Jacobatje Avatar

Jacobatje

"I Won't let you down - Ethan Hunt - Mission Impossible Fallout"

Profiel

lid sinds
03 april 2007
regisseurs
Favoriete/inspirerende regisseurs en waarom. Meeste regisseurs hebben veel van de zelfde kenmerken. - Christopher Nolan ( visueel meester en maakt films op het grootste formaat dat er is) - Sergio Leone ( Maakt van bijna elke scene een portret en maakt perfecte match tussen muziek en film) - Clint Eastwood (Omdat het 'the Ledgend', 'the One' the meeste stoere acteur en regisseur is) - James Cameron (meester in actie scenes en het realistisch daarin houden) - Christopher McQuarrie (geweldige scenario schrijver en is een meester in het maken van geweldige achtervolgingen) - Vince Giligan (meester in verhalen vertellen en gebruik maken van grote locaties) - Steven Spielberg (Staat bij iedereen in het lijstje - kan van bijna elk genre een goede en leuke film maken) - Martin Scorsesse (meester in het vertellen van gangster verhalen) - John Lassester (Bedenker van één de beste animatie verhalen ooit - Toy Story) - Nick Park (Mee grootgebracht door Wallace & Gromit - na mij menig één van de beste duo's ooit)
over mij
Groot en fanatiek film liefhebber, kijk zoveel mogelijk films en probeer er zoveel mogelijk van te leren hoe ze gemaakt worden. Ik heb zelf niks van film gestudeerd, ben alleen een heel groot fan. Kijk bijna elk genre behalve bijna nooit horror films. Analyseer graag films, wil graag weten wie de film gemaakt heeft en probeer altijd te weten komen hoe de films wordt gemaakt. Altijd voorstander van filmen op Celluloid en zoveel gebruik maken van praktische effecten. Belangrijk in film voor mij is - duidelijkheid - goed verhaal en goede redenen waarom beslissingen in films worden genomen.
films
Aantal favorieten films die mij inspireerde en altijd kan kijken. Staan niet op volgorde. - The Dark Knight - The Good the Bad and the Ugly - Titanic - The Talented Mr Ripley - Scent of a Woman - One Flew over the cuckoo's nest - Dumb and Dumber - Inception - Birdman - Mission Impossible Fallout - Dunkirk - The Lion King - Goodfellas
stambioscopen
Kinepolis Antwerpen + Brussel - Cine City Vlissingen.
Herinnering
- Eerste film die ik in de bioscoop keek - Abeltje 1998 - The Dark Knight in Londen zien in de BFI bioscoop op 70/15MM IMAX (best experience ooit) - Dunkirk zien op 70/15MM IMAX - 2 dagen mogen figuren op de set van Dunkirk - Christopher Nolan mogen ontmoeten - 2X Tom Cruise mogen ontmoeten
Filmtips
Kijk films op het juiste bioscoop formaat, films die geschoten zijn op IMAX in een IMAX bioscoop kijken. Al reis je er langer voor, het is het waard. Films die op 70MM zijn geschoten in een zaal kijken waar ze 70MM projectoren gebruiken. EYE Amsterdam heeft een zaal voor het draaien van 70MM films.
Boodschap
Geniet van het kijken naar de film, let pas op de technische kant als je hem voor de 2de/3de keer aan het kijken bent. Kijk zoveel mogelijk films in de bioscoop of op tv. Maar alstublieft nooit op een tablet of een mobiel, dat vernietigd de boodschap van de film.