"The State Within"

Reviews (2)

Fitzcairn2000

Avatar

Deze serie is eind 2006 uitgezonden als 6-delige serie door de BBC. Helaas is de omschrijving van de serie hier niet geheel correct. Het gaat vooral om een Britse Ambassadeur die een complot binnen de amerikaanse regering ontdekt. Inderdaad er zitten stukjes harde actie in, maar niet teveel. Zelf vond ik het de spanning hebben van 24 maar ook weer het drama van series als The West Wing, hier wordt de serie ook erg mee vergeleken. Zelf ben ik voor 6 weken totaal bezeten geweest van een tv-serie, ik heb er afspraken voor afgezegd, mijn telefoon ging uit. Het is zo'n serie waarvan je steeds wil weten hoe het verder gaat. Ook wordt je op de feiten gedrukt dat Amerika echt niet het beloofde land is zoals veel mensen nog steeds denken.
Wie meer wil weten over de karakters moet maar eens kijken op de bbc site, hier kun je ook meer background info vinden. Ik vond het een dikke 10

showan

Avatar

Dit is het vierde deel. Ik vind het een goede serie. Wel lastig om wat in te komen, dus niet voor complete dombo's.
Het geweld is ook wel bruut te noemen, beetje a la 24, maar dan minder over the top.
Ik weet niet uit hoeveel delen de serie bestaat, maar ik schat 6 tot 8.
Er wordt een aanslag gepleegd waarvan een Britse ex-commando wordt verdacht. Enige tijd later wordt een tweede aanslag verijdeld waarvan wederom een Britse commando wordt verdacht. Zij blijken beiden in dienst van een schimmig bedrijf dat belang heeft bij wat rumoer.