een sequel op. Bij Predator 2 hebben ze volgens mij ook zoiets geprobeerd, maar zijn daarin totaal niet geslaagd.
Het IMDb-cijfer ligt dus dichter bij de waarheid dan dat van FT."


Geheel mee eens.

emperor

Avatar

Toffe actiefilm,
zeker de moeite waard voor de actieliefhebber:coke,schootouts,achtervolgingen obscure achterbuurten,beklemmende metroscene!..en er wordt iets meer van de sluier opgelicht over de Predator..alleen heeft deze niets meer te maken met de eerste Predator...Predator is terug..in de grote stad...

slindenau

Avatar

jozef "Waarom heb je het over AvP?"

Drazic "Ja waar heb je het over... AvP. Hele andere film"

Lezen, drol.


( g r a s ) "
Op het einde zie je trouwens de inleiding tot AvP.
"


Daarom.

Cee van Lleef "Eens te meer bewezen dat sequels bijna altijd slechter zijn. Waar deel 1 nog vol spanning zat, is deel 2 verworden tot het volgen van de formule "meer = beter". Bovendien zijn de peronages van een clichégehalte zoals je dat zelden aantreft. Nee, dit deel had achterwege gelaten kunnen worden.

P.S. :-S Hou op met vloeken door steeds te refereren aan dat gedrocht AvP."

Eens, maar het is ook heel moeilijk om een goede sequel te maken.

Je kan kiezen, of doorgaan in dezelfde stijl...maar dan is de kritiek al snel: meer van hetzelfde.
Daarnaast kan je kiezen, wat hollywood meestal doet, voor een actiefilm zonder al te veel inhoud die voortborduurt op de karakters van 'deel 1'.

Slechts in enkele gevallen geeft 'doorgaan in dezelfde stijl' een mooie sequel, ik noem als voorbeelden Terminator (2) en Alien (2).
Hoewel in het geval van T2 een leuke twist zit, die toch een heel anders sfeertje aan de film geeft.

Filmp@ssie

Avatar

Een teleurstellende film dat gewoon weg niet kan boeien.

Drazic

Avatar

Ja waar heb je het over... AvP. Hele andere film

jozef

Avatar

Waarom heb je het over AvP?

skullsplitter

Avatar

AvP is alleen de moeite waard als je alle comics en films kent, want dan is het een feest van herkenning. Als popcornfilm goed te doen, maar maak er niets meer van, meer is het ook gewoon weg niet...

[ g r a s ]

Avatar

Cee van Lleef "
P.S. :-S Hou op met vloeken door steeds te refereren aan dat gedrocht AvP."


Wat bedoel je met vloeken? Hoe je ook wendt of keert, je kunt de verwijzing toch moeilijk ontkennen? Kwalitatief zou ik ze niet eens durven vergelijken (de alien-reeks en predator), als je dat bedoelt......

Cee van Lleef

Avatar

Eens te meer bewezen dat sequels bijna altijd slechter zijn. Waar deel 1 nog vol spanning zat, is deel 2 verworden tot het volgen van de formule "meer = beter". Bovendien zijn de peronages van een clichégehalte zoals je dat zelden aantreft. Nee, dit deel had achterwege gelaten kunnen worden.

P.S. :-S Hou op met vloeken door steeds te refereren aan dat gedrocht AvP.

Moviemagic

Avatar

( g r a s ) "
Wel leuke rollen van Danny Glover en Gary Busey.
"


Vergeet Bill Paxton niet.

Heerlijke film die ik al enkele malen gezien heb en nog ga kijken. Eindelijk een vervolg die net zo goed is als het eerste deel.

skullsplitter

Avatar

Vermakelijk, maar ondanks dat ik een fan ben: niet meer dan dat.
Cheesy dialoog, cheesy aankleding, een jager in de stad... It just doesn't cut it...

Chucky3

Avatar

Deel 1 is beter

Bruce Willis

Avatar

Ik ben het NIET met jullie eens! Deze haalt het niet bij deel 1. Hij mist de subtiele opbouw ervan, en daardoor ook de beklemmende sfeer.

Dit 'vervolg' heeft alleen de naam gemeen. Het is een routinematige opeenvolging van geschreeuw en geschiet.

Overslaan is mijn advies.

Quistnix

Avatar

Stok ", tel daarbij het feit op dat we veel meer van de Predator te zien krijgen en je kunt wat mij betreft praten over een geslaagde sequal op een meesterlijke film."


Dát is naar mijn mening juist het zwakke punt van de film: je ziet de predator teveel, en dat doet zwaar af aan de spanning..

Vlappie

Avatar

Een zeer vermakelijke film

Stok

Avatar

Fantastische film! Zwaar onderschat naar mijn mening. Natuurlijk niet zo goed als het eerste deel, maar dat is schier onmogelijk. De sfeer in deze film is heel mooi en creepy, tel daarbij het feit op dat we veel meer van de Predator te zien krijgen en je kunt wat mij betreft praten over een geslaagde sequal op een meesterlijke film.

MikeyMo

Avatar

Prolamer "Ik heb dit deel nog niet gezien maar na dat ik de trailer zag leek hij mij beter dan deel 1 (is hij dat ook:?) Ik ga hem in ieder geval zien :P"

hij is anders dan deel 1, behoorlijk anders afgezien van het concept: predator komt jagen op mensen in de stad. De omgeving is anders, de karakters zijn totaal anders, de predator krijgt een enorme lading diepgang...

deze fil;m is ook verantwoordelijk voor het aanzetten to AvP

Prolamer

Avatar

Ik heb dit deel nog niet gezien maar na dat ik de trailer zag leek hij mij beter dan deel 1 (is hij dat ook:?) Ik ga hem in ieder geval zien :P

MikeyMo

Avatar

Een underrated sequel. Afgezien van de geweren die ze hebben vind ik dit een geweldige film. E predators zelfs worden zoveel malen logischer uitgewerkt. Al is alleen het ruimteschip onder de stad idee een beetje overdreven, maar verder een geweldige sequel die zijn voorganger eer aan doet.