Featured

5 onthullingen en 40 foto's uit de 'Star Wars: The Last Jedi' trailer

En wat vertellen de beelden ons?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 19:08 in Featured
Gisteren werd de tweede (en laatste) trailer van Rian Johnsons Star Wars: The Last Jedi vrijgegeven. De trailer was net als de eerste weinig onthullend, al kunnen we wel hier en daar wat kleine conclusies trekken en wat zeggen over de zaken waarnaar gehint wordt. In dit artikel tref je dan ook een hele rits screenshots uit de trailer aan (veertig om precies te zijn), en de interessantste details.

The Last Jedi pikt het verhaal vrijwel direct na de gebeurtenissen in The Force Awakens op. Rey (Daisy Ridley) gaat trainen bij Luke (Mark Hamill) in een poging haar volledige potentieel te realiseren. Ondertussen vogelen Leia Organa (Carrie Fisher) en Poe Dameron (Oscar Isaac) uit hoe ze hun troepen kunnen redden van de First Order. En Finn (John Boyega) moet herstellen van de verwondingen die hem door Kylo Ren (Adam Driver aangedaan werden. Laatstgenoemde is overigens weer terug bij zijn meester, Snoke (Andy Serkis), die hem verder traint in de Dark Side van de Force.

Hieronder kan je de trailer nog eens bekijken, gevolgd door de analyse en de foto's.1. Luke is bang
De eerste interessante conclusie die we kunnen trekken, is dat Luke bang is. Er zitten een aantal beelden in de trailer, die tonen hoe krachtig Rey is en tegelijk laten zien dat Luke verrast toekijkt naar de krachten van Rey. "Ik heb deze ruwe kracht eenmaal eerder gezien, en toen maakte het me niet bang genoeg," vertelt hij. Maar toch lijkt hij Rey te gaan trainen, wellicht omdat zi zo sterk is.

2. De Jedi Order
We hoorden het al eens in de marketing: Luke is op zoek gegaan naar de eerste Jedi Temple en vond die op Ahch-To. Naar het schijnt had dat te maken met een boom, die Luke uit de Jedi Temple op Coruscant redde. In deze trailer zien we Rey naar een boom toelopen, wellicht heeft die er iets mee te maken. Duidelijk is wel dat we meer leren over de Jedi, gezien de boeken die wederom voorbij komen met het logo van de Jedi erop.

3. Kylo goed, Rey slecht?
Interessant blijft hoeveel twijfel Kylo kent in de films. Hij weet niet of hij nou goed of slecht is. Hij is koel, maar niet in controle, en dat zien we ook ditmaal in de trailer. Zo slaat hij zijn helm kapot. Tegelijk is het opvallend genoeg zo dat Rey in de trailer ogenschijnlijk vraagt om hulp en twijfelt over de kant die ze moet steunen.

4. Moedermoord?
Een deel van de beelden in de trailer toont een aanval op het schip met Leia daarin. Dat lijkt aangevallen te worden door niemand minder dan haar zoon, Kylo. Die vermoordde al zijn vader, Han Solo, en lijkt nu ook bereid te zijn om zijn eigen moeder te vermoorden. In de trailer wordt daar uitgebreid naar gehint.

5. Snoke is niet zo groot
De eerste blik die we op Snoke kregen, is die van een gigantisch hologram. Maar nu is bevestigd dat hij niet zo groot is. En dat hij de Force beheerst, want in de trailer zien we dat Rey helemaal geen kans maakt tegen de brute kracht van Snoke.

De beelden

Hieronder zien we allereerst Kylo Ren, die naar het schijnt kijkt naar een fabriek van de First Order. Die zou zich bevinden op de thuisbasis van de First Order, een ruimteschip dat zo groot is dat daar complete Star Destroyers gebouwd worden.


Dan is er een beeld van de aanval op Crait. We zien Gorilla Walkers, die te zien aan de opvallende benen niet omgeduwd kunnen worden zoals de AT-ATs die tijdens de Battle for Hoth gebruikt werden.


Het lijkt erop dat Kylo hier een invasiemacht leidt, aan de rode oppervlakte te zien ook Crait.


De beelden hierna zijn van Kylo Ren, die een lichtzwaard oppakt.
Daarna een paar beelden van Rey, die Luke zijn lichtzwaard terug geeft en door hem getraind wordt.
het beeld hieronder lijkt te hinten op een flashback, waarin we zien hoe Luke de aanval van Kylo op de eerste Jedi Temple overleeft.


Dan de boze Kylo, die vlak na dit moment zijn helm kapot slaat (en dus nog steeds woedeproblemen heeft).


Die problemen uiten zich ogenschijnlijk in een aanval op Kylo's moeder, Leia Organa. Zij kijkt niet heel blij in deze aanval.
Er zijn ook een paar shots van de Millennium Falcon die duidelijk weer vliegt!
En met als pilot Chewbacca, die een copilot heeft gevonden in de opvallende Porg. Die wel of niet leuk is... (Het oordeel is aan jullie!)
Er zijn ook wat shots van Oscar Isaac, die weer de rol van Poe Dameron speelt - een personage dat opvallend genoeg het einde van The Force Awakens niet eens had moeten halen in eerste instantie.
Uiteraard ook wat beelden van een ruimteslag.
Ook mooi om te zien: het gevecht tussen Captain Phasma en Finn.


En een opvallend shot van Luke, die in de voiceover zegt dat het altijd mis zou gaan. Waar zou hij naar hinten? Het is in elk geval een geinige verwijzing naar Yoda, die iets soortgelijks tegen Luke zei in Empire Strikes Back.
De wezens die je hieronder ziet zijn Crystal Foxes, de leven op Crait en er bijzonder mooi uitzien.


Welke planeet het is, weten we niet zeker, al lijkt dit ook op Crait te zijn - het zijn beelden van Leia die op wacht staat.


Finn maakt één ding duidelijk met zijn blik: met hem valt niet te spotten.


Meer beelden van de troepenmacht van de First Order. Ja, Starkiller Base werd vernietigd, maar nee: ze zijn verre van verslagen.


Dan wat beelden van Snoke, die duidelijk de Force gebruikt tegen Rey.
Tot slot nog een tweetal beelden die zo geframed zijn dat het lijkt alsof Rey en Kylo met elkaar praten. Maar ze staan - als je beter kijkt - los van elkaar.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

aspers

Avatar

Offtopic: Kunnen we nog ergens nieuws posten wat jullie gemist hebben? Want dat SW en JL nieuws is allemaal erg leuk, maar ik mis gewoon wat nieuwtjes. Zou leuk zien als gebruikers dat (wekelijks?) kunnen posten in een of ander topic.

Disney het in 2015 aangekondigde 'Gigantic' gecanceld... :(
Toch wel noemenswaardig nieuws.

5ieb

Avatar

Ik weet niet waarom, maar ik denk dat Finn ook krachten heeft. Kylo kon hem voelen in het vorige deel.

Nature

Avatar

Op visueel vlak ziet dit er beter uit dan tfa vind ik. De trailer heeft nog lang niet alles weggeven.

Master Of Films

Avatar

Ik zie wel dat The First Order iets geleerd hebben van hun voorgangers. Hun AT-M6 Walkers hebben een "update" aan hun poten gekregen. Nu wordt het wat lastiger om een ff een touw om zo'n Walker heen te werpen een stuk lastiger. Laten struikelen op zijn bek wordt denk ik niet de strategie. Uitgezonderd deus ex machina, want als het zogenaamd toch kan dan kan het toevallig.

Artificialis

Avatar

De AT-AT's lopen nu rond als apen.. Tjonge jonge, als de creativiteit bij die mensen zo laag ligt, waarom dan überhaupt nog de moeite nemen? Stop dan gewoon de normale AT-AT er in als ze niks beters dan dit kunnen bedenken..

George Lucas heeft in al zijn Star Wars films telkens nieuwe voertuigen en schepen geïntroduceerd.. Hoe moeilijk kan het zijn om iets NIEUWS te bedenken? Alles wat ik in deze trailer heb gezien is niet nieuw.

Ed Crane

Avatar

Ziet er beter uit dan The Farce Awakens, maar dat zegt niet zoveel. Ik ben bang dat we deze nieuwe trilogie wel kunnen afschrijven, helaas.

Monojaxx

Avatar

@artificialis; AT-AT's zitten er ook in, als je goed kijkt staan er twee tussen de Gorilla Walkers in!
Btw...deze AT-AT'S lijken wel iets anders te zijn van design. De kop lijkt platter.

nieuwslaatste nieuws

meest populair