Batman Begins

Batman Begins (2005)

The legend begins.

discussie

121 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Liptonpome

Avatar

Topfilm, fantastisch in elkaar zittend verhaal en prima acteerwerk. Enige minpunt vind ik de goedekope one-liners als 'I'm hoping you're not of the fire department' en 'can you drive a stick?'..

MovieMazzter

Avatar

Topfilm. Hoge rating zeer verdiend. Ben geen fan van Batman en Robin, maar qua film erg goed.

Masterbrain

Avatar

Top film heb deze film en Dark knight achter elkaar gekeken
en er zat toch een enorme klasse verschil in.

maar overigens in batman begins wel wat iets te soft gemaakt

Steve-O

Avatar

Dit is echt een topfilm!!! De perfecte basis voor TDK. Hopenlijk gaat Nolan er nog 1 maken:E

benjamin

Avatar

Spijtig genoeg heb ik deze film pas na The Dark Knight gezien en verliest hij die vergelijking. Voor de rest een absolute topper: een geweldig verhaal, steengoede acteurs en de beste regisseur van het moment.

WD

Avatar

Nou, wel een goeie film, en eindelijk eens wat meer verhaal...
Dit soort films hebben normaal geen enkel verhaal waar ze alleen maar schieten ( niks mis mee :P ) maar deze is er goed in elkaar gebouwd..
Zelfs met de vele reclames voel je toch nog de spanning.
goeie acteurs, die allemaal erg goed acteren.
Een 9

Thiver

Avatar

shateandar "Zoals goede tv en hun zendernaam? }:"

Of het woord "nieuws" in een programma dat draait om roddels en non-nieuws.

Sha

Avatar

Zoals goede tv en hun zendernaam? }:

Ik heb ook een hekel aan het woord hilarisch gekregen alleen al door hun aankondigen van programma's met hun 'sterren' Gerard Joling, Patty Brard en nog meer van dat soort types.

Thiver

Avatar

shateandar "Wel apart dat ze het in de reclame voor deze film bij SBS gisteren steeds hadden over Heath Ledger... want die zit toch echt niet in deze film."

SBS koppelt wel vaker dingen aan elkaar die totaal niets met elkaar te maken hebben.

Sha

Avatar

Wel apart dat ze het in de reclame voor deze film bij SBS gisteren steeds hadden over Heath Ledger... want die zit toch echt niet in deze film.

Thiver

Avatar

Stealth2000 "Deze film vind ik juist een stuk beter dan The Dark Knight."

Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar ik kan wel stellen dat The Dark Knight lichtelijk overschat wordt en Batman Begins altijd een beetje ondergewaardeerd.

Nickzy9

Avatar

Ik hou zelf totaal niet van superhelden films, probeer ze altijd te ontlopen maar aangezien er verder toch niets op tv was heb ik me er maar een keer aangewacht. En deze film is er me erg bevallen, heb me geen moment verveeld. En er zaten erg vette special effects in.

Cijfer: 9/10

Rorschach

Avatar

hetisjantje "Blah! Alleen voor de fan. 3/10"


Batman Begins was mijn inziens juist een uitermate goede herstart v/d movie franchise. Nadat Joel Schumacher er een neon verlicht potje van gemaakt had kwamen ze met deze film weer op het juist pad. Vooralsnog wordt hier de meest realistische Batman neergezet (zover dit mogelijk is) die qua acties ook niet te veel afwijkt van zijn comic versie. Deze trend werd gelukkig doorgezet in The Dark Knight (wanneer Batman bvb The Joker red, dit was wel anders bij Tim Burton). Desalniettemin was ook ik niet compleet weg v/d film, maar als opbouw naar The Dark Knight voldoet hij zeker aan alle kanten.

Stealth2000

Avatar

Deze film vind ik juist een stuk beter dan The Dark Knight.

Flip_Flipperkast

Avatar

Vind Batman eigenlijk maar een pussy alleen TDK is wel een super vette film deze vind ik maar beetje slapjes.

patrob

Avatar

Mijns inziens de beste Batman film ooit gemaakt. Nu het enige tijd geleden is dat ik ze gezien heb, denk ik dat ik Batman Begins net iets beter vind dan The Dark Knight. De film komt op mij toch iets evenwichtiger over.

CAGE

Avatar

Tja, na zoveel reacties zal deze wel niet zoveel ertoe doen. In ieder geval was dit deel de moeite waard om de vorige Batman reeks wat meer inhoud en keiharde actie te geven. Dus is het eigenlijk naar mijn mening meer een opwarmer naar het dikke vette vervolg. Hopelijk gaan ze met de aankomende vervolgen gewoon zo door.

hetisjantje

Avatar

bombshelter "Ga toch Batman And Robin kijken."


Hmm liever niet..deze (onbedoeld?) homo-erotische actiekomedie met mannen in leren speelpakjes is toch niet geheel mijn genre, denk ik.

