Featured

Alle onthullingen uit de 'Avengers: Endgame' trailer!

Kleine en grote details uit Avengers 4.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Gisteren verscheen dan eindelijk de eerste trailer voor Avengers 4. De film mogen we vanaf heden Avengers: Endgame noemen en dat is uiteraard een verwijzing naar de uitspraak van Benedict Cumberbatchs Doctor Strange vlak nadat hij de Time Stone aan Thanos heeft gegeven.

Wat er tijdens de "Endgame" gaat gebeuren werd in de eerste trailer een klein beetje blootgelegd. Hieronder een blik op wat je wel én niet zag!


Tony Stark verdwaald

De beelden starten met Robert Downey Jr.'s Iron Man, de grondlegger van het filmuniversum. Zijn harnas is verwoest en hij heeft niet lang meer te leven. Hij zit vast in het schip, de Benatar, van de Guardians en het lijkt hem (en Nebula) niet te lukken om hulp te vinden. Via zijn verwoeste helm probeert hij contact op te nemen met de Aarde, en dan wel Gwyneth Paltrows Pepper Potts. Zou dit de komst van Rescue, Starks reddende engel, inluiden?
Hoop voor Iron Man?

Een leuk detail is dat Tony Stark dezelfde soort kleren aanheeft als in Iron Man (2008), wanneer hij gevangen zit in een grot en middels veel knutselwerk zichzelf weet te bevrijden.


Thanos met Gaunlet

Na Iron Man herinnert de trailer ons via het wegvagen van het Marvel Stud10s logo aan de daad van Thanos. De slechterik verschijnt daarna in beeld. We zien zijn harnas opgehangen als een vogelverschrikker. Het personage van Josh Brolin loopt als een soort Gladiator door een veld bloemen, met de zwaar beschadigde Infinity Gaunlet nog steeds aan zijn hand (gesmolten). Het lijkt erop dat de stenen in de handschoen zitten.


Tijdsprong?

Vervolgens zien we de Avengers-basis in New York. Het pand ziet er iets vervallen uit en dit zou erop kunnen wijzen dat er een sprong in de tijd wordt genomen. Dat we vervolgens een geschoren Steve Rogers (Chris Evans) geeft aan dat hij niet meer op de vlucht is naar aanleiding van de gebeurtenissen in Civil War. Rogers laat ook een traan en dat geeft aan dat het verlies nog steeds flinke impact heeft. Scarlett Johanssons Black Widow bevestigt dat Thanos de helft van al het leven heeft weggevaagd.


Verdwenen helden

We zien naast Black Widow en Caps ook Mark Ruffalo's Bruce Banner. Hij bekijkt een aantal personages, waaronder Paul Rudds Scott Lang, Letitia Wrights Shuri en Tom Hollands Peter Parker. Het lijkt erop dat hij doorneemt wie er gestorven of vermist zijn, al is al bekend dat Ant-Man de Decimation heeft overleefd. Het lot van Shuri is nog onbekend en Parker werd uiteraard voor de ogen van Stark weggevaagd.
Thor radeloos?

Ook zien we de verlaten hangar uit Avengers: Age of Ultron (2015). De trailer lijkt ernaar te hinten dat Thor daar aanwezig is. Met zijn mogelijk niet goed werkende nepoog ziet Chris Hemsworths Thor er verslagen uit. En dat is niet geheel raar. Hij verloor onder meer zijn halfbroer Loki (Tom Hiddleston), zijn vriend Heimdall (Idris Elba) en een groot deel van zijn volk. Daarnaast slaagde hij er niet in om Thanos te stoppen.
Wordt Nebula een sleutelfiguur?

Een belangrijk personage in Endgame zou Karen Gillans Nebula kunnen zijn. Zij zit samen met Tony Stark vast op de Benatar. Mogelijk zal zij de Avengers hints geven over de plek waar Thanos is. Nebula zoekt uiteraard wraak op Thanos, onder meer vanwege de dood van haar zus Gamora, de rol van Zoe Saldana.
Hawkeye wordt Ronin

En dan is er de terugkeer van Hawkeye. We zien hem als Ronin in Japan als hij net heeft afgerekend met een aantal leden van de Yakuza. In de voice-over horen we Steve Rogers zeggen dat iedereen familie heeft verloren, en dat lijkt voor het personage van Jeremy Renner ook het geval. Wat de rol van Ronin wordt, is nog niet duidelijk.


Allesbepalend gevecht

En dan een van de belangrijkste onderdelen in de trailer: het gevecht van hun leven! Steve Rogers en Black Widow bespreken een plan. Het hoe en wat blijft onduidelijk. Vooral Black Widow lijkt vertrouwen te hebben. Een mogelijke spoiler: Rogers draagt zijn pak uit Captain America: The Winter Soldier (2014) en dit zou ernaar kunnen hinten dat hij terugkeert naar die tijd, middels tijdreizen. Black Widow behoudt haar blonde haar.
Terugkeer van Ant-Man, met "teletijdmachine"

Ook erg belangrijk is de scène met Scott Lang, nadat de titel werd onthuld. Rogers en Black Widow zijn zeer verrast om Lang te zien, aangezien werd verondersteld dat ook hij weggevaagd zou zijn. In werkelijkheid heeft hij vastgezeten in de Quantum Realm. Ook belangrijk is dat we de Quantum Realm-bus zien uit de after credit scène uit Ant-Man and the Wasp. Hiermee kunnen ze mogelijk de Quantum Tunnel gebruiken en terug in de tijd reizen.
De volledige trailer voor Avengers: Endgame

Dan nog even de trailer in zijn geheel! Check de beelden hieronder nogmaals en laat weten of jou nog meer dingen zijn opgevallen. Vanaf 24 april draait Anthony en Joe Russo's Avengers: Endgame in de Nederlandse bioscoopzalen.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

De Quantum Realm bus op het eind was me even ontschoten!

Decepticon

Avatar

Thor ziet pissed-off uit! Caps Winter Soldier suit viel mij ook direct op.
Geweldige trailer!

chefry1983

Avatar

De trailer was heel erg goed en gaf zeker niet veel informatie.

Goku32

Avatar

Ronin echt geweldige trailer man, ik hoop wel dat ze iets meer laten zien van hawk in de film als Ronin dat die af rekend met de Yakuza leden. Echt een super geweldige trailer. Nu wil ik niks meer zien tot de film uit komt

Guyon2002

Avatar

Ik beschouw het lot van Shuri niet meer als onbekend. Alle Wakanda Avengers wisten waar ze was dus als ze op die hologrammen staat moet ze wel dood zijn (wat ik niet erg vindt)

Artificialis

Avatar

Omdat Captain America dezelfde outfit aan heeft als in The Winter Soldier zou hij naar die tijd terugreizen? Nogal een voorbarige conclusie als je het mij vraagt, tenzij ik allerlei aanvullende informatie mis.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Weet iemand waarom hij naar Winter Soldier zou terugreizen? Als we het bekijken vanuit het opzicht om Infinity Stones te verkrijgen, kan hij beter naar WOII reizen voor de Tesseract bijvoorbeeld, of vergeet ik iets groot in WS? Ik kan me enkel de filtratie van Hydra bedenken.

Goku32

Avatar

We zouden vandaag toch ook de trailer van spiderman krijgen

Mav Damian

Avatar

Ben bang dat ze Thanos zwakker gaan maken. De Russo broers hadden gezegd al dat handschoen hem helemaal op het einde hem heeft beschadigd.

NieuwsFilm

meest populair