Netflix komt met een vervolg op een van zijn succesvolste films aller tijden

'Troll' is nog steeds de nummer 1 niet Engelstalige blockbuster van de streamingdienst.


Vorig jaar wist Netflix dik te scoren met de monsterfilm Troll. Dit is dan ook de succesvolste niet Engelstalige blockbuster van de streaminggigant. Nu komt er een vervolg aan.

De film werd gemaakt door Roar Uthaug. Diep in de berg van Dovre ontwaakt iets gigantisch na duizend jaar gevangen te zijn geweest. Het wezen vernietigt alles op zijn pad en nadert snel de hoofdstad van Noorwegen, maar valt het monster ook te stoppen?

Ontvangst
De cijfers van de film zijn op z'n minst wisselvallig te noemen. Op IMDb staat de blockbuster op een tamelijk magere 5,8, maar op Rotten Tomatoes geven de filmcritici Troll juist weer een 89% rating. De 'gewone bioscoopgangers' zijn iets minder positief en geven de film maar een 51%.

Ondanks dit alles mag Uthaug toch terugkeren voor een sequel. Heel erg gek is dit niet. Troll werd in zijn eerste drie maanden op Netflix maar liefst 103 miljoen keer bekeken. De monsterfilm stond ook in de top 10 meest bekeken films in 93 verschillende landen.

Geweldig nieuws
Regisseur Uthaug is in zijn nopjes en laat zich over het vervolg uit: "Het was mijn droom om 'Troll' te kunnen maken en de ontvangst hiervan was ook ongelofelijk. Het vervolg zal weer draaien om Noorse folklore en zal wederom gemaakt worden door Noorse talenten".NieuwsFilm

meest populair