Chinese bioscopen passen 'ongepast' einde van 'Minions: The Rise of Gru' volledig aan

Chinese bioscopen passen 'ongepast' einde van 'Minions: The Rise of Gru' volledig aan

In China vinden ze de animatiefilm 'te ver gaan'...

Als je een beetje het filmnieuws in de gaten houdt weet je dat ze in China niet gediend zijn van bepaalde scènes. Zo worden bijvoorbeeld zowel alle homoseksuele momenten uit films geknipt, maar zelfs animatiefilms worden er gecensureerd.

Het gaat hier om Minions: The Rise of Gru. Afgelopen weekend ging de blockbuster in première in China, maar zij kregen een andere versie te zien dan de rest van de wereld.

Aangepast
De Chinese censuurcommissie vindt dat het originele einde van de film 'ondeugdelijk gedrag beloont', iets dat natuurlijk niet door de beugel kan. Mocht je The Rise of Gru nog niet gezien hebben, opgelet, een spoiler volgt!

Het originele einde van de film loopt goed af voor iedereen, zelfs voor de schurk Wild Knuckles, maar de Chinezen vinden dat dit niet kan. De laatste scène van de film is er dan ook uit gehaald en maakt plaats voor een tekst, die uitlegt dat de slechterik 20 jaar achter de tralies belandt.

Wel vaker
Ook Gru zelf wordt niet de grote (goedhartige) schurk die we kennen. Hij keert terug naar zijn familie en wordt 'de trotste vader van drie meisjes'.

Het is niet de eerste keer dat het Chinese regime ingrijpt m.b.t. Hollywoodfilms. Zo werd o.a. ook al de cultfilm Fight Club, van David Fincher, eerder dit jaar aangepast. Op het einde van de film blaast het personage van Edward Norton meerdere gebouwen op, maar ook dit besloten ze in China eruit te knippen.

NieuwsFilm

meest populair