Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.


Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Tigerland (2000)
Regie: Joel Schumacher | Cast: Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr., e.a. | Te zien op: Disney+
1971. De rebelse Roland Bozz, die net uit de gevangenis is gekomen, voegt zich bij een peloton jonge soldaten in legerbasis Tigerland. In dit trainingskamp worden soldaten voorbereid voor vertrek naar Vietnam. Ondanks zijn opstandigheid, wordt hij aangewezen als aanvoerder van zijn eenheid. Met succes weet Bozz zijn mannen te verenigen, met buitengewone gevolgen.Jojo Rabbit (2019)
Regie: Taika Waititi | Cast: Roman Griffin Davis, Taika Waititi, Scarlett Johansson, e.a. | Te zien op: Disney+
De tienjarige Jojo is een buitenbeentje. Hij wordt opgevoed door zijn alleenstaande moeder Rosie en is lid van de Hitlerjugend. Zijn enige bondgenoot is zijn idiote en denkbeeldige vriend Adolf Hitler. Wanneer hij ontdekt dat zijn moeder het Joodse meisje Elsa verborgen op zolder houdt, wordt zijn naïeve nationalisme steeds meer op de proef gesteld.12 Strong (2018)
Regie: Nicolai Fuglsig | Cast: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, e.a. | Te zien op: HBO Max / Netflix / Prime Video
De ambitieuze kapitein Mitch Nelson leidt een speciale eenheid met een bijzondere missie in Afghanistan. Daar probeert zijn twaalfkoppige team samen met een lokale bondgenoot de Taliban uit te schakelen, direct na de aanslagen van 11 september. De situatie zorgt al snel voor spanningen op meerdere fronten.NieuwsFilm

meest populair