Del Toro wil de Bloody Benders verfilmen

Een moordlustige familie die haar slachtoffers met een hamer vermoordde.

Nu de opnames van Pacific Rim afgerond zijn, is het voor Guillermo del Toro tijd om weer een nieuw project te zoeken. Daar is de regisseur niet heel lang mee bezig geheeft, aangezien hij de productie van een film over The Bloody Benders op zich wil nemen.

De Bloody Benders waren een familie die in de jaren 1870 in Kansas woonden. Daar hadden ze een winkeltje en een herberg. Gasten die besloten te blijven mochten plaatsnemen op de stoel van de eregast, die toevallig ook boven een valluik stond. Als de tijd daar was, ging het valluik open en werden de gasten met een hamer vermoord. Het duurde even voordat ontdekt werd dat er mensen verdwenen, waarop de familie plotseling spoorloos verdween.

Het scenario van de film is geschreven door Adam Robitel, die een kleine rol op zich nam in X-Men en 2001 Maniacs. Deadline omschrijft hem verder als een protegé van Bryan Singer.

"It is a beautiful and brutal yet poetic story,” vertelt Del Toro. “If you consider America back then, it was a great transition to modernity, but on the prairie, these were huge landscapes where people travelled and days and weeks on end would pass without communication. So nothing happens, then there is this brutal murder, and then it’s back to pastoral peace and quiet. That rhythm was very attractive to me.”

Samen met Robitel is Del Toro nu aan het herschrijven geslagen. Zijn partners bij Angryfilms, waar ook At the Mountains of Madness was ondergebracht gaan nu op zoek naar een regisseur voor het project.



NieuwsFilm

meest populair