Sterren steunen film Moore

De Hollywoodpremière van Michael Moore's controversiële film 'Fahrenheit 9/11' vond woensdagavond plaats. Vele sterren, onder wie Leonardo DiCaprio, Matthew Perry, Drew Barrymore en Danny de Vito kwamen erop af, om zo hun support aan de anti-Bush film te geven.

Michael Moore zei dat hij toch trots is een Amerikaan te zijn. "Ik ben blij dat ik in een land leef waar ik de vrijheid heb mij te uiten en mensen te vermaken. Ik hoop mensen aan te sporen zich actiever in deze fantastische democratie op te stellen. Als ik dat door deze film teweeg kan brengen, ben ik een gelukkig mens".

Op de vraag of hij blij was dat zoveel Hollywood-sterren zijn film wilden zien, antwoordde Moore: "Ik voel me vereerd, een beetje nederig zelfs. Het geeft mij goede hoop voor het land". Komiek Chris Rock zei nog op de rode loper: "Ik hoop dat J.Lo goed is." Basketbal-fan Danny de Vito en zijn vrouw lieten er zelfs een belangrijke finalewedstrijd voor schieten, om 'Michaels film te steunen'. 'Fahrenheit 9/11' draait vanaf 25 juni in Amerika en vanaf augustus ook in Nederland.



NieuwsFilm

meest populair