Breug

Avatar

hetisjantje "Alleen voor de fan. 3/10"

Volgens mij is dit juist de meest toegankelijke batman tot nu toe. Elke keer als ik deze film aanraad, dan wordt er meteen gereageerd dat ze niks met batman hebben. Als ze hem dan toch kijken dan vinden ze het gewoon een goede film.

bombshelter

Avatar

hetisjantje "Niet te verteren Batman film die zichzelf veel te (bloed)serieus neemt. Alle camp en humor is eruit gegooit, wat overblijft is een 50 jaar na dato slaapverwekkend ninja-verhaal over de oorsprong dat echt te triest is voor woorden, en een serieus actiedrama over een meneer in een vleermuispak dat ook nooit kan boeien. De rest van de film is beter dan het eerste deel, maar meer van hetzelfde en minder dan de eerste moderne Batman movie. Inspiratieloze middelmaat, ze wisten blijkbaar echt niks meer te verzinnen. Alles is wel in grote kwaliteit uitgevoerd, licht, effects, kostuums, etc. Alleen voor de fan. 3/10"


Ga toch Batman And Robin kijken.

Squeekz

Avatar

Breug "Alles behalve dat Christian Bale niet de perfecte batman zou zijn."


Tot nu toe, van alle Batman films, vind ik hem 't meest geschikt.

Qua uiterlijk is hij perfect voor de rol van Bruce Wayne. Ik kan me niet voorstellen dat je het daar oneens mee bent.

Breug

Avatar

Filmp@ssie "Schitterend geschreven en 100% mee eens."


Alles behalve dat Christian Bale niet de perfecte batman zou zijn.

Filmp@ssie

Avatar

de anomalie "‘Batman’ en ‘Batman Returns’ zijn prachtige (Tim Burton-) verfilmingen van Bob Kane’s creatie. Ze zijn een feest voor oog en oor en zitten vol met geweldige one-liners:
“You wouldn’t hit a guy with glasses on?”;
“Hey Penguin, there is some-body here to see you”;
“Ï don’t know about you miss Kitty, but I feel so much yummier”
In de Tim Burton-versies is Jack Nicholson subliem als Joker, Danny DeVito heerlijk grotesk als Penguin en Michelle Pfeiffer is een heerlijk verknipte en uiterst appetijtelijk geklede Catwoman (en eentje waarbij Halle Berry nioet eens in de schaduw kan staan)..
Joel Schumacher’s Batman-sequels waren niet meer dan gebakken lucht; een té kleurig spektakel met minder tot de verbeelding sprekende tegenstanders, waarbij alleen Jim Carrey als Riddler nog te pruimen was. George Clooney was weliswaar geloofwaardiger als Batman/Bruce Wayne dan modepop Val Kilmer, maar slaagde er niet in de film tot een hoger niveau te tillen.
Dus vanaf het moment dat Tim Burton zijn handen van het concept af trok, leek het een Batman-gebeuren gedoemd. Althans, tot Christopher Nolan ons door middel van deze film verraste met zijn geheel nieuwe visie op de caped crusader. Nog meer gebaseerd op Frank Miller’s ‘Dark Knight’ Batman dan in Burton’s films ontstijgt Batman in deze film definitief de status van stripheld. Met een flinke dosis oosterse mystiek en ‘martial arts’ wordt duidelijk hoe Bruce Wayne zijn vaardigheden ontwikkelt als misdaadbestrijder. Bovendien verzamelt hij op zeer inventieve en geloofwaardige manier een arsenaal aan Batspeeltjes, daarbij ter zijde gestaan door indrukwekkende namen als Michael Caine en Morgan Freeman. En zelfs onze eigen Rutger Hauer heeft weer eens een leuke rol in een A-film.
Het enige minpuntje is in ‘Batman Begins’ is Batman zelf. Christian Bale doet weliswaar goed zijn best, maar er zijn er momenten die je het gevoel geven dat er betere man voor de rol gevonden had kunnen worden.

Conclusie: ‘Batman Begins’ is zeker een nieuwe dimensie in het superhelden-genre en voor het eerst in tijden kijk ik weer reikhalzend uit naar een (vervolg-)film; de eerste beelden van wijlen Heath Ledger als Joker in deze ‘Dark Knight’-versies wekken hoge verwachtingen. Het zou wel eens kunnen zijn dat Jack Nicholson’s vertolking van the Joker misschien niet zo onnavolgbaar is als we dachten..."


Schitterend geschreven en 100% mee eens.

bee

Avatar

Deweb "Erg sterke film. Smaakt naar meer, wat gelukkig ook komt.

Trouwens, ik zag in de TVGids dat deze film van langer dan 2 uur voor (denk ik) de eerste keer in de geschiedenis van SBS6 NIET word onderbroken door Hart van Nederland."


misschien hebben ze kritiek gehad van, zeg maar zowat iedereen die film bekeek op sbs6? O+

Deweb

Avatar

Erg sterke film. Smaakt naar meer, wat gelukkig ook komt.

Trouwens, ik zag in de TVGids dat deze film van langer dan 2 uur voor (denk ik) de eerste keer in de geschiedenis van SBS6 NIET word onderbroken door Hart van Nederland.

