Netflix's komt op voor zijn eerste Arabische film 'Perfect Strangers' i.v.m. lgbtq-aspect

Netflix's komt op voor zijn eerste Arabische film 'Perfect Strangers' i.v.m. lgbtq-aspect

Een homo en een vrouw die haar ondergoed uittrekt, dat kan allemaal niet.

Netflix kwam recentelijk met zijn eerste Arabische filmproject, genaamd Perfect Strangers, een remake van de gelijknamige Italiaanse box-officehit. De nieuwe versie is echter flink onder vuur komen te liggen in het Midden-Oosten.

Net zoals het origineel gaat de film over zeven vrienden die tijdens een etentje een spelletje spelen en allerlei geheimen en intieme berichten met elkaar delen. Op een gegeven moment blijkt dat een van de personages homoseksueel blijkt te zijn maar dat al een hele tijd geheim hield voor zijn beste vrienden. Dit lokt protest uit in het Midden-Oosten.

Nog meer
Daar blijft het echter niet bij. Later in de film trekt een van de vrouwen, gespeeld door Mona Zaki, haar ondergoed onder de tafel uit. Ondanks het feit dat er geen naakt te zien is, valt ook deze scene niet in goede aarde.

Nu neemt de streaminggigant het op voor hun nieuwe project. Zo zegt een woordvoerder van Netflix: "'Perfect Strangers' vertelt een fictief verhaal dat universele thema's verkent zonder een moreel standpunt in te nemen. In plaats daarvan nodigt de film het publiek uit tot een open dialoog en discussie".

"De film behandelt moeilijke onderwerpen op een menselijke en humoristische manier. Het was voor ons dan ook belangrijk dat het project wordt aangevoerd door een getalenteerde Arabische cast".

NieuwsFilm

meest populair