Heel wat bioscopen moeten vrezen voor hun voortbestaan

Heel wat bioscopen moeten vrezen voor hun voortbestaan

Lang niet alle filmtheaters gaan dit volhouden.

Er gaan heel wat bioscoopketens sluiten. De Filmkrant maakt een rondgang langs grotere en kleinere filmtheaters. De conclusie? We moeten vrezen voor het voortbestaan van deze industrie.

Nederlandse bioscopen waren gedurende maar liefst drie maanden gesloten. Dat natuurlijk vanwege de coronacrisis. Sinds een paar weken zijn er weer wat bioscopen geopend, maar echt veel is het niet. Een van de problemen is vooral dat het gewoon niet goed werkt om anderhalve meter afstand te moeten houden in een bioscoopzaal.

Nauwelijks geld
Doordat er veel minder mensen in een bioscoopzaal kunnen, is er echt niet genoeg geld beschikbaar voor filmtheaters om rond te kunnen komen. De overheid hoopt dat natuurlijk te kunnen ondervangen met behulp van wat steun. Maar dat is niet genoeg.

Dat heeft impact op vrijwel alle Nederlandse filmtheaters en zelfs de grootste speler van al, Pathé, heeft flink onder de crisis te moeten lijden en moet mogelijk tientallen mensen ontslaan straks. De vraag is dus hoe lang de sector het overleeft.

NieuwsFilm

meest populair