Wanneer verschijnt 'Avatar 2' eigenlijk op Disney+?

Wanneer verschijnt 'Avatar 2' eigenlijk op Disney+?

De film is momenteel te zien in de bioscoop

Avatar: The Way of Water is na 13 jaar eindelijk uitgekomen in de bioscoop. De film wordt sterk onthaald door zowel critici als bioscoopgangers. Wanneer kunnen het vervolg op Avatar (2009) eigenlijk verwachten op Disney+?

Avatar: The Way of Water is de nieuwste film van regisseur James Cameron. De verbluffende CGI en 3D-effecten lijken speciaal gemaakt te zijn voor het grote witte doek. Enkele dagen na de wereldwijde release vraagt men zich toch af wanneer we de blockbuster op Disney's eigen streamingdienst kunnen verwachten.

Box Office
De afgelopen jaren was het steeds gebruikelijker om een film 45 dagen na de bioscooprelease te lanceren op de streamingdienst van de filmdistributeur, in dit geval Disney.

Volgens deze standaard zou Avatar: The Way of Water eind februari te zien kunnen zijn op Disney+. toch lijkt de fantasiefilm met Sam Worthington en Zoe Saldaña niet dit pad te gaan volgen. Dit is namelijk in zijn geheel afhankelijk van de Box Office-resultaten.

Bioscoop
Zolang een film goed bezocht wordt in de bioscoop, blijft die film ook draaien. Steven Spielberg's E.T the Extra-Terrestrial bleef bijvoorbeeld maar liefst een jaar lang te zien in de bioscoopzalen. De kaartverkoop is namelijk veel winstgevender voor filmdistributeurs als abonnement opbrengsten van een streamingdienst.

Het was al bekend dat Avatar: The Way of Water minstens $2 miljard dollar moest opbrengen om zichzelf terug te verdienen op financieel gebied, dit betekent dat ze er ook alles aan zullen doen om de film zo lang mogelijk draaiende te houden in de filmzalen.

De fantasiefilm heeft weinig concurrentie tijdens de kerstvakantie, de verwachting is dus ook dat het storm zal gaan lopen. Of het de productiekosten terug zal gaan verdienen blijft nog maar de vraag. Wij schreven er gisteren hier over.

Avatar: The Way of Water valt momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair