Roger Cormans Fantastic Four in 'Doomed' trailer

De docu laat het verhaal zien achter de eerste Fantastic Four film, die nooit werd uitgebracht.

De Fantastic Four mogen dan het eerste echte superheldenteam van Marvel zijn, waarmee in 1961 een nieuwe impuls aan stripboeken over superhelden werd gegeven, op het witte doek hebben ze een minder indrukwekkende geschiedenis. Vorig jaar flopte Fantastic Four (2015)bij zowel critici als publiek, en hoewel Fantastic Four (2005) wel financieel succesvol genoeg was om een vervolg te genereren, was niemand er echt over te spreken.

En dan is er nog de versie die in 1994 werd gemaakt, volgens boze tongen puur om de filmrechten op het viertal te behouden. Legendarische producer Roger Corman werd ingeschakeld om snel en goedkoop een Fantastic Four-film te draaien, en deed zijn ding. De film werd gemaakt, was klaar voor release, de acteurs en regisseur gaven interviews en deden promotie voor de film, maar toen werd de film niet uitgebracht. Niet in de bios, en ook niet op video. De film is lange tijd alleen via bootlegs te zien geweest.

De studio vond de film té slecht, was het officiële verhaal, maar wat zat er werkelijk achter? De documentaire Doomed!: The Untold Story of Roger Corman's The Fantastic Four onderzoekt die vraag, met nooit eerder vertoonde beelden van de film en nieuwe interviews met alle betrokkenen. De film zal later dit jaar op VOD & DVD verschijnen. Hier is de eerste trailer:



NieuwsFilm

meest populair