Dit is dé acteur die het moeilijkst te verstaan is

Dit is dé acteur die het moeilijkst te verstaan is

Een grote naam, maar lang niet altijd even duidelijk...

Het is altijd vervelend wanneer een acteur of actrice slecht te verstaan is. In Nederland hebben we gelukkig nog de ondertiteling waarop we kunnen terugvallen wanneer iemand bijna niet te horen is, maar dat is in Amerika (vaak) niet het geval. Zij hebben dan ook veel moeite met een acteur.

Het gaat hier om niemand minder dan Tom Hardy. Ondanks het feit dat Hardy wordt gezien als een van de beste acteurs vandaag de dag en ook veel kans maakt om de nieuwe James Bond te worden, is uit een recent onderzoek gebleken dat hij de acteur is die het moeilijkst te verstaan is.

Onderzoek
Dit blijkt uit een nieuwe bevraging onder zo'n 1200 Amerikanen. Hardy is de nummer 1, maar hij is niet de enige acteur waarbij kijkers ondertitels nodig hebben. Op het lijstje komen ook Sofia Vergara, Arnold Schwarzenegger, Sean Connery, Johnny Depp, Jackie Chan en Benedict Cumberbatch voor.

Het doel van het onderzoek was om erachter te komen wanneer het Amerikaanse publiek ondertiteling nodig heeft. Het resultaat was behoorlijk duidelijk. Meer dan 60 procent gaf namelijk aan dat het accent van acteurs de belangrijkste reden is.

Waarom Hardy
Hoewel Hardy al vaker hoge ogen heeft weten te gooien in films als Inception, Warrior en Mad Max: Fury Road, is er al vaker kritiek geweest op zijn 'gemompel'. Zo vinden de nodige filmfanaten dat hij lastig was te verstaan in The Dark Knight Rises en dat zijn Russische accent in Child 44 ook verre van duidelijk was.

NieuwsFilm

meest populair