Alles over 'Sausage Party'

Alles over 'Sausage Party'

Grove komedie over het geheime leven van ons voedsel!

Komende donderdag komt de film Sausage Party uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 8 september in première. Wil je weten welke films je nog meer niet mag missen deze maand? Bekijk dan onze maandtips.

Sausage PartyBekijk de afbeelding

Regie: Greg Tiernan, Conrad Vernon | Cast: Edward Norton (Arthur Bishop), James Franco (Max Adams), Seth Rogen (Gina), Jonah Hill (Mei), Salma Hayek (Crain) e.a. | Scenario: Kyle Hunter, Ariel Shaffir e.a. | Speelduur: 89 minuten | Genres: Animatie, Avontuur, Komedie | Kijkwijzer: 16

Sausage Party gaat over een worstje genaamd Frank (Rogen). Samen met een groep andere supermarktproducten ontdekt hij de lugubere en droevige waarheid over hun bestaan wanneer zij worden uitgekozen om de supermarkt te verlaten.

Het idee

Het idee achter Sausage Party komt volgens Evan Goldberg, die als scenarist meewerkte aan de film, voort uit "een oude traditie in animatiefilms." Binnen dat genre wordt vaak gekeken naar "het geheime leven van de dingen om ons heen. We hebben auto's gezien, we hebben speelgoed gezien... en we houden van al die films. Dus uiteindelijk realiseerden we ons dat er een extreem komische versie van dat thema verborgen zit in het geheime leven van voedsel."

Het concept dat producent Kyle Hunter, die het script mede schreef, te horen kreeg was als volgt: "Wat als worstjes hun droom zouden kunnen verwezenlijken, namelijk in een broodje komen?" Hiermee wilde men natuurlijk niet naar de filmstudio's stappen - die staan erom bekend redelijk conservatief te zijn als het aankomt op dit soort ideeën - en dus werd de film vrij goedkoop gemaakt. "Er was geen pitch - er was gewoon de film," aldus Goldberg. "We hadden ons eigen geld erin gestoken, voordat er een toezegging rond de distributie was. We geloofden er allemaal zoveel in en wilden het zo graag maken. We konden het dus met een script, regie, animatiestudio en cast rondbrengen."

Eerste reacties

Critici zijn gemiddeld genomen positief over het uitgangspunt van Sausage Party. Op RottenTomatoes heeft de film een score van 82 procent. Gemiddeld kreeg de film een 6,7. "Sausage Party is zeker beledigend, maar weet zijn enthousiaste grove taalgebruik te compenseren met een verrassend goed verhaal."

Box office prestaties

Sausage Party is al een succes. In de Verenigde Staten ging de film begin augustus in première, waar deze opende met 34,2 miljoen dollar. Daarmee was het budget van 19 miljoen dollar al terugverdiend. De weken daarna haalde de film nog veel meer op, om vooralsnog te eindigen op 88,4 miljoen dollar. De rest van de wereld, landen als Australië (5,2 miljoen), Israël (1,2 miljoen) en Polen (1 miljoen) waren gezamenlijk goed voor 14 miljoen. Daarmee staat 'ie al op 102 miljoen dollar.

Trivia

Seth Rogen bedacht het idee van Sausage Party in 2007. Hij en Jonah Hill grapten daarover tijdens de promotie voor Superbad (2007) en Knocked Up (2007). Iedere keer als iemand hen vroeg naar hun volgende project, zeiden ze dat het "iets met de naam Sausage Party wordt". | Animatiefilms zijn gewoonlijk peperduur, kosten minimaal honderd miljoen dollar om te maken. Sausage Party was een stuk goedkoper en kostte minder dan 20 miljoen dollar. | De look van Sausage Party is bewust goedkoop.



NieuwsFilm

meest populair