Georgia Rule (2007)

Some families buckle under pressure...others bloom.

Reviews (1)

Rianne

Avatar

In Georgia Rule wordt de nogal rebellerende Rachel (Lindsay Lohan) door haar aan alcohol verslaafde moeder (Felicity Huffman) naar haar oma Georgia (Jane Fonda) gestuurd. Georgia is een vrouw van de stempel met zeer strikte regels. Ze woont in een zeer strenge gemeente en de nogal losgeslagen Rachel valt daar meteen op. Wat volgt, is een reis op weg naar volwassenheid die de nodige tegenslagen kent.

Een clichématig gegeven dus, maar toch weet de film behoorlijk te verrassen. Dit komt vooral door de sterk acterende vrouwen. Felicity Huffman speelt een fantastisch overtuigende rol en Jane Fonda zet haar rol als grootmoeder ook erg sterk neer. Lindsay Lohan tilt deze film naar een hoger niveau. Ze acteert goed, ziet er geweldig uit en ik zou graag zien dat ze meer van dit soort films zou maken.
Het verhaal is goed uitgewerkt. Sommige verhaallijnen had ik wel wat dieper uitgewerkt willen zien. Het is toch vooral de rol van Lindsay Lohan die wordt uitgewerkt. De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar en houdt je geïnteresseerd. Daarbij had de film ook veel overtuigingskracht.

Zeker een goed drama; heftig thema, goed verhaal en sterk acteerwerk.
Al met al een aangename film!