De Goede Dood

De Goede Dood (2012)

Reviews (1)

JohnVanMaurik

Avatar

"De Goede dood" gezien in Focus te Arnhem, bij uitstek dé locatie voor deze film, gezien de kleinschaligheid van de filmzaal.
Wanneer ik de recensie lees, met daarin de onvermijdelijke vergelijking met "Simon", ben ik echter geneigd te concluderen dat deze vergelijking slechts tot stand komt wegens een gebrek aan vergelijkende films over dit genre en in deze kwaliteit. "Simon" is m.i. een erg goede film, maar vervult een andere rol dan "De goede dood". In de recensie wordt (terecht) gesproken over de manier van acteren (het ageren van de spelers en de setting, alsmede de beperkte changementen) , maar dit maakt m.i. juist deze productie zo bijzonder; immers: een, als in de film getoonde permittage aan scènes waarin stillness genoeg bleek, maakt deze productiewijze meer dan passend bij dit onderwerp.
Duidelijk merkbaar is dat deze groep acteurs zeer op elkaar is ingewerkt en in staat is zeer sec een verhaal met zo'n precaire lading neer te zetten. De regisseur heeft m.i. dan ook terecht voor deze technieken gekozen.