Jonah Hill werd onwel van namaak 'Wolf of Wall Street'-cocaïne

Jonah Hill werd onwel van namaak 'Wolf of Wall Street'-cocaïne

Het leverde hem een reisje naar het ziekenhuis op.

Acteur Jonah Hill wilde zo graag met regisseur Martin Scorsese werken, dat hij voor een lager dan normaal loonstrookje in The Wolf of Wall Street optrad. Een slechte zet was het niet, want de zwarte komedie met Leonardo DiCaprio als een oneerlijke effectenmakelaar bracht veel geld en positieve reacties op, evenals Hill's Oscarnominatie voor Beste mannelijke bijrol.

Scorsese's achttiende speelfilm is niet verlegen als het op taalgebruik, seks, drank en drugs aankomt. Vooral het laatstgenoemde vormde een probleem voor Hill (32 jaar). Tijdens de opnames moest hij zoveel nepdrugs opsnuiven, dat de komiek in het ziekenhuis belandde.

"Als je een grote hoeveelheid in je longen opneemt, dan wordt je erg ziek. Zeven maanden lang waren we continue bezig met namaak cocaïne, elke dag." Voor het nabootsen van cocaïne paste men vitamine poeder toe. "Ik had nog nooit zoveel vitamine D in mijn leven gehad. Ik kon wel verdomme een auto boven mijn hoofd tillen."

Ook voor zijn nieuwste film, War Dogs, moest de acteur zijn 'liefde' voor drugs uitbeelden. Hill liet weten wat hij o.a. gebruikte om zijn opgepepte toestand te behalen. "Het is interessant om te doen alsof je aan de drugs zit. Zelf gebruik ik muziek, voor elke scène maak ik een speellijst klaar. Met muziek waar ik springerig en chaotisch van wordt. En daarna drink ik een hoop koffie en Red Bull."

Hill is er zich daarnaast van bewust dat zijn sterrenstatus niet zou hebben bestaan als hij niet was doorgebroken met komedies. "Er zijn weinig kansen om in films als 'Goodfellas' te belanden wanneer je 21 jaar bent. Om door te breken. Het is ook niet alsof ik op Brad Pitt lijk of een ongelofelijke acteur was als kind. Komedie is geweldig voor me geweest. Want dit zou me allemaal niet zijn gelukt als ik niet in zo'n soort film had gespeeld."



NieuwsFilm

meest populair