BeePee

Avatar

Deze film is echt super! Heeft helemaal niks met alle andere Batman films te maken en overtreft ze ook nog eens!
Ga hem zeker kijken vanavond!

ijskonijn

Avatar

Wie weet hoeveel potentiële superhelden er op deze manier in dwangbuis zijn afgevoerd Smiley face

hetisjantje

Avatar

De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens.
Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren.
Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra's Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters.
Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Vleermuisman!


Tjaaa.. mijn eerste reactie is dan, laat het witte busje komen, laat daar mannetjes in witte uniformen uitspringen, en de meneer in het vleermuispak met zachte doch kordate hand in een mouwloos geval duwen en meenemen. "Ssst stil maar meneer, hoe zegt u?, aahh 'Vleermuisman', het komt allemaal goed hoor. Jaja u bent wraak aan het nemen. Komt u maar mee hoor."

Doet me denken aan Bollywood films met de voor mij vage thema's en raar gedoe zoals in zang en danst uitbarsten. Andersom geldt dat natuurlijk ook. De westerse wereld heeft ook haar categorie vage films voor de rest: het superheldgedoe.

Filmp@ssie

Avatar

Ik heb alle Batman films op DVD en deze Batman Begins
mag er best zijn.
Het is Nolan met de actuer C.Bale goed gelukt om er een wat andere sfeer van Gotham en de leefomstandigheden neer te zetten.
Ook is er wat meer aandacht besteed aan hoe Bruce Wayne tot Batman is geworden.
Love the Tumbler.

De cijfer van ruim 8.0 is terecht.

Mcjansen84

Avatar

Wow echt vaag, 16 Juni kwam Batman Begins toch in premiere?? We zitten nu in 14 Juli, In de Metro bioscoop Purmerend/Heerhugowaard draait hij al gewoon niet meer, moest hij plaats maken voor z00p the movie ofzo?? Echt heel raar nog geen eens een maandje heeft hij gedraaid,

Zelfs in Pathe arena draait hij al niet meer?? Nooit verwacht dat Batman Begins het zo slecht zou gaan doen in nederland, Ik heb zo het idee dat mensen hier enthausiast gaan worden als hij op DVD uit komt, Batman heeft gewoon goeie naam ( nu wel weer gelukkig )

maszzmic

Avatar

'k heb de batman film nog niet gezien, maar nadat ik sommige dingen gelezen heb word ik toch wel een beetje getrokken...

Ik ben namelijk helemaal geen Batman fan, een ookal zou het een goede 'bijtijdse' actiefilm zijn, of wat dan ook, toch zou ik de film dan verwaarlozen door mijn vooroordeel over batman dat ik er geen fan van ben :P (is geen vooroordeel, ik ben er geen fan van..)

oke, je hoeft het natuurlijk ook niet te zijn.. Bij Star Wars III hoef je ook geen fan te zijn, en ook dan kan de film nog mooi zijn. (ik ben zelf een hardcore Star Wars fan, maarja...)

ik denk er nog even over

Mcjansen84

Avatar

Annatraxa "Slechte film en niet de moeite om naar te kijken !"


achterlijke bout trol.... post dan niets... geen enkele redenering... opzouten! Batman Begins owns! klaar :(

lambo

Avatar

Annatraxa "Slechte film en niet de moeite om naar te kijken !"

en waarom niet?

Annatraxa

Avatar

Slechte film en niet de moeite om naar te kijken !

spacey

Avatar

spacey "sorry, 0+ moet O: zijn"


sorry, ik heb ook last van de hittegolf O+

spacey

Avatar

spacey "klopt, heb ik ook gehoord 0+"


sorry, 0+ moet O: zijn

spacey

Avatar

DelliPeter "Peter Jan Rens schijnt de joker te worden."


klopt, heb ik ook gehoord 0+

DelliPeter

Avatar

Peter Jan Rens schijnt de joker te worden.

SunChaser

Avatar

Paul Bettany wordt nu ook genoemd als mogelijke Joker.

Quistnix

Avatar

Shit, quote geklikt ipv bewerk. Kan een mod dit verwijderen?

lambo

Avatar

Hou eens op met die eeuwige discussie`s over prequels.
wordt er gestoord van.
doe dat toch ffkes lekker op het forum

SunChaser

Avatar

Precies, sommigen moeten maar eens leren wat een prequel is.

Star Wars Revenge of the Sith is een Prequel
Indiana Jones en The Temple of Doom is een Prequel
Red Dragon is een prequel. Maar Manhunter is dat weer niet.
Batman Begins is een op zichzelf staande film en geen prequel. Bovendien vertelt dit het verhaal heel anders dan de Burton en schumacher-films.

Minority_freak

Avatar

Whitemans "Ik heb het helemaal niet gehad over een Sequel O+
Wel over dat Batman Begins een Prequel is...
Maar jij weet niet echt goed wat een prequel is he?

De belangrijkste is de Prequel, wat Batman Begins wel is.. Dit verhaal speelt zich af voor Batman, of het verhaal nu met de eerste film te maken heeft jah of nee.. :+"


Is het IQ plots drastisch gedaald tijdens deze hittegolf? Ik hád het ten eerste ook NIET over een sequel, maar over een PREQUEL. Ten tweede, Christian Bale ZELF, zegt in dat interview dat ik je heb gegeven dat die prent absoluut GEEN prequel is. En ten derde, Hoe kan iets een prequel zijn, als er geen film daarvoor is uitgekomen waarop het geheel is op gebaseerd? }: Jongens toch... Denk toch even na voor je zulke idioterie schrijft.

Kenji

Avatar

Whitemans "Dit verhaal speelt zich af voor Batman, of het verhaal nu met de eerste film te maken heeft jah of nee.. :+"
Oh... zit dat zo!

P@tch

Avatar

Mark Hamill was bij de animated Batman verantwoordelijk voor de geweldige stem van joker.
Dat zal wel de reden zijn dat zijn naam opduikt als Joker kandidaat. In animated Batman ownde hij met zijn joker-stem elke scene.

Toch denk ik niet dat hij het wordt.
Call it a hunch...

SunChaser

Avatar

Batman Begins is geen prequel, het gaat toch gewoon om Batman?

Red Dragon was een prequel, en Indiana Jones en The Temple of Doom. Batman Begins is een op zichzelf staande film.

Whitemans

Avatar

Minority_freak ":N Get your facts straight. Voor een prequel moet je noodgedwongen een film hebben die de letterlijke geschiedenis NA 'Batman Begins' verteld. Die film BESTAAT er überhaupt niet. 'Batman' (1989) is NIET het vervolg van Batman Begins. "


Ik heb het helemaal niet gehad over een Sequel O+
Wel over dat Batman Begins een Prequel is...
Maar jij weet niet echt goed wat een prequel is he?

Maar laat het me effe uitleggen:

Sequel = vervolg op 1ste film zoals Scream 2
Trilogie = 3 films wat opelkaar afgestemd is

De belangrijkste is de Prequel, wat Batman Begins wel is.. Dit verhaal speelt zich af voor Batman, of het verhaal nu met de eerste film te maken heeft jah of nee.. :+

spacey

Avatar

Darthmar "The Joker met een lichtzwaard en de Force als z'n bondgenoot zeg maar dag tegen tegen Batman"


tot ziens!

Darthmar

Avatar

The Joker met een lichtzwaard en de Force als z'n bondgenoot zeg maar dag tegen tegen Batman

spacey

Avatar

Luke Skywalker as the Joker in the next Batman movie? ja, je leest het goed, mark hamill word genoemd als the Joker. Ben benieuwd

SunChaser

Avatar

Er komt een nieuw deel met The Joker dus.

Holmes Dropped from 'Batman' Sequel


Christian Bale, Michael Caine and Morgan Freeman have signed to star in a second Batman movie, but love interest Katie Holmes has been dropped. Movie bosses are thrilled with the response to Batman Begins - it took $46.9 million in its first weekend at the US box office - and have snapped up the film's stars for a sequel. Bale as Batman was the first to put pen to paper, followed by Caine as butler Alfred and Freeman as Bruce Wayne's business associate Lucius Fox. But Holmes won't reprise her role as district attorney Rachel Dawes - reportedly because Warner Bros is angry her engagement to Tom Cruise has stolen media attention away from the movie. A source tells Pagesix.Com, "Everyone is in agreement that the movie's strength is with Christian Bale, Michael Caine and Morgan Freeman." Adding of Holmes, "She won't be in the sequel... the next romantic interest will be a much stronger actress. Warner is happy that people are now focusing on who'll be playing the Joker rather than Katie and Tom."

silaz

Avatar

T+) :W

spacey

Avatar

Volgende quote wil ik jullie alvast niet onthouden: First of all, it is obviously the genesis and it’s not referring to any of the other movies. It’s not a prequel. It’s not a sequel. None of that. It’s just the beginning. We weren’t referring to any of the other movies whatsoever. It’s far more human than any of the others.

http://movies.about.com/od/batman/a/batman022005.htm[/quote]

hmmm, ik weet genoeg!

Minority_freak

Avatar

Whitemans "Conclusie:
Het is een PREQUEL, het speelt zich allemaal af voor de eerste batman (1989)... In deze film wordt zijn leven VOOR batman uitgelegd... Smiley face"


:N Get your facts straight. Voor een prequel moet je noodgedwongen een film hebben die de letterlijke geschiedenis NA 'Batman Begins' verteld. Die film BESTAAT er überhaupt niet. 'Batman' (1989) is NIET het vervolg van Batman Begins. Zoals eerder als vb. werd aangehaald, de moord op de ouders van Bruce Wayne wordt in Burton's versie door de Joker zelve gepleegd, in Batman Begins is dit door Joe Chill. Ook Gotham City ziet er totaal anders uit. Regisseur Christopher Nolan herbegint (zoals ik al eerder zei) van nul af aan... punt.

Om mijn vaststelling te harden geef ik jullie een link mee waar de regisseur zelf aan het woord is. Volgende quote wil ik jullie alvast niet onthouden: First of all, it is obviously the genesis and it’s not referring to any of the other movies. It’s not a prequel. It’s not a sequel. None of that. It’s just the beginning. We weren’t referring to any of the other movies whatsoever. It’s far more human than any of the others.

http://movies.about.com/od/batman/a/batman022005.htm

gandalf the white

Avatar

Ik ben net terug van de bios. wat was dit toch een goede film. Persoonlijk vond ik de verhaal van deze film veeeeel beter dan die van spiderman. En wat een verschil zeg met die IMAX. voor een tijdje dacht ik effe dat ik in gotham city was

Fat_Tony_A

Avatar

Whitemans "Hier ben ik het niet mee eens...
Het klopt van wat je zegt dat het niets met de andere films heeft te maken, maar dat verhaal van de herstart is deels van waar..

Wanneer ze wisten dat Batman & Robin geflopt was, dachten ze dat de hele batman cyclus verklooit was.. Maar met een "herstart" bedoelen ze dat ze het opnieuw proberen om er een betere film uit te halen. Maar wat ik gehoord heb is dat het verleden van Batman echt wordt verteld... Hoe hij batman is geworden en dan is het ook de bedoeling dat zijn ouders erin voorkomen.. :Y

Conclusie:
Het is een PREQUEL, het speelt zich allemaal af voor de eerste batman (1989)... In deze film wordt zijn leven VOOR batman uitgelegd... Smiley face"


Ja maar je moet wel begrijpen dat dit verhaal een visie is van de regisseur. Zoals burton ervoor koos om de Joker als moordenaar van batman ouders te portreren, kiest Nolan een andere verhaal.

Het verhaal zoals die in de strips wordt verteld is niet wat erop de scherm te zien is.

Whitemans

Avatar

Minority_freak "Ik denk dat er veel mensen de bedoeling van deze Batman Begins nog niet helemaal snappen...

- Vaststelling 1: Batman Begins HERSTART de franchise van voor af aan. Deze nieuwe Bats heeft 100% NIETS te maken met wat regisseur Burton en Schumacher uit hun mouw hebben geschud.

- Vaststelling 3: Batman Begins is GEEN Batman 5, is GEEN vervolg op de vorige sequels, en is GEEN prequel op de 'Batman' (1989) van Tim Burton

"


Hier ben ik het niet mee eens...
Het klopt van wat je zegt dat het niets met de andere films heeft te maken, maar dat verhaal van de herstart is deels van waar..

Wanneer ze wisten dat Batman & Robin geflopt was, dachten ze dat de hele batman cyclus verklooit was.. Maar met een "herstart" bedoelen ze dat ze het opnieuw proberen om er een betere film uit te halen. Maar wat ik gehoord heb is dat het verleden van Batman echt wordt verteld... Hoe hij batman is geworden en dan is het ook de bedoeling dat zijn ouders erin voorkomen.. :Y

Conclusie:
Het is een PREQUEL, het speelt zich allemaal af voor de eerste batman (1989)... In deze film wordt zijn leven VOOR batman uitgelegd... Smiley face

batman-fan

Avatar

Wat een geweldige film zeg! 8-) maar dat kom ook wel een beetje omdat ik in de Batmobile heb meegereden. :E

P@tch

Avatar

Reactie op de spoiler:

in de comics was dit NIET zo. alleen in de Tim burton versie. Nolan is -enigszins- trouwer aan de comic.

DelliPeter

Avatar

ASHWIN102 "Ik vond het een matige film. Bale is niet een bepaald geweldige batman. Ik snap niet waarom batman een andere standje in de auto (tank) moet aannemen als hij gaat schieten. Waarom krijgt hij niet gewoon een vizier voor zijn ogen? Wel positief heb ik bevonden dat de vleermuizen als diertjes er meer in worden betrokken dan bij de voorgaande films.
Wat ik niet begreep is dat een zwerver de ouders van batman heeft vermoord, en deze werd later vermoord. Maar in batman de eerste deel, werden zijn ouders toch door the joker vermoord?

Al met al een zeer overgewaardeerde film."


Ja dat snap ik ook niet helemaal, ik dacht dat de Joker de ouders van Bruce Wayne had vermoord.

Maar verder een top filmT+)

Tealc

Avatar

Supermooi vermaak. Batman Begins duurt iets te lang, maar voor de rest is het een dikke 8 waard!

Minority_freak

Avatar

P@tch "Bale is een geweldige Bruce Wayne en de overige acteurs waren ook in vorm. Toch was de film niet wat ik er van had gehoopt...
Waarom is elke actie tegenwoordig gefilmd a la shaky-cam? op die manier slaan de gevechten in films nergens meer op. Het was niet zo erg als Bourne Supremacy maar ook Batman Begins lijdt aan het paul Greengrass syndroom. = Irritant.

Nee, dan is Unleashed veel en veeeeeeel beter!"


Christian Bale gebruikte geen second-unit regisseur. Deze zijn meestal gespecialiseerd in aktie; achtervolgingsscènes etc. Wat je zag in Batman Begins was dé visie van Nolan, all the way. Zonder bemoeienis van buitenaf. Dat is bewonderigswaardig en een moedige keuze, maar de kwaliteit van de man2man combats lijden er wel onder... Dat is jammer. Dit had inderdaad béter op pellicule moeten staan ja. :(

bullet-time

Avatar

Hulde! De eerste 2 Batman films vond ik zeer leuk, maar dit...dit is HET. Deze realistische aanpak werkt perfect bij Batman. Het verhaal is zo goed! en Cillian Murphy is echt creepy. En je ziet dat er héél veel geld in is gepompt.
Toppie!

[rating 5]

Mcjansen84

Avatar

Roxxe "goede film, wel kutcameramensen :s

tijdens iedere actiescene zwiepte ie heen en weer zodat je echt niks zag :("


whaha, dat komt niet door die 'kutcameramensen' zo wilde de regiseur die scene's gewoon vastleggen, ik heb me er niet aan gestoord ofzo, zo snel is batman gewoon Smiley face

Roxxe

Avatar

Goede film, wel kutcameramensen :s

tijdens iedere actiescene zwiepte ie heen en weer zodat je echt niks zag :(

DelliPeter

Avatar

Il Padrino "Het is het wachten waard geweest! Topfilm!! T+)

Als je zin hebt om mijn uitgebreide reactie te lezen klik hier"


Dat vind ik nou een goeie recensie!!!! Je vertelt veel over de film zelf zonder het verhaal te verklappen. De mensn die de officiele filmtotaal recensies maken zouden hier een voorbeeld aan kunnen nemen.

[rating 5]

Il Padrino

Avatar

Het is het wachten waard geweest! Topfilm!! T+)

Als je zin hebt om mijn uitgebreide reactie te lezen klik hier

Judge

Avatar

Wat een meesterlijke film!!! Ik heb in geen tijden meer met zo'n grote smile naar een film zitten kijken. Vergeet die andere 4 films. Dit is zoals batman bedoelt is ! Alles wat er in de vorige films fout was is nu goed gedaan. Ook de hint naar een evt. vervolg vond ik super.

chriznotyze

Avatar

Kom net terug van batman begins

1 woord: GEWELDIG

gewoon een van de films van het jaar!

Christian Bale vind ik nou een echte bruce wayne/batman!,

[rating 4.5]

mickvh

Avatar

Mcjansen84 "En het einde... je verlangt echt naar meer.. en hopelijk komt er een soort vervolg op deze film, voor mij part mag Christopher nolan de hele batman film reeks overdoen op deze manier!"
Christopher Nolan heeft waarschijnlijk een Batman trilogie in de planning staan, dusss......

lees hier meer over.

dalien

Avatar

YES Eindelijk een geweldige actiefilm.. Ik heb genoten Smiley face Niet verwacht... ik had eerder weer een niet-vernieuwende sequel verwacht.. maar tis een aanrader voor snelle actiefilm-liefhebbers..

AlwaysACritic

Avatar

spacey "precies, christian bale is echt een super acteur, vooral in the machinist is hij geweldig goed!"


Dat zei ik dus een maand of 2 geleden ook al,maar niemand die de moeite nam om daar maar even op te reageren. Ach ja, bitchen op iemand waar je eigenlijk geen zak vanaf weet is ook veel makkelijker/leuker, toch???

Nou Christian.....:Y :W

spacey

Avatar

tuttebel "omg hier ben ik echt zo niet mee eens. Als er een goede acteur is, dan is dat christian bale wel! Ga maar eens The Machinist bekijken."


precies, christian bale is echt een super acteur, vooral in the machinist is hij geweldig goed!

Fat_Tony_A

Avatar

En wat denk je van zijn acteerprestatie in "American Psycho"

"Is that an axe?" "Yes, Yes it IS"

tuttebel

Avatar

Inf3Rno "
En of Bale der iets van gaat bakken kijk maar naar Equilibrium (2002) was ook niet echt denderend

Maarja we zien wel Smiley face"


omg hier ben ik echt zo niet mee eens. Als er een goede acteur is, dan is dat christian bale wel! Ga maar eens The Machinist bekijken.

Quistnix

Avatar

Inf3Rno "En of Bale der iets van gaat bakken kijk maar naar Equilibrium (2002) was ook niet echt denderend
"


Hier moet ik het heel erg mee oneens zijn.

En de wat mindere punten van die film lagen zeker niet aan bale..

Shogo

Avatar

Vandaag de 10 minuten preview gezien. Eén woord: WOW!

MovieThom

Avatar

master3d "of misschien willen ze een keer een meer realistischere aanpak doen in plaats van het overdreven theater-achtige van de vorige?"


Dat zou natuurlijk ook kunnen. Batman&Robin was nou niet echt bepaald een geweldige film

master3d

Avatar

Of misschien willen ze een keer een meer realistischere aanpak doen in plaats van het overdreven theater-achtige van de vorige?

MovieThom

Avatar

Capone "Inderdaad, een boodschap aan alle acteurs, regisseurs en ander tuig dat aan deze film werkt: GET A JOB!! :B"


Misschien waren ze gewoon zo wanhopig, dat ze met deze film instemdenO+

Capone

Avatar

verani "weer een batmanfilm hebbe die mensen niks anders te doen"


Inderdaad, een boodschap aan alle acteurs, regisseurs en ander tuig dat aan deze film werkt: GET A JOB!! :B

verani

Avatar

Weer een batmanfilm hebbe die mensen niks anders te doen

Jules

Avatar

Olympus Moons "Straks gaan jullie me nog vertellen dat Gotham City ook verzonnen is en Bruce Wayne helemaal geen batman is!!!!! :X"


en jijO+

Jules

Avatar

Rarara "geheimpje Berg op Mars... Gotham IS verzonnen en bruce wayne bestaat niet ;)"


dat is een goeieT+)

Rarara

Avatar

Olympus Moons "Straks gaan jullie me nog vertellen dat Gotham City ook verzonnen is en Bruce Wayne helemaal geen batman is!!!!! :X"


geheimpje Berg op Mars... Gotham IS verzonnen en bruce wayne bestaat niet ;)

Olympus Moons

Avatar

Straks gaan jullie me nog vertellen dat Gotham City ook verzonnen is en Bruce Wayne helemaal geen batman is!!!!! :X

Jules

Avatar

Olympus Moons "Als het niks met de vorige batman films te maken heeft dan zal het vervolg hierop met de Joker kunnen zijn. Die was toch verantwoordelijk voor de dood van zijn ouders? Of was dat allemaal maar verzonnen in de eerste batman film?"


Het is te begrijpen als ze sommige dingen veranderen want vorige batman films waren niet echt leuke films het was heel erg}: Ik val bijna altijd in:Z als ik ernaar kijk.

Kenji

Avatar

Rarara "Dat is heel gebruikelijk in comics wereld."
En ook in de filmwereld dus! Smiley face

Rarara

Avatar

Bolo "Allemaal verzonnen in het kader van de Batman-film met Keaton en Nicholson.

Degene die Bruce Wayne's ouders doodschoot in Crime Alley was een simpele straatrover genaamd Joe Chill."


Dat is heel gebruikelijk in comics wereld. Regelmatig wordt het verleden van de held aangepast. bv. om de samenhang met andere 'helden' series te versterken. of omdat het vroegere verleden te stupide was enz. Dat noemen ze een retcon.

Kenji

Avatar

Olympus Moons "Als het niks met de vorige batman films te maken heeft dan zal het vervolg hierop met de Joker kunnen zijn. Die was toch verantwoordelijk voor de dood van zijn ouders? Of was dat allemaal maar verzonnen in de eerste batman film?"
Allemaal verzonnen in het kader van de Batman-film met Keaton en Nicholson.

Degene die Bruce Wayne's ouders doodschoot in Crime Alley was een simpele straatrover genaamd Joe Chill.

Olympus Moons

Avatar

Als het niks met de vorige batman films te maken heeft dan zal het vervolg hierop met de Joker kunnen zijn. Die was toch verantwoordelijk voor de dood van zijn ouders? Of was dat allemaal maar verzonnen in de eerste batman film?

Cerebrosus

Avatar

Nighty "lol ? ik klik der elke keer op maar hij doet het niet goed ... ? :/"


Dat was duidelijk. Je hoefde alleen niet zo te schreeuwen Smiley face

Nighty

Avatar

Cerebrosus "Vraag? Ik zie geen vraagtekens...

And to quote Terry Pratchett:
"Multiple exclamation marks: The true sign of a disturbed mind.""


lol ? ik klik der elke keer op maar hij doet het niet goed ... ? :/

Nighty

Avatar

Cerebrosus "Vraag? Ik zie geen vraagtekens...

And to quote Terry Pratchett:
"Multiple exclamation marks: The true sign of a disturbed mind.""


Whoa foutje ik bedoelde het bij dit comment sorry :P

Nighty

Avatar

Cerebrosus "Vraag? Ik zie geen vraagtekens...

And to quote Terry Pratchett:
"Multiple exclamation marks: The true sign of a disturbed mind.""


Dat is een vraag die bedoelt is om er achter te komen wanneer die film uit komt......

mickvh

Avatar

Jules "Jij bent goed Dude."
8-)

Jules

Avatar

mickvh "Read this shit: The movie restarts the Batman franchise, having nothing to do with the previous four films (Batman (1989), Batman Returns (1992), Batman Forever (1995), Batman & Robin (1997)). LINK
De vier Batman films uit eind jaren '80 en '90 hadden toch ook niets te maken met de (eerste) verfilming uit de jaren '60?:LINK
"

Jij bent goed Dude.

mickvh

Avatar

laguitara "Ey mickdv...als hij nix met de andere 4 te maken heeft valt er weinig van te verwachten lijkt mij. En als het verhaal iets terug gaat dan deel 1 dan kijken we dus naar een joch.
Dat verhaal van batman is toch al bekend,moet daar dan weer een hele nieuwe film voor komen?? :?"
Read this shit: The movie restarts the Batman franchise, having nothing to do with the previous four films (Batman (1989), Batman Returns (1992), Batman Forever (1995), Batman & Robin (1997)). LINK
De vier Batman films uit eind jaren '80 en '90 hadden toch ook niets te maken met de (eerste) verfilming uit de jaren '60?:LINK

laguitara

Avatar

Ey mickdv...als hij nix met de andere 4 te maken heeft valt er weinig van te verwachten lijkt mij. En als het verhaal iets terug gaat dan deel 1 dan kijken we dus naar een joch.
Dat verhaal van batman is toch al bekend,moet daar dan weer een hele nieuwe film voor komen?? :?

mickvh

Avatar

Cerebrosus "Vraag? Ik zie geen vraagtekens...

And to quote Terry Pratchett:
"Multiple exclamation marks: The true sign of a disturbed mind.""
Waar?

Cerebrosus

Avatar

Jules "Wat is dat voor een vraag"

Vraag? Ik zie geen vraagtekens...

And to quote Terry Pratchett:
"Multiple exclamation marks: The true sign of a disturbed mind."

Jules

Avatar

Nighty "WANNEER IS TIE IN DE BIOS !!!!!! :D"


Wat is dat voor een vraag

mickvh

Avatar

Nighty "WANNEER IS TIE IN DE BIOS !!!!!! :D"
Netherland: 23 June 2005
Kijk voor meer: HIER

Nighty

Avatar

WANNEER IS TIE IN DE BIOS !!!!!! :D

Jules

Avatar

mickvh "Deze film heeft helemaal niets met de vier andere Batman verfilmingen te maken."


Klopt helemaal

mickvh

Avatar

CAGE "@ laguitara Ja er zijn al drie Batman films als ik me goed herriner. En deze speelt zich af een tijdje voor deel 1 paar jaar dervoor dus. Het zou moeten uitleggen hoe alles begon, want in deel 1 was dat blijkbaar niet duidelijk genoeg. Ben benieuwd."
Deze film heeft helemaal niets met de vier andere Batman verfilmingen te maken.

Cerebrosus

Avatar

CAGE "@ laguitara Ja er zijn al drie Batman films als ik me goed herriner. En deze speelt zich af een tijdje voor deel 1 paar jaar dervoor dus. Het zou moeten uitleggen hoe alles begon, want in deel 1 was dat blijkbaar niet duidelijk genoeg. Ben benieuwd. Slechter dan Batman & Robin kan die niet worden denk ik. Smiley face"


Er zijn er reeds vier:

"Batman" en "Batman Returns" van Tim Burton, aardige films. En vervolgens zijn er de twee draken "Batman Forever" en "Batman & Robin" van Joel Schumacher.

CAGE

Avatar

@ laguitara Ja er zijn al drie Batman films als ik me goed herriner. En deze speelt zich af een tijdje voor deel 1 paar jaar dervoor dus. Het zou moeten uitleggen hoe alles begon, want in deel 1 was dat blijkbaar niet duidelijk genoeg. Ben benieuwd. Slechter dan Batman & Robin kan die niet worden denk ik. Smiley face

laguitara

Avatar

Ben ik nou gek??
er is toch al een bat-man film...plus vervolg.
wat valt hier dan nog van te verwachten?

Soapy

Avatar

Nou ik wacht echt met smart op deze film, lijkt me onwijs stoer. Die ietswat duistere sfeer. Erg stoer T+)

Cerebrosus

Avatar

De drie eerdere films van Nolan in acht nemend (Following, Memento en Insomnia) en afgaand zijn visie op het Batman karakter zoals hij dat heeft geuit, moet ik zeggen dat mijn verwachtingen hoog gespannen zijn.

Dit zou best wel eens een zeer goede film kunnen gaan worden.

Jules

Avatar

Het wordt volgens mij een van de toppers van 2005. Ik ga er zeker naar kijken

Mental

Avatar

*blaat*


laat maar komen 8-)

ASHWIN102

Avatar

Wat een barbaar!

Mister Pink

Avatar

ASHWIN102 ""Opportuniteit" staat stoerder omdat dit een afbastering of anders gezegd een eigen gemaakte woord is uit het Engels. Daarmee lijkt de tekst wat aangekleder terwijl het woord niet in de dikke Van Dale voorkomt. Desalnietemin ben ik wel benieuwd naar de film! :D"

Een "barbarisme" of "anglicisme" is de juiste term.

ASHWIN102

Avatar

"Opportuniteit" staat stoerder omdat dit een afbastering of anders gezegd een eigen gemaakte woord is uit het Engels. Daarmee lijkt de tekst wat aangekleder terwijl het woord niet in de dikke Van Dale voorkomt. Desalnietemin ben ik wel benieuwd naar de film! :D

hermit elephant

Avatar

FilmTotaal "Wanneer Bruce Wayne jong was, moest hij onmachtig toekijken hoe zijn ouders werden vermoord... Deze opportuniteit wordt hem ontnomen door het lot."

Leuk, zo'n letterlijke vertaling. Maar IMHO :X moet 'wanneer' vervangen worden door 'toen'. En 'opportuniteit'....? What about het ouderwetse 'kans'?

Inf3Rno

Avatar

Mwah wemoeten maar afwachten denk ik...
Of het uberhaupt iets gaat worden

En of Bale der iets van gaat bakken kijk maar naar Equilibrium (2002) was ook niet echt denderend

Maarja we zien wel Smiley face