My Sassy Girl (2008)

Reviews (1)

Rianne

Avatar

'My sassy girl' is zo'n film waar je van tevoren eigenlijk zo min mogelijk over moet weten om zo veel mogelijk overdonderd te worden door de originele insteek en onverwachte gebeurtenissen in de film. Het is alleen aan de kijker te bepalen of je eerst de remake gaat kijken of het origineel.

De chemie tussen Jesse Bradford en Elisha Cuthbert is prima. Elisha Cuthbert speelt bovendien een van haar beste rollen tot nu toe. De scènes waarin ze tekeer gaat tegen iemand die een sigarettenpeuk op de ijsbaan gooit of wanneer ze iemand sommeert op te staan voor een oudere man, zijn overtuigend. De dronken scènes en dat zijn er nogal wat, komen ook natuurlijk over. Maar zeker in de wat meer dramatische scènes weet ze de kijker mee te slepen en te ontroeren.
Jordan Roark (Elisha Cuthbert) was erg moeilijk te doorgronden, want waarom deed ze nou zo. Pas in de tweede helft begin je haar beter te begrijpen. Het einde van de film, waarin ze dan uitlegt waarom ze uit elkaar moesten gaan, trekt de film naar een hoger niveau.

Het feit dat de hele film draait om Jordan en Charlie, zorgt er voor dat de bijrollen nauwelijks diepgang hebben. Leo bungelt er wat bij, evenals Charlie's ouders en Jordans vader. Dat stoort echter niet, omdat de kijker genoeg heeft aan de relatie tussen de twee.

Al met al leuke scènes en gebeurtenissen waar je toch wel een glimlach van op je gezicht krijgt, een 7.