Dit zijn de 10 meest geliefde actrices uit de jaren 90: ken jij ze allemaal?

Dit zijn de 10 meest geliefde actrices uit de jaren 90: ken jij ze allemaal?

Deze actrices wisten vooral door te breken in de '90: van Monica Bellucci tot Elizabeth Hurley.

Sommige acteurs gaan jaren mee, anderen weten maar heel kort indruk te maken op het grote publiek. Hieronder zie je een overzicht van de tien meest geliefde actrices uit de jaren 90.

Overigens zijn de meeste van onderstaande actrices hieronder nog steeds actief, maar in de jaren 90 maakte het grote publiek voor het eerst kennis met de sterren uit vooral Hollywood.

Onderste 5
In de lijst van Ranker is Michelle Pfeiffer de hekkensluiter* van de Top 10 van de lijst The 100+ Most Stunning Women of the '90s. Ze was in de jaren 80 al een grote naam, maar wist met rollen in Batman Returns en Dangerous Minds flink indruk te maken.

Onderaan de lijst zien we de namen als Jennifer Love Hewitt (Party of Five, I Know What You Did Last Summer), Monica Bellucci (The Apartment,L'ultimo capodanno), Halle Berry (Boomerang, The Flintstones) en Penélope Cruz (All About My Mother, Abre Los Ojos).

Toppers
De bovenste vijf namen zijn Catherine Zeta-Jones (The Mask of Zorro, Entrapment), Jennifer Connelly (Mulholland Falls, Dark City), Jennifer Aniston (Friends, She's the One), Salma Hayek (From Dusk Till Dawn, Wild Wild West) en Elizabeth Hurley, de winnaar.


De nu 59-jarige Hurley brak in de jaren 90 door met rollen in films als Passenger 57, Austin Powers: International Man of Mystery en EDtv om in 2000 haar opvallendste film op te leveren: Bedazzled, waarin ze de opvallende duivel speelt.

Top 10
1. Elizabeth Hurley
2. Salma Hayek
3. Jennifer Aniston
4. Jennifer Connelly
5. Catherine Zeta-Jones
6. Jennifer Love Hewitt
7. Monica Bellucci
8. Halle Berry
9. Penélope Cruz
10. Michelle Pfeiffer

* In de officiële lijst staat Shania Twain op de achtste plaats, maar zij heeft in de jaren 90 in geen enkele film gespeeld.

NieuwsFilm

meest populair