DC-series en films niet in zelfde universum

De series en films worden niet geïntegreerd.

Marvel werkt actief aan het integreren van zijn Cinematic Universe, op zowel televisie als in film. Denk maar aan de link van de Agents of S.H.I.E.L.D. serie aan de Avengers-films. Nu er ook door Warner Bros. gewerkt wordt aan een Cinematic Universe rond zijn DC-personages, is het de vraag of de films ook gekoppeld worden aan de series. Er bestaan naast Man of Steel en binnenkort ook Batman v Superman: Dawn of Justice namelijk ook nog series over Arrow, The Flash en binnenkort over Gotham.

DC’s Chief Creative Officer Geoff Johns zegt dat we niet op een crossover hoeven te hopen. De films en series bestaan in een ”eigen universum”. Vervolgens werd hem gevraagd of bijvoorbeeld de Justice League op de een of andere manier in de televisieseries te zien zal zijn.

”Je zult veel personages uit het DC universum zien in The Flash en Arrow,” vertelde Johns. ”Maar je zult geen Batman of Superman zien. We produceren op dit moment ‘Batman v Superman’. Dus je zult personages als The Atom en Firestorm zien, maar op dit moment geen Batman of Superman.”

”Het universum staat los van dat van de films,” vertelde Johns over de series. ”Zo kunnen de filmmakers een verhaal vertellen dat het beste bij de films past, terwijl we tegelijkertijd iets anders in een andere hoek van het DC Universum verkennen.”

En om het nog maar eens kracht bij te zetten, concludeerde hij met deze opmerking: ”We zullen de universa van de films en televisieseries niet integreren.”



NieuwsFilm

meest populair