The Dead Girl (2006)

One life ends. Seven others begin.

Reviews (1)

Rianne

Avatar

Dit is géén blockbuster of commerciële film, dit is er eentje voor de liefhebbers.

Het draait allemaal om de gruwelijke dood van een jonge vrouw en vier andere vrouwen die, indirect door deze gebeurtenis, geconfronteerd worden met een moeilijke keuze in hun leven. Zij kunnen het goede kiezen of het slechte, maar zij hebben nog een keuze in het leven. Tot we bij 'the dead girl' uit de titel komen. Haar leven is over en haar fouten zijn niet meer in te halen.
Goed geacteerd door iedereen. Het mooiste is hoe zowel camerawerk als make-up grauw en realistisch is gehouden, zodat de dames er dus ook niet uit zien als grote sterren uit Hollywood. Zij zien er uit als de beschadigde mensen die je in de werkelijkheid ook tegen zou komen.

Interessant is Arden (Toni Collette) die het lijk aantreft. Wat is er gebeurd met haar kleine broertje? Waarom wil ze dat haar handen samengebonden worden tijdens het 'uitje' met de winkelbediende? Vanwaar die obsessieve belangstelling voor seriemoorden van de winkelbediende? Waarom reageren de mensen in de winkel zo afwijzend als bekend is dat zij het lijk heeft ontdekt? Zijn Arden en haar moeder 'outcasts' in de gemeenschap waar ze leven? Waarom wil Arden's moeder niet dat ze de ontdekking van het lijk aan de grote klok hangt? We krijgen geen antwoorden op die vragen. Veel blijft ongewis en dat vind ik een minpunt aan deze film.

Al met al een sterke film en boeiend. Geen traditioneel verhaal met een verloop, maar een subtiele weg naar hoe het zover is gekomen. Een drama verdeeld in vijf hoofdstukken waarin een moord wordt gepleegd. Alleen nu wordt het fenomeen moord eens van een andere kant belicht. Wat ging eraan vooraf? Wat waren de omstandigheden? Hoe was de nasleep?

Heel erg sterk gedaan!