Deze western uit 2015 wordt in een keer weer de hemel in geprezen

Kurt Russell wist hoge ogen te gooien in de gruwelijke 'Bone Tomahawk'.


Kurt Russell heeft al heel wat films gemaakt. De inmiddels 72-jarige acteur was te zien in pareltjes als The Thing en Tombstone om er maar een paar op te noemen. Nu wordt een film van hem uit 2015 weer de hemel in geprezen.

2015 was een goed jaar voor Russell. Niet alleen was hij te zien in de geliefde Quentin Tarantino western The Hateful Eight, hij speelde ook de hoofdrol in een andere western genaamd Bone Tomahawk.

Succes
We zijn natuurlijk gewend van Tarantino dat er heel wat gewelddadige en bloederige scènes in zijn films voorbij komen. The Hateful Eight is geen uitzondering wat dat betreft, maar vergeleken met Bone Tomahawk is hij behoorlijk soft.

In laatstgenoemde speelt Russell een sheriff, die enkele dorpsbewoners wil redden van een bende misvormde kannibalen. Een makkelijke taak is dit echter allesbehalve. Nu, 8 jaar nadat de film uitkwam, wordt de film in een keer weer behoorlijk veel bekeken.

Cijfers
De western werd dan ook sterk onthaald. Op Rotten Tomatoes scoort deze maar liefst een 91% en ook het IMDb cijfer mag er zijn met een 7,1. Dat niet alleen. Bone Tomahawk staat op IMDb bijna weer tussen de 500 populairste films, nadat deze maar liefst in een keer 139 plaatsen steeg.Op sociale media laten de nodige mensen zich nu dan ook weer uit over Bone Tomahawk. Dit is echter geen film voor kijkers met een zwakke maag. Zo zegt een iemand: "Een erg sterke film, maar wel ook behoorlijk krankzinnig. Ik weet nog steeds niet hoe het me is gelukt deze af te kijken..."

NieuwsFilm

meest populair