Sex Traffic (2004)

Reviews (1)

Crack

Avatar

Deze film wordt in 2 delen uitgezonden, 9 mei volgt dl.2.

Daniel Appleton is een researcher van een Londense mensenrechtenorganisatie. Hij onderzoekt wat er gebeurd is met Elena en Vera Visinescu. Deze twee Moldavische zussen zijn verdwenen in de Westerse seksindustrie.

Elena en Vera werden ontvoerd en zijn via Roemenië, Servië, Albanië, Bosnië en Italië in de onderbuik van Londen terechtgekomen. Onderweg werden ze misleid en mishandeld door pooiers, poiltiemensen en politici.

Hun verhaal brengt Daniel ook op het spoor van misbruik tot in de hoogste kringen van de Amerikaanse Big Business, en van corruptie bij de internationale vredesmissie in ex-Joegoslavië.

Daar begint ook Madeleine Harlsburgh, die aan het hoofd staat van een ontwikkelingsorganisatie, te vermoeden dat haar opdrachtgevers iets te verbergen hebben.

Regisseur van de miniserie is David Yates, die onder meer ook State of Play, The Girl in the Cafe en The Sins regisseerde en momenteel aan de nieuwste Harry Potter werkt.

Sex Traffic won een karrenvracht internationale prijzen, waaronder de Prix Italia in 2005, liefst zeven Bafta Awards, een Gouden Nimf in Monte Carlo, twee RTS Awards en vier (Canadese) Gimini Awards.

[url]www.amnesty.org.uk/sextraffic[/url]