Fincher's '20.000 Leagues Under the Sea' tijdelijk stopgezet

Disney durft het voorlopig niet te riskeren.

Disney kan maar niet beslissen of het David Finchers 20.000 Leagues Under the Sea wil maken. Dat is natuurlijk niet vreemd, gezien de niet altijd even sterke box office prestaties van Fincher. Zo deden zijn Benjamin Button en The Girl With the Dragon Tattoo het beiden niet zo goed als gehoopt. En daar komt bij dat Disney net de grote mislukking John Carter heeft moeten afschrijven en op dit moment nog bezig is met het zeer dure The Lone Ranger.

Fincher doet er daarom alles aan om het project toch te mogen maken. Om groen licht te krijgen probeert hij Brad Pitt aan boord te krijgen. Pitt zou dan de rol van Ned Land moeten spelen, een bemanningslid van de Nautilus, dat verantwoordelijk is voor de harpoen.

Pitt is op dit moment in elk geval nog niet officieel verbonden aan het project. Het is echter niet heel onwaarschijnlijk dat hij uiteindelijk mee zal werken aan de film. Fincher en hij hebben al meerdere keren samengewerkt, aan films als Se7en, Fight Club en The Curious Case of Benjamin Button.

Variety bericht verder dat de stopzetting van het project tijdelijk is. De komende drie maanden wordt er niets aan gedaan, totdat Steven Zaillian de nieuwe versie van het scenario af heeft. Dan zal er weer gekeken worden naar de zin en onzin van het project. Mocht Fincher Brad Pitt ondertussen hebben weten te strikken, dan is het een stuk waarschijnlijker dat Disney groen licht geeft. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.



NieuwsFilm

meest populair