De beste film van Liam Neeson is 'Schindler's List', en zijn slechtste is...

De iconische acteur heeft in een hoop topfilms gespeeld, maar ook in best een aantal mindere projecten.


Liam Neeson is een geliefde acteur die voornamelijk bekend staat om zijn rollen in actiefilms als Taken en Non Stop en zijn rollen in Batman Begins en Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Zijn beste rol blijft toch wel die van Oskar Schindler in Schindler's List, zijn slechtste film is nog vrij recent.

Neeson speelt in de laatste jaren best vaak in ietwat minder memorabele actiefilms als Honest Thief, Memory en The Ice Road. Hij bereikte afgelopen jaar echter een dieptepunt met Blacklight.

Blacklight
In Blacklight speelt Neeson de rol van overheidsfunctionaris Travis Block, die zijn schimmige verleden moet verwerken. Wanneer hij een complot ontdekt dat gericht is op Amerikaanse burgers, bevindt Block zich in het vizier van de FBI-directeur die hij ooit hielp beschermen.

Alles aan de film klinkt een beetje in lijn met de eerdergenoemde actiefilms waar Neeson bijna jaarlijks in speelt. Die worden vaak toch matig tot redelijk ontvangen, maar Blacklight was een onaangename uitzondering.

Ontvangst
Toen Blacklight in 2022 uitkwam, had de film een score van 0% onder critici. Dit is in de loop van tijd verhoogd naar 11%, maar daarmee is het alsnog veruit de slechts beoordeelde film van Neesons carrière.


Naast het feit dat critici de film benoemden als een van de slechtste van Neesons carrière, was het ook financieel een enorme flop. De film had namelijk een productiebudget van 43 miljoen dollar en wist slechts 15,9 miljoen dollar om te zetten, waardoor het gigantisch veel verlies heeft gedraaid.

Retribution
Binnenkort is Neeson weer te zien in een nieuwe actiefilm genaamd Retribution. In deze film speelt Neeson de rol van Matt Turner, een Amerikaanse zakenman die met zijn gezin in Berlijn woont. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn.Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit, afgaan. In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden. De film is vanaf 21 september te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair