Grote namen in de nieuwste Tony Scott

Potsdamer Platz wordt Scotts eerste film zonder de hulp van Denzel Washington sinds 2005.

De laatste paar maanden is regisseur Tony Scott druk bezig met het verzamelen van de cast voor zijn nieuwste film Potsdamer Platz. We wisten al dat Mickey Rourke een rolletje zal gaan spelen in de film; ook de namen van Javier Bardem en Jason Statham waren verbonden met het project.

De aanwezigheid van Bardem is nu officieel bevestigd. Verder kunnen we nu twee nieuwe namen noteren: Christopher Walken en de Franse muzikant Johnny Hallyday. Dit nieuws komt van de Franse krant Le Parisien. Scott wilde op een bepaald moment Al Pacino en Gene Hackman binnenhalen voor een rol, maar dit heeft tot het moment van nu nog tot niets geleid. Het laatste bericht was dat Hackman niet geïnteresseerd was in een nieuwe film.

Potsdamer Platz wordt gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de New Jersey maffia. Deze probeerde het bouwwereldje in Duitsland over te nemen. Het gerucht gaat dat de gebeurtenissen verplaatst zullen worden naar Puerto Rico, wat zal leiden tot een titelverandering (het Potsdamer Platz ligt in Berlijn). Het originele script werd geschreven door Buddy Giovinazzo, en dit werd vorig jaar herschreven door David Scinto and Louis Mellis, een schrijversduo dat ondertussen uit elkaar is.



NieuwsFilm

meest